Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Mozzarella sült paradicsommal recept

Mozzarella sült paradicsommal recept

A Mozzarella sült paradicsommal hozzávalói:
4 érett, de kemény húsú, nagyobb paradicsom
4 nagy mozzarella golyó

őrölt bors
A fűszeres öntethez:
1 dl olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
2 gerezd nagyobb fokhagyma
1 kiskanál szárított bazsalikom


A Mozzarella sült paradicsommal elkészítési módja:
A paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. a mozzarellagolyókról leöntjük a levet, lecsepegtetjük, és a golyókat szintén fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezután a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra fektetve a raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a felfűtőtt raklettsütőben 12-15 perc alatt kicsit pirosra sütjük. Amíg sül, elkészítjük a fűszeres öntetet. Az öntethez az olívaolajat az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal elkeverjük. Ha megsült a paradicsomos mozzarella, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, és forrón tálaljuk. Frissen sült házi kenyeret vagy stanglit kínálunk hozzá, de pirítós kenyérre tálalva is nagyon finom. A receptet Senyke küldte.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A mozzarella sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook