Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Nagyi sós rudacskái recept

Nagyi sós rudacskái recept

A Nagyi sós rudacskái hozzávalói:
25 dkg liszt
30 dkg pannónia sajt
25 dkg margarin
4 tojás
1 bő kávéskanál só
1 csapott kávéskanál sütőpor
1 mokkáskanálnyi fokhagyma
1/2 mokkáskanálnyi őröltbors


A Nagyi sós rudacskái elkészítési módja:
Összegyúrom a lisztet, a vajat, 3 tojássárgáját és a sajtból 25 dkg-t lereszelve. Hozzáadom a fűszereket is. Az egészet alufóliába teszem és kb 4-5 órára berakom a hűtőbe. Ezután kinyújtom a tésztát 2-3 mm-esre és vékony szálakra felvágom szaggatóval (hogy kis rudacskák legyenek). A 4. tojást felverem, átkenem vele a tészta tetejét és rászórom a rudacskákra a maradék reszelt sajtot. Egyenként beteszem őket az előre kikent tepsibe, úgy, hogy legyen köztük kis hely és ne süljenek össze. Egy adagot kb 10-15 percig kell sütni közepes lángon.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A nagyi sós rudacskái elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook