Nagyi kalácsa recept

A Nagyi kalácsa hozzávalói:
500 g félgrízes liszt
1 csomag élesztő
2 tojássárgája
70 g porcukor
120 g olvasztott vaj
2 evőkanál olaj
250 ml tej

mákos/ túrós/ lekváros töltelék


A Nagyi kalácsa elkészítési módja:
Meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összedolgozva kelt tésztát készítünk és meleg helyen 1- 1,5 órán át pihentetjük. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepét egy kisebb pohár segítségével benyomjuk, és az így létrejött mélyedésekbe tesszük a mák/ túró/lekvár tölteléket. A kör széleit (ahová nem került a töltelékből) kissé felvert tojásfehérjével megkenjük és kizsírozott tepsin 180°C -on kb. 15-20 perc alatt megsütjük (a sütési idő függ a körök nagyságától).

Jó étvágyat ;)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagyi kalácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook