Narancs szelet recept

A Narancs szelet hozzávalói:
Az őzgerinchez:
8 db tojá
2 csomga puncspuding
2 kanál liszt
8 evőkanál krisztálycukor
1 csipet só

A nagy piskótalaphoz:
5 db tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 csipet só

A krémhez
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 dl tej
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz
18 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál langyos víz
1/4-ed vaj


A Narancs szelet elkészítési módja:
A 8 tojásból piskótát sütünk, de csak 2 evőkanál lisztet teszünk bele, a többi lisztmennyiséget a pudingporral helyettesítjük. Ezt a piskótát kétfelé osztjuk és 2 őzgericformában sütjük meg. Az 5 tojásból és a többi hozzávalóból egy vékony piskótát sütünk a nagy gáztepsiben. A kihűlt lapot kettévágjuk. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral. A tejből a cukorral és a liszttel pépet főzünk, majd hűlés után a vaníliás cukorral együtt a vajas krémhez keverjük. Az őzgerincben sült piskótákkal egyformán járunk el. Hosszában 3 helyen bevágjuk őket és krémmel megtöltjük. A tetejüket is megkenjük krémmel, majd a vékony pikótalap egyik felét "ráragasztjuk". A süteményeket meglocsoljuk a saját készítésű mázzal.

Gyerekkorom kedvenc süteménye. A nagymamám nagyon jól készítette.

Nagy családi összejövetelekre ajánlom, mert igen nagy mennyiség lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancs szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook