MPS (Mitrális Prolapszus Sindroma)-ben szenvedők írjatok! (beszélgetés)
Szia! Nagyon szívesen! Remélem tudtam egy picit segíteni.A lázcsillapításon azóta is gondolkodom. A láz esetében az a probléma, hogy mindíg feltételezni kell valamilyen bakteriális vagy vírusos fertőzést a háttérben , (tudom ezzel nem mondtam újat :-)) , hiszen azért emeli meg a szervezet a testhőmérsékletet, hogy ezzel is szembeszálljon a kórokozókkal, mert a bacik bizonyos hőfokon elpusztulnak. Azt mondhatjuk tehát, hogy a láz egy természetes védelem a szervezetünktől és jó dolog, bizonyos fokig.
Viszont nem értem éppen ezért , miért javasol az orvos már 37,1 fokra lázcsillapítást??? Szerintem ez hülyeség! 38,5 fok felett lehet esetleg megpróbálni a láz csillapításával de nem rögtön gyógyszerrel, hanem mondjuk hűtőfüdrővel.
Tudomásom szerint sajnos ilyen esetben azonnal antibiotikumot adnak a kedves betegnek, mert a vérben lévő korokozók bekerülve a szívbe, károsíthatják a billentyűt.
Egyébként nekem is diagnosztizáltak ilyet kb. 7 éve. Egy darabig betaloc-ot szedettek velem és Rudotelt. Aztán letettem a cigarettát és azóta (5 éve lassan ) egy morzsa gyógyszert nem vettem be és teljesen jól vagyok.
Legyen szép napod!
A mitrális billentyű előesése (prolapszus)
Mitrális prolapszus
Mitrális billentyű prolapszusban a billentyű vitorlája a kamra-összehúzódások alkalmával a bal pitvarba csapódik, és néha kialakul visszaáramlás, melynek során kis mennyiségű vér kerül a pitvarba.
Körülbelül a populáció 2-5%-ának van mitrális prolapszusa, mely általában ritkán okoz súlyos zavart.
Tünetek és kórisme
A mitrális billentyű prolapszusa többnyire tünetmentes. Előfordulnak azonban különböző panaszok, amelyeket nehéz csupán mechanikus problémákkal magyarázni: mellkasi fájdalom, szívdobogás-érzés, migrénes fejfájás, rossz közérzet, fáradtság és szédülés. Néhány betegben a vérnyomás álló helyzetben a normális alá eshet. Másokban enyhén szabálytalan szívműködés okozhat szívdobogás-érzést (a szívműködés tudatosulása).
Az orvos a diagnózist a szívzörej alapján állítja fel, amely jellegzetes klikkelő hang. Visszaáramlásra utal, ha a zörej kamrai kontrakció alatt is hallható. Az echokardiográfia ultrahangot használó képalkotó technika, az orvos számára láthatóvá teszi az előesett billentyűt, és meghatározhatja a visszaáramlás súlyosságát.l
Kezelés
A mitrális billentyű előesése többnyire nem igényel kezelést. Ha a szívműködés túl gyors, béta-blokkoló adható lassítására és a szívdobogás-érzés, valamint az egyéb tünetek csökkentésére.
A láz emeli a pulzuszámot is.
Nekem azt mondták kiskoromban, hogy eszembe ne jusson majd dohányozni, mert halálos lehet.. 12 évig szívtam a bagót.. Most tettem le január 5-én.
De arra emlékszem, hogy 37,1 től már lázcsillapító kellett,mert nem szabad lázasnak lenni.
További ajánlott fórumok:
- Mit éreznek a túlsúllyal szenvedők?Lelki folyamatok....
- Pénzgondokkal szenvedők fóruma
- Titkos kapcsolatban szenvedők, szeretők, beszéljük meg az örömünket, bánatunkat!
- Van, aki nagyon depressziós közületek, bipoláris zavarban szenvedők?
- Osszunk meg egymással jó tanácsokat, kezelési technikákat a Psoriasis vulgaris (pikkelysömör) betegségben szenvedők segítségére.
- Szív-érrendszeri betegségben szenvedők akik már régóta szedik az omega3-at, halolaj kapszulákat, mik a tapasztalatok?Van valamilyen változás