Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Napközi általános iskolában-nektek is marad lecke otthonra? fórum

Napközi általános iskolában-nektek is marad lecke otthonra? (beszélgetős fórum)


2010. dec. 12. 05:35

Sziasztok!

Az én gyerekeim ugyan kinőttek már az általános iskolás korból, és sosem voltak napközisek, de ez már nálunk is divat volt. Minden szülőin elmondta az ofő, hogy a napközisek leckéjével gond van, sok esetben nincs kész. Nagyobb figyelmet fordítsanak rá a szülők.

Én meg is értem ezt, hiszen gondoljatok bele a napköziben nagyon vegyesen vannak. Alsóban 1-től 4.-ig. Az egyikkel betüelemet kell írni, a másik már a törteket tanulja. Mindenkivel nem lehet olvasni sem. Nem beszélve arról, hogy lassan már az a pedagógus feladata, hogy valamilyen módon biztosítsa annak a nyugalmat, aki tanulni akar.

Én úgy gondolom, hogy mindenki a saját és a gyereke érdekében jobb, ha átnézi a táskát délután, amikor hazajön a gyerek az iskolából. Amúgy is érdekel, hogy mit csináltak aznap, nem?Így meg biztosan nem lesz baj.

Addi! Messze nem olyan idők és gyerekanyag van már az iskolákban, mint amikor Te vagy akár én jártam suliba.

18. addi66
2010. dec. 12. 02:34
Marad és nem értem,hogy miért.Mit csinálnak a napköziben?Mert amikor én járta suliba,addig haza nem jöhettem amig a lecke készen nem volt.
17. Nusika74 (válaszként erre: 16. - Sicike)
2010. szept. 29. 12:50
Az enyémek 2.osztályosak,ikrek (lány-fiú)és a fiam sajnos nehezen koncentrál a tanulásra ,de nem tudom vele gyakorolni a figyelemfejlesztő gyakorlatokat ,mert nincs idő rá !Sokszor örülök ha a házikat kitudjuk javítani ,és akkor még a többit nem is gyakoroltuk (matek,nyelvtan ,írás stb.)Amikor megkérdeztem a napközis tanárt hogy mi az oka hogy nincsenek meg a leckék ,azt mondta hogy nem tud mindenkire oda figyelni,és különben is sok a fegyelmezetlen gyerek !Nem tudom hogy mi történt az oktatásban ,de én nem emlékszem hogy a mi időnkben ilyen előfordult volna !?Pedig akkor is volt ennyi gyerek egy osztályban ,sőt a mi osztályunk 32 fős volt .Hétfőn én is megyek fogadó órára :)
16. Sicike (válaszként erre: 13. - Nusika74)
2010. szept. 29. 11:11

Amióta elkezdődött a suli,még nem volt nap,hogy ne kellett volna valamihez hozzányúlni,tanulni,javítani,ilyenek.

Volt olyan nap is mikor fél 11-kor azt mondtam,nem érdekel,menj lefeküdni.

És kérdeztem mit csinálnak napköziben.

Vagy tanulnak,vagy kint vannak.

És ha tanulnak hogy nézik át,mikor ott a láttam,de én javítom ki itthon.

De olyan is akad,hogy 1-1 feladat elmarad,és jön a beírás.Jó,ez nem első osztály,hogy mindegyiket egyesévek figyelni kell,de nem lehetne mégis jobban kontrollálni.Nemsokára fogadó óra,amúgy is 1000+1 dolog nyomaszt.Meg fogom kérdezni hogy műkszenek ott bent a dolgok.

Sajna,a gyerek is fáradt,sikerélménye nincs,úgyhogy zsinórban jönnek a kudarcok.

15. Sicike (válaszként erre: 9. - Nusika74)
2010. szept. 29. 11:06
Ne ez nagyon ismerős.
2010. szept. 27. 15:02
Az a baj, hogy nem tudjuk megoldani, hogy legyen otthon valaki. mi gyakorlatilag az iskola mögött lakunk, így két perc se kell és ott van, még úton sem kell átmenni. Ő komoly gyerek, nem attól tartok, hogy "ne találna haza" :-). Inkább attól, hogy a kulcsát nehogy elhagyja, vagy ellopják tőle. Én kb. 4 körül érek haza és haza is tudnék telefonálni neki, hogy ideje leülni tanulni, de mégse tudom rászánni magam, hiszen még csak 7 múlt májusban.
13. Nusika74 (válaszként erre: 12. - Fehérleander)
2010. szept. 27. 14:55
Ha megtudod oldani az otthoni felügyeletét akkor szerintem nem korai,úgy néz ki hogy én is ezt teszem ,igaz mi pár percre lakunk a sulitól és ha foglalkozás van maguktól is vissza tudnak menni.Már nagyon elegem van hogy a házikat itthon javítgatjuk ,a verset itthon tanuljuk stb,akkor inkább egyszer neki ülünk és megtanulunk ,utána a gyerekeknek is több szabadidejük lesz .
2010. szept. 27. 14:28
Nálunk az egész napköziben talán ha 15-20 gyerek van. Múlt héten csütörtökön feladta az oszi A cinege cipője című versikét, most péntekre. Szombaton délelőtt megcsinálta az összes hétvégi leckéjét egyedül másfél óra alatt, aztán 10 perc alatt megtanulta az egész verset, jó nem egy Ady vers, de másodikodnak épp elég. csak azt nem értem, ha otthon megy neki, akkor a napköziben miért nem? Már eszembe jutott, hogy kiveszem napköziből, de félek, korai lenne, vagy nem?
2010. szept. 24. 14:40
Nem tudom hogy milyen lehetőségük van az iskoláknak,de nem hiszem el hogy annyira megterhelné a költségvetést ha mondjuk 6 órába vissza vennének egy nyugdíjas tanárt a napközikbe.Akkor nem kellene 28-30 fős napközis csoporttal egy tanárnak szenvedni,hanem ketté osztva a csoportott mindenkire és mindenre lenne idő!
2010. szept. 24. 14:30
Nekünk nem szokott maradni. Egy negyedikesem és egy másodikosom van, nem iskolaotthonosak, és különóráik is vannak a suliban, zene és sport. Mégis szinte mindig kész a leckéjük.
2010. szept. 24. 14:28
Sajnos nálunk sem jobb a helyzet,délután 5 kor átnézem a leckéket és még akkor írjuk vagy javítjuk,utána ha kell még verset és szabályokat tanulunk .Otthon már nem tudom kiengedni őket(ikrek) a levegőre játszani mert este van mire végzünk .Amikor szülőin szóvá tettük hogy hiányossak a leckék, és az udvari futkosás helyet tanuljanak és majd otthon mi kiengedjük őket játszani ,azt mondta az osztályfőnök hogy a szülő nem szólhat bele az iskola mükődésébe!Most ott tartok hogy kiveszem őket a napköziből és ha van valami foglalkozás arra visszamennek a suliba és ennyi ...
8. jucusmucus (válaszként erre: 1. - Fehérleander)
2010. szept. 24. 12:16

