Műkörmösök (beszélgetés)
Bocsi válaszoltam csak valamiért nem mentette - most vettem észre- ne haragudj!
Szóval az acetonmentes biztos nem, inkább az acetonos, de inkább tiszta acetont használj, mert a körömlakklemosóban olajok is vannak és az nem biztos hogy jó a zselének.
sziasztok.
A csillámos dolgot én így csinálom:
ha csak a sabadszélre teszek, akkor egy alapréteg száradása és fixálása után végighúzom az ecsetet a szabadszélen, majd belemártom a csillámporba a körmöt. Így 100%.ig fed, tiszta csillám a szabadszél, nem látszik át.
Ha zselébe kevered a csillámot, akkor nem fed 100%.osan, nekem az a tapasztalatom, hogyvatagabb rétegben is kell felvinni, hogy szép legyen.
Ha elmosottat, vagy a körömágy felé egyre ritkulót szeretnék, akkor az alapréteg száradása után ecsettel végighúzom a körmöt, majd a szabadszél felső 2mm.ébe teszek csillámpost kb egy másik ecsettek. Ezután egy harmadik ecsettel szépen lehúzkodom a körömágy felé.
Van, aki legyező-ecsettel csinálja, nekem e nem jött be.
Szia! A tapadás elősegítő fontos, egyszer még a gyakorlaton elfelejtettem az egyik körömre tenni és 2 nap után le is esett:(
Én úgy hallottam, hogy acetonos körömlakk lemosóval lehet fixálni, de még nem próbáltam ki, majd ha töltöm a saját körmeimet kipróbálom és megírom, hogy műxik.
A sablonnal kapcsolatban, nos igen, nehéz ügy. Nekünk úgy mutatták, hogy hozzá nézed a vendég köröm formájához, abban az ívben vágod ki, de úgy hogy a köröm felülnézeti méreténél kicsit nagyobbra vágod. Úgy kell nézni a körmöt mintha kilapítva lenne.
Nem tudom mennyire voltam érthető:)))))
Sziasztok! Nagyon örülök, hogy ennyien a segítségemre sietettek. Köszönöm!!!!!!
Azt kimaradt a hozzászólásomból, hogy eddig én is így csináltom, átlátszó zselé bele a csili, aztán hajrá, de ennek a barátnőmnek kifejezetten kérése, hogy ne úgy csináljam, hanem szórjam...
Sziasztok az én körmösöm úgy csinálja, hogy a szintelen zseléréteget ráhúzza a hörömre, és egy kis edénybe tett ki csillámport és úgy fújta a körömre.
Szép egyenletesen fedte be a zselét...:))
Sziasztok!Én sem vagyok még műkörmös, majd csak szeptemberben ismerkedem meg bővebben a szakmával! De Briginek igaza van, a csillámot össze kell keverni egykis zselével!
Nekem is lenne kérdésem felétek:
Szerintetek baj az, ha a zselé felvitele előtt, nem rakok fel tapadás segítőt (mert sajnos azt elfelejtettem venni), és nekem azt mondták, hogy a fixáló helyett jó az aceton mentes körömlakk lemosó is! Nemtudom hogy beválna e..
És az utolsó kérdésem, hogy van sablonom, de sehogy sem tudom a körmömre illeszteni! Mutatok rola képet, kérlek segítsetek! (patkó alakú)
Szia!
Az én körmösöm is színtelen zselébe keveri bele a csillámport és úgy szépen feltudja vinni!Próbáld meg így, tegyél külön egy kis tálkába egy kis zselét és tedd bele a kívánt csillámot:)!Sok sikert!!!
Sziasztok!
Sajnos nem találtam az oldalon olyan topicot, ahol a szakemberek - illetve azok akik ezzel a szép szakmával ismerkednének - megoszthatnák tapasztalataikat, problémáikat, ezért hoztam most ezt létre. (De lehet én vagyok a vaksi:)))