Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Narancsos bor recept

Narancsos bor recept

Elkészítési idő 30 perc

A Narancsos bor hozzávalói:
4 gb lédús narancs
25 db kockacukor
1 narancs héjja
1 l vörösbor
1 pohárka tiszta alkohol


A Narancsos bor elkészítési módja:
a narancsokat meghámozzuk,majd apró darabokra vágjuk őket.A bort és a nari darabokat egy nagy (1.5 l-es) lehetőleg öblös üvegbe töltjük.Jól lezárjuk és kb 10 napig hadjuk összeérni.Minden nap meg kell keverni/rázni,és a 9. napon hozzá kell adni a narancshéjjat is.A 10. napon szűrjük le a folyadékot.A leszűrt lében felodjuk a kockacukrokat,majd öntsük hozzá az alkoholt is.Töltsük szép üvegekbe a borunkat, még 1 hétig hagyjuk pihenni,érni, aztán már lehet is kínálgatni!


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A narancsos bor elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook