Nem nő a hajam, avagy? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Nem nő a hajam, avagy?
Na, az enyém egyenes, vékonyszálú, szőke. Nem festetem, nincs dauer, nem szárítom hajszárítóval, stb. Születésem óta ilyen, bármit tehetek vele. Nem lesz sűrűbb, könnyen törik. Még most is olyan, mint a babák haja. Megnövesztettem nagy nehezen, de hajmosás után olyan, mint amikor a baba elalussza a haját.
Ja, és egészségesen élek, mindig sportoltam, korábban versenyszerűen, amihez nem mindegy mit eszik aznember. Szóval nálam csak a genetika a meghatározó.
Nekem bot egyenes,közepes szálú, fényes, selymes, sötétbarna, vékony-normál a dússága (kb. 5-6cm).
Nekem volt fenékig érő hajam, ami gyorsan megnőtt, és még tovább nőtt volna, ha nem unom meg. Most lapockáig érő és nem lapul annyira.
Az hiszem a cikk nem vitatja, hogy a genetika nem meghatározó. Ugyanis több hajtípu létezik. De mindegyikből ki lehet hozni a legjobbat.
Az 1-es jelöli az egyenest:
1a, bot egyenes
1b, egyenes, enyhe hullámokkal
1c, egyenes nagyobb hullámokkal, néhol S alakú fürtök
2-es hullámos:
2a, laza, kinyúlt S hullámok, az egész hajon
2b, rövidebb, különállóbb S hullámok (mint fonás után)
3c, különálló S hullámok, néhol spirál alakú göndör tincsekke
3-as göndör:
3a, nagy laza spirálszerű fürtök
3b, loknis, ugráló tömött fürtök
3c, szűk dugóhúzó szerű fürtök
F-finom, vékony szálak, néha szinte áttetsző, ha fény felé fordítod, selymes.
M-közepes, se ne m durva, se nem finom, olyan mint egy pamut szál.
C-durva, vastag szálak, hasonló szőr található legtöbb ázsiai, latin-amerikai származású vagy a bennszülött emberen, mikor oda-vissza görgeted akkor valóban hallani.
Vastagság, dússág megállapítása
Kösd a hajad lófarokba, úgy, hogy az összes hajad összefogd. Majd mérd le a copfod kerületét.
i - vékony (kevesebb, mint 5 cm)
ii - normál (5-10 cm)
iii - vastag (több, mint 10 cm)
Ez így van, genetika is meghatározó, de nem mindegy mivel kezeljük.
Persze, különböző praktikákkal lehet ideig óráig dúsítani, de az hosszú távon biztosan visszaüt. ---> Nos a növényi szerek nem ütnek vissza, hosszú távon sem, tehát bártan lehet őket alkalmazni.
Egyetértek.... Nekem iszonyatos vastag, rengeteg, lószőr-típusú hajam van, genetikailag. (A sors szeszélye folytán irgalmatlan rosszul áll, úgyhogy évek óta rövid hajam van.)
Én MINDENT megcsináltam már a hajammal, amit emberi elme el tud képzelni.
Daueroltattam, egy időben hónapokon keresztül kéthetente festettem, de volt olyan is, hogy egy héten háromszor festettem át, mert nem tetszett.
Háromszor szőkítettem ki a hosszú hajam saját kezűleg sötétvörösből.
Aztán amikor visszafestettem eredeti barnára és fodrászhoz mentem, annyit mondott,hogy picit töredezett a hajam vége. Kb. ennyi roncsolást tudtam rajta véghezvinni. Szóval az egészséges haj az 99% genetika, 1% odafigyelés és csodaszerek.
Az a véleményem, hogy a hajkérdés a genetikán dől el.
Aki kevés és vékony szálú hajjal születik, az csinálhat amit akar, szegényes marad a hajkoronája. (Persze, különböző praktikákkal lehet ideig óráig dúsítani, de az hosszú távon biztosan visszaüt.)
Akit pedig dús fürtökkel áldott meg az ég, annak nagyon sokat kell vétkeznie a haja ellen, hogy tönkremenjen.
Ugrás a teljes írásra: Nem nő a hajam, avagy?
További ajánlott fórumok:
- Le szeretném hosszú hajamat vágatni! Nálatok mik a tapasztalatok?
- Lehetséges, hogy 2 hét alatt 2 cm-t nőtt a hajam?
- Gyógyszeres csík van a fülemben. Hogy mossam meg a hajam, hogy ne menjen a fülembe a víz?
- Levágassam a hajam extra rövidre?
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Narancssárga lett a hajam.Vissza tudnám állítani az előző színre?Segítsetek!