Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Forró csokoládé Szentestére recept

Forró csokoládé Szentestére recept

Elkészítési idő 30 perc

A Forró csokoládé Szentestére hozzávalói:
(kb.4 adag)
100 ml habtejszín
50 g kakaópor (nem cukrozott)
50 g porcukor
750 ml (3/4l)tej
50 g tejcsokoládé
1 kávésk.mézes fűszerkeverék


A Forró csokoládé Szentestére elkészítési módja:
A habtejszínt habosraverjük. Akakaóport a porcukorral és a tejjel egy edényben összekeverjük és fejfőzzük. Acsokoládét kis darabokra törjük és a főzetben megolvasztjuk. Végül a fűszerkeveréket is hozzáadjuk. A forró csokoládét pohárba töltjük és a tejszínhabbal díszítjük.

A kakaót 4 evők. vörösborral is ízesíthetjük.
A habtejszínt egy teásk-nyi szitált kakaóporral
is márványozhatjuk.
A forró csokoládé ízlés szerint tovább édesíthető.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A forró csokoládé szentestére elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook