Német nyelv... Mi a különbség a 2 szó között? (tudásbázis)
Elnézést - nem voltam gépnél, de Csibész tökéletesen írta.
Bei uns ich bin zuständig für die Küche, und verantwortlich für die Gesundheit von meine Familie.
A "Zuständigkeit" a hatáskört, illetékességet jelenti, tehát egy feladat elvégzésére való feljogosítottságot.
A "verantwortlich" pedig a felelősséget, ahogy írtad.
sziasztok
meg tudná nekem mondani valaki hogy mi a különbség a "zuständig" és a "verantwortlich" között???
Ha jol tudom mind a kettö azt jelenti h felelös vm-ert vk-ert..de pl a baratom aki német, azt mondta h mégsem ugyanaz, mert nem mindegy melyiket mikor használom..probalta elmagyarázni, de nem nagyon értettem...Annyit esetleg hogy a verantworlich-nak nagyobb sulya van..tehát ha pl a fönököm azt mondja nekem h en vagyok a felelös ezért meg azért h meg legyen csinálva, akkor verantwortlich-ot használok..de haplénis egy kisfönök vagyok, és ezt kioszto a beosztottaim között h te ezert, te meg azert vagy felelös akkor már a másikat használom..jol értelmezem?
További ajánlott fórumok:
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Mi a különbség a sima Xanax és a Xanax SR között?
- Mi a különbség a kétnyelvű és az egynyelvű nyelvvizsga között?
- Themen Aktuell és Themen Neu német könyvek között mi a különbség?
- Mi a különbség az ECL és a TELC nyelvvizsga között? Aki nyelvvizsgára készül...jöjjön beszélgetni.
- Segítsetek!Idén akarok nyelvvizsgázni!Mi a különbség az egyszintű és a kétszintű nyelvvizsga között?Melyik a jobb?Melyik ér többet?