Szia !

Itt is :DDD

Talán nemcsak az ovisaink, de az iskolásaink is egy helyre járnak? :DDDDD

Nálunk akkor normalizálódott a helyzet, amikor már negyedikben néha-néha egyedül ment haza a lányom. Akkor sokkal jobban haladt a lecóva, volt ideje játszani. Nálunk a lányom nagyon felelősségtudó. Még a mai napig is felhív otthonról, ha hazaért. Sztem ha bízol annyira a lányodba, nyugodtan hagyd, hadd menjen haza. 1-2 hónapig jártunk 1 magántanárhoz. Ő javasolta, ha hazaér a gyerkőc, 1 óra hosszáig nehogy hozzáfogjon a leckéhez. Játsszon, nézze a tévét, vagy bármit. 1 óra letelte után viszont szigorúan tanulás. Renusom már hetedikes, de még mindig tartja magát ehhez, bár néha elszalad vele a paci, az 1 óra van, hogy 2 :DDDD

2010. szept. 24. 11:25

Sziasztok.

Nálunk mindent megtanulnak a napköziben.Van ebéd után másfél óra hosszúszünet,és 1/2 3-4ig megtanulják a leckéket.Utána uzsi,és negyed ötkor jönnek ki a suliból.

Hét végére kapunk egy kis házit,de van gyakorló füzetünk,és abban szoktunk gyakorolni kicsit hét végén,ha nem adnak fel házit.

6. Sicike (válaszként erre: 1. - Fehérleander)
2010. szept. 24. 11:01

Na,ez nálunk éppen aktuális kérdés.

Ez nálunk úgy van,hogy napi 6 órája van a fiamnak.

Du. ált. van edzés,1 óra,vagy ha nincs kimennek,aztán utána kb fél órája van hogy megírja,tanulja a leckét.Persze ez nem elég.S miután ha ez meg van,már ha meg van,vagy megnézik,vagy nem.Ha megnézik csak odabiggyesztik a láttamot,de át nem számolják vagy nézik rendesen.

Úgyhogy mi este 8-10-ig tanulunk,írunk,javítunk,pótolunk,esetleg magolunk.

4.-dikben.

2010. szept. 24. 10:47
Itt a szülők sajnos nem az összefogásról híresek. Megdumálják, hanglérkodnak egymás között, de ahol ki kéne nyitni, ott befogják a szájukat. Nincs mire menni velük, ez van!
2010. szept. 24. 10:37

Ha nem javul a helyzet akkor igen,mehetek oda is.

Csak fogjatok össze szülök mert ha csak Te mész egyedül ne hogy utána a gyereken csattanjon az ostor.

2010. szept. 24. 10:34
Nálunk nincs túl sok házi feladta, van viszont nem odafigyelő napközis tanár, meg "számtekterem", meg játszótér! A gyereket már eltiltottuk a futball edzéstől, néptánctól, de így sincs kész a lecke. Az osztályfőnök azt mondta szóljak a napközis tanárnak, ő a vállát vonogatja, hogy nem fogadnak szót a gyerekek. Most komolyan ezzel az igazgatóig kell menni?
2010. szept. 24. 10:27

Ne is mond,nekem már ettől ki van a tököm!

Hazajön a lányom délután 5-után és még akkor tanuljon sokszor.

Napközibe nincs mindenre idő meg nem is tudják megtanulni a zajba.

2010. szept. 24. 10:25
Az iskolai napközi tapasztalatokról szeretnék beszélgetni, mert a gyerek állandóan leckével jár haza! Már azon is gondolkodtam, hogy kap egy kulcsot és azzal haza tud járni ebéd után. De félek, kicsi még ehhez (most másodikos).

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook