Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Nem nő a hajam, avagy? fórum

Nem nő a hajam, avagy? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem nő a hajam, avagy?

1 2
2012. aug. 5. 20:41
Hát igen, annak idején nem is mostak nagyon hajat az emberek... :))
8. virag32 (válaszként erre: 7. - Öregleány)
2012. aug. 5. 18:55
Ja, mint mindenkinél. :))
2012. aug. 5. 18:54

Na, az enyém egyenes, vékonyszálú, szőke. Nem festetem, nincs dauer, nem szárítom hajszárítóval, stb. Születésem óta ilyen, bármit tehetek vele. Nem lesz sűrűbb, könnyen törik. Még most is olyan, mint a babák haja. Megnövesztettem nagy nehezen, de hajmosás után olyan, mint amikor a baba elalussza a haját.

Ja, és egészségesen élek, mindig sportoltam, korábban versenyszerűen, amihez nem mindegy mit eszik aznember. Szóval nálam csak a genetika a meghatározó.

2012. aug. 5. 14:24

Nekem bot egyenes,közepes szálú, fényes, selymes, sötétbarna, vékony-normál a dússága (kb. 5-6cm).

Nekem volt fenékig érő hajam, ami gyorsan megnőtt, és még tovább nőtt volna, ha nem unom meg. Most lapockáig érő és nem lapul annyira.

5. b5ef5132a9 (válaszként erre: 3. - Virag32)
2012. aug. 5. 11:59

Az hiszem a cikk nem vitatja, hogy a genetika nem meghatározó. Ugyanis több hajtípu létezik. De mindegyikből ki lehet hozni a legjobbat.

Az 1-es jelöli az egyenest:

1a, bot egyenes

1b, egyenes, enyhe hullámokkal

1c, egyenes nagyobb hullámokkal, néhol S alakú fürtök

2-es hullámos:

2a, laza, kinyúlt S hullámok, az egész hajon

2b, rövidebb, különállóbb S hullámok (mint fonás után)

3c, különálló S hullámok, néhol spirál alakú göndör tincsekke

3-as göndör:

3a, nagy laza spirálszerű fürtök

3b, loknis, ugráló tömött fürtök

3c, szűk dugóhúzó szerű fürtök

F-finom, vékony szálak, néha szinte áttetsző, ha fény felé fordítod, selymes.

M-közepes, se ne m durva, se nem finom, olyan mint egy pamut szál.

C-durva, vastag szálak, hasonló szőr található legtöbb ázsiai, latin-amerikai származású vagy a bennszülött emberen, mikor oda-vissza görgeted akkor valóban hallani.

Vastagság, dússág megállapítása

Kösd a hajad lófarokba, úgy, hogy az összes hajad összefogd. Majd mérd le a copfod kerületét.

i - vékony (kevesebb, mint 5 cm)

ii - normál (5-10 cm)

iii - vastag (több, mint 10 cm)

2012. aug. 5. 11:57

Ez így van, genetika is meghatározó, de nem mindegy mivel kezeljük.

Persze, különböző praktikákkal lehet ideig óráig dúsítani, de az hosszú távon biztosan visszaüt. ---> Nos a növényi szerek nem ütnek vissza, hosszú távon sem, tehát bártan lehet őket alkalmazni.

3. virag32 (válaszként erre: 2. - Syria)
2012. aug. 5. 11:55

Egyetértek.... Nekem iszonyatos vastag, rengeteg, lószőr-típusú hajam van, genetikailag. (A sors szeszélye folytán irgalmatlan rosszul áll, úgyhogy évek óta rövid hajam van.)

Én MINDENT megcsináltam már a hajammal, amit emberi elme el tud képzelni.

Daueroltattam, egy időben hónapokon keresztül kéthetente festettem, de volt olyan is, hogy egy héten háromszor festettem át, mert nem tetszett.

Háromszor szőkítettem ki a hosszú hajam saját kezűleg sötétvörösből.

Aztán amikor visszafestettem eredeti barnára és fodrászhoz mentem, annyit mondott,hogy picit töredezett a hajam vége. Kb. ennyi roncsolást tudtam rajta véghezvinni. Szóval az egészséges haj az 99% genetika, 1% odafigyelés és csodaszerek.

2012. aug. 5. 11:38

Az a véleményem, hogy a hajkérdés a genetikán dől el.

Aki kevés és vékony szálú hajjal születik, az csinálhat amit akar, szegényes marad a hajkoronája. (Persze, különböző praktikákkal lehet ideig óráig dúsítani, de az hosszú távon biztosan visszaüt.)

Akit pedig dús fürtökkel áldott meg az ég, annak nagyon sokat kell vétkeznie a haja ellen, hogy tönkremenjen.

2012. aug. 5. 09:08
Egy hajszál általános életciklusa 4-6 év közé tehető. Szerencsére a hajtüszők működése ideje eltolódik, így az elöregedett hajszálak nem egyszerre hullanak ki, ugyanis ebben az esetben 4-6 évente teljesen megkopaszodnánk. Hajmosáskor több szál hajunk is kihullhat, mivel a sampon eloszlatása közben könnyen kifordulnak a fejbőrből a már amúgy is kihullásra készülő szálak, így ne essünk kétségbe, ha mosáskor az átlagosnál több szál díszíti a kádat/zuhanytálcát.

Ugrás a teljes írásra: Nem nő a hajam, avagy?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook