Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem mehetek nyári szabira, ez van, már megszoktam :( fórum

Nem mehetek nyári szabira, ez van, már megszoktam :( (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

19. Syduri
jún. 24. 16:04
Én ilyen szituban már jó hangosan emlegetném a munkaügyi bíróságot! De minimum kikérném az állásfoglalást és azzal mennék a főnökhöz, hogy megoldja a helyettesítést egyedül, vagy igényli a bíróság segítségét hozzá?
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Channa*)
jún. 24. 15:01
Értelek, és tök igazad van. Úgy nincs helyettesem, hogy más nem ért hozzá. Amúgy sosem fizetek be semmire előre, mert bármi közbejöhet. Neked persze ettől még jó nyaralást kívánok
jún. 24. 14:59

Nem tudom elhinni, hogy ilyen létezik!

Én is játszhatnám a mártír, csak nem találom értelmét.


Szabi stop van nálunk július végéig és még is elmehetek a befizetett nyaralásra. Amit kell azt megcsinálják helyettem, a többi marad.


Nálunk sincs helyettesítési pénz, és ha azért nem mennék szabira, hogy ne kelljen viszont helyettesítenem, akkor azt mondanám, hogy megérdemlem.


Miért nagy dolog viszonozni valamit?


Bár ha neked az a jobb, hogy ne tudj szabira menni, akkor csináld. Én a helyedbe átgondolnám....

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Channa*)
jún. 24. 13:24
Nincs helyettesem. Műszaki terület.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Globus)
jún. 24. 13:19
Valahogy így, akkor én leszek mínuszban, és törleszthetem neki az óraszámot.
jún. 24. 10:08
Amíg nem volt gyerekem, ezért nem kellett a nyáriszünethez igazodni, sosem nyáron vettem ki a szabijaimat. Olyankor minden teli, mert mindenki akkor nyaral. Tavasszal vagy ősszel olcsóbb is, és nincs tömegnyomor. Én sokkal jobban szerettem.
13. LBO (válaszként erre: 9. - Globus)
jún. 24. 10:02

Nem tudom milyen a műszakos munkarend, de az sem biztos, hogy a kérdező műszakban dolgozik.


Volt egy kolléganőm, aki mindig sírt-rítt, hogy nem tud szabira menni, mert mindenki akkor megy amikor ő szeretne. Mindig meg lett kérdezve mikorra tervezi a szabit. A válasz mindig az volt, még nem tudom. Mi meg tudtuk. Aztán egy idő után érdekes módon, meg tudta mondani előre a szabijait. Nyilván vannak extra esetek, amikor hirtelen kell 1-1 nap szabi. De azért a nyarat az ember jó előre megtervezi (én legalábbis). A nyaralást pl. ahogy lefoglalom, jelzem is a kolléganőknek. Szerintem ez is fair.


Fizetni azért mert helyettesítek? Reggel fél 8-ra bemegyek dolgozni, 4 óráig, amíg tart a munkaidőm, végzem a saját munkámat és ha kell, helyettesítek. De ezért még se én, se a kolléganőim nem kaptak plusz pénzt. De majd megemlítem az osztályvezetőmnek, hogy igazgató úr felé esetleg tehetne egy javaslatot. Biztos örülne.😂

jún. 24. 06:31
Bírom az ilyen embereket akik szerint nem tudja megoldani a főnök. Muszáj nekik menni betegen meg minden mást ez alá rendelve stb. Hidd el ha munkába menet valami történik veled hidd el megoldja. Csak így kényelmesebb, egyszerűbb neki. Van a balek aki úgyis elvállalja. Aki vállalkozó annak lehet ilyen helyzete, hogy csak ő van, de az akkor az ő döntése. Az teljesen más.
jún. 23. 23:34

Én úgy érzem, hogy játszod a mártírt. De mire jó ez?

Milyen munkád van, hogy nincs helyettesed?

10. birebora (válaszként erre: 5. - Papája)
jún. 23. 19:40
Pontosan.
9. globus (válaszként erre: 8. - LBO)
jún. 23. 19:31

Szerintem nem az baj, hogy nincs helyettes... hanem a munkáltató legtöbb esetben nem fizeti a helyettesítést, hanem oldjátok meg felkiáltással ránk bízza.

Ha tehát úgy mehetek szabira, hogy valaki bejön helyettem az ellenkező műszakból, akinek azt majd vissza kell adnom pluszban, az nem szabadság, hanem csere. Munkáltatónak nem kerül semmibe, ellenben nekem dupla munka. Nem biznisz, én úgy vagyok vele, hogy akkor inkább nem megyek el...

8. LBO
jún. 23. 19:08

Ilyen nincs! Nekem is van helyettesem (2 ember) és én is helyettesítek (3 embert). Mindig megtudjuk beszélni főleg a nyári szabikat, de az év többi részében is mindig egyeztetünk.

Akiket helyettesítesz, megkérdezhetnék hogy te tervezel e szabit vagy nem. Te a helyettesük vagy, alapból nekik kellene ellátni a feladatot, nem neked. Szerintem.

7. globus (válaszként erre: 5. - Papája)
jún. 23. 12:55
Elvileg...
6. Shanalyl (válaszként erre: 5. - Papája)
jún. 23. 12:54
Elvileg, gyakorlatilag meg...a férjem sem mehet nyáron szabira, télen van kötelező leállás, meg max ha a főnök megy wellnesselni a családdal és az is kötelezően szabi nekik, mert nincs otthon ugye...ez majd akkor lesz érdekes, mikor a gyerekünk suliba megy, mert az ovis szünetet meg tudom egyedül oldani a saját szabimból, de a sulis az kicsit hosszabb ugye.
5. papája (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 12:43

A munkáltató köteles a dolgozó szabadságából 2 hetet a dolgozó kérésének megfelelő időpontban egybe kiadni.

A többi szabadságával a munkáltató rendelkezik, akkor adja ki, amikor akarja/tudja.


Ragaszkodj hozzá, mert benne van mindegyik foglalkoztatásról szóló törvényben és rendeletben.

jún. 23. 11:41
Folyamatosan helyettesítek, értelemszerűen hétköznap munkaidőben dolgozunk, de kell az ember, mert így is kevesen vagyunk, majd mehetek novemberben, meg decemberben. De ez már nem az első ilyen nyár. Évek óta ez megy, hogy nem tudunk elmenni. Rossz érzés reggel és este utazgatni, izzadni a buszon mindenféle kikapcsolódás nélkül.
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 23. 10:29
Mi a helyzet? Mert ez nem normális.
jún. 23. 10:28
És az, hogy lehet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook