Negyedik gyermek! Ti bevállalnátok? (beszélgetés)
kevés a magasan iskolázottak között a nagycsaládos, vajon miért?
na bocs, nálam ez most kiütötte a biztosítékot...az eddigi hozzászólásaid is e témában, de ez nagyon...
ne mosd már légy szíves össze a segélyért szülő családokat, azokkal akik megtehetik, előbbi csoportban valóban a 3 általános is már magas szint, utóbbinál azért bőven előfordul a magasan iskolázott...nálunk 4 baba van, 2 fiú, 2 lány, és férjemmel együtt 5diplománk van(és nem a humbuk szakból)elég lesz?
a mi környezetünkben (baráti körünkben) csupa diplomás van, akinek 3-4gyereke van...és ha beüt a krach, akkor is fel tudjuk őket nevelni, hidd el szerencsére van még ilyen is(ja és ettől még nem vagyunk milliomosok) de ne moss már össze minket a segélyért szülő kategóriával, köszi...
Igen lehet, hogy az átlagnál borúsabban látom de tudod erre szokták azt mondani, hogy jobb félni mint megijedni és ha fenn áll a veszélye, hogy elesek inkább kikerülöm a jeget.Én legalábbis így gondolom.
Való igaz, hogy nem feltétlen jellemző a szegénység a nagycsaládra de a valószínüsége nagyobb.
Borúsan azért látom mert nap mint nap sajnos ezt látom aki nem az pedig nem jár nyitott szemmel vagy ritka elszigetelt részen él.
Elitt környéken élünk, erre felé csak jobb móduak laknak mégis már itt a napi megélhetés gondot jelent.Pont a napokban beszéltem a szomszédasszonyommal aki mellesleg több diplomás és ő is férje is dolgoznak, hogy olyan anyagi szinten vannak, hogy legutóbb már gyorskölcsönt kellett felvennie azért, hogy be tudjon vásárolni.Nem élnek pedig nagylábon, nyáron gombázni járnak, befőz stb spórolos életmód csupán lakáskölcsönt vettek fel ami most duplájára emelkedett a férje pedig elvesztette a jól fizető állását.Ennyi elég volt a lecsúszáshoz és ők nagy valószínüséggel pár év múlva elvesztik a lakásukat ha nem az csak annak lesz köszönhető, hogy a gyerekek már elég nagyok így majd akkorra már dolgoznak, pótolnak a rezsibe és talán ez elkerülhető lesz.
De való igaz előfordúl kis családoknál is.A lányom barátnője egyedüli gyerek.A telefont, tv-t már kikapcsolták,kajájuk sokszor nincs.A kislány szeret hozzánk járni, sokat beszélgetünk és legutóbb mejegyezte de jó, hogy itt mindig van főtt étel.Ez a család 1 éve még Görögországba készült nyaralni, minket is hívtak.
Na tudod csak ezekért vagyok ilyen negatív és pesszimista bár én inkább ugy mondanám előrelátó:))
Köszi:) Februárra várjuk :)
Amúgy most négy gyereket szeretnénk, de persze még semmilyen tapasztalatom nincs, nem tudhatom mennyire fogom bírni:)
Grat.a babához :)
valahogy én is így szeretném majd,hogy előbb élni:) jó látni hogy van előttem példa!
Ez az, ezért van kevés gyerek.
Mi tanult család vagyunk, 27 évesen most várom az elsőt, szerintem pont ideális korban, mert tanultam is, dolgoztam is, éltem is.
De hol van ez a régi időktől amikor az ideális ez volt: 23 éves, két gyerekes, fiatal tanárnő....
Nem csak ez a gond.
Régen volt mire szülni, mert legalább munkahely volt. Most meg nincs és mindenki csak tanul és továbbképzi magát, ami sokáig tart.
Más világ volt akkoriban, 18 évesen már dolgoztak az emberek, nem pedig az iskolapadban ültek, mint most.
Az biztos,hogy luxuscikkek nem kellenek,de azért szerintem a gyermek "eltartása" nem csak a minimális dolgokat foglalja magában. A szegény sokgyerekesek, az alacsony iskolázottságúak úgy gondolják, hogy elég a kaja, a lakás, lakhatnak a picik közös szobában, örököljék egymás ruháit,könyveit és kész, ennyire van a gyereknek szüksége.
A magasabb végzettségűek meg úgy gondolják, hogy igenis kell a minőségi étkezés, az új ruha, könyvek, különórák, sportolás, nyelvtanulás, utazás, hogy világot lásson a gyerek.
Tehát nem szabad elfelejteni hogy mindenkinek máshol van az a bizonyos "minimum" szint. Szerintem ezért születik kevesebb gyerek a magasabb végzettségű családokban, mert inkább annak az egynek(kettőnek) próbálják ezeket a dolgokat megadni.
Ha meg nem szar, akkor miért vagy ilyen negatív?
Ugyan én is azt mondom, mindenki annyit szüljön, amennyit NORMÁLISAN el tud tartani, és tudom, semmire nincs biztosíték, de úgy sem lehet élni, hogy mi lesz ha.......
Sokszor én is csodálkozok, hogy mi a francnak sírnak emberek, hogy ott a 4-5 gyerek, és jajj, nem tudom eltartani, holott látszik, hogy ezek a családok mindig is szegénységben éltek, és a második gyereket sem lett volna szabad vállalni, sőt talán egyet sem. De ahol adottak a lehetőségek, ott miért gondolod, hogy "csak éhezők számát növelnék eggyel" Ezzel így nagyon nem értek egyet.
Ez nem igaz, nagyon nem.
,,Kevés a magasan iskolázottak között a nagycsaládos,, Vajon miért?:))
"Azért, mert neked szar, még másnak lehet jó, már ne haragudj!"
Csak tudod létezik egy olyan mondás, hogy : Egyszer hopp, másszor kopp...
A nehéz anyagi körülmények között élő sokgyerekes családokban általában a szülőknek alacsony az iskolázottsága. Azokban a családokban tényleg nemigen mérlegelik, jöjjön-e a következő baba. De az is biztos, hogy a tanult házaspárok túl sokat "agyalnak" azon, hogy mekkora családot is akarnak vagy tudnak eltartani.
Kevés a magasan iskolázottak között a nagycsaládos.
Viszont a környezetemben sok család "elbírna" még plusz egy gyereket. Csak mire oda jutunk, hogy ezt belássuk, kifutunk az időből...
de hátha meg mégis kisfiú lesz :)
hajrá, drukkolok :)
Ezt irtad:(nem forgattam ki!)
"Mindenki természetesen maga dönti el de akinek kicsi esze, tájékozottsága van és velejéig belelát dolgokba az most NEM vállal gyereket."
Ez nem arra utal,hogy a 4-dik babat ne vallalja be,hanem arra,hogy NE vallaljon egy gyereket se...
Ki mondta hogy ne szüljön egyet se az ember???
Lehet félreérthető volt az utóbbi hsz-om, csak válaszoltam valakinek.
Úgy vagyok vele, még 1-2 gyereket se könnyű felnevelni nemhogy 4-et...
Bár a fórumindító azt csinál amit akar, eleve értelme nem volt ezt indítani neki, mert nehogy már a mi véleményünktől tegye függővé mit akar...
További ajánlott fórumok:
- Ti bevállalnátok egy nyaralást Horvátországba 3-4 hónapos csecsemővel?
- Vállalnátok negyedik gyermeket?
- Szerintetek merjem bevállalni? Légyszi segítsetek!!!
- 2 nagysúlyú baba, és 2 nehéz szülés után bevállalnál még 1 babát?
- Repülőút egyedül egy 2, 5 éves ikerpárral? Ráadásul hajnali gép (6:25). És Ryanair, ahol ráfutással kapsz jó helyet. Bevállalnátok?
- Tanítanád tanárként elsőtől negyedik osztályig gyermeked, ha lehetőség adódna?