Most akkor van az állatoknak lelke? (beszélgetés)
Buddhizmus-Reinkarnáció :)
A reinkarnáció szó szerint "ismét húsba hatolást" jelent, RE = ismét, IN = bele, CARNO = hús. A reinkarnációba vetett hit abból indul ki, hogy az ember halálakor valódi élete nem alszik ki, csupán a testét veti le a lélek, illetőleg a szellem. A földi életre a túlvilági "közteslét" következik. Ez a "közteslét" bármely tetszőleges ideig tarthat, de olyan eset is lehetséges amelyben a reinkarnáció azonnal a halál után bekövetkezik. A "közteslét" befejeztével, amely ismétlem, tarthat földi mércével mérve akár évekig, évszázadokig is, a régi személyiség, a lélek, a szellem új testbe költözik. Az új létforma lehet emberi, állati, növényi vagy akár anyagi (kristály, stb.) is, attól függően, előző létformájában hogyan élt a "személy", hogyan teljesítette létformájának követelményeit.
1 Móz. 1,30 Ezt írja a Bibliában:
"A föld minden vadainak pedig és az ég minden madarainak és a földön csúszómászó mindenféle állatoknak, amelyekben élő lélek van, a zöld füveket adom eledelül. És úgy lett."
Aha!
Mindennek....:)
persze, azoknak is!
És az agyukban döntik el kit "támadjanak meg" :P
A kutya húsevő, vadász ösztönnel megálldott lény. Egyébként neki is van lelke, mert ő is kereste a testvérét, aki elkerült tőlünk.
Végül is nem tudni az indítékját, mert akkor pont nem voltunk kint az udvaron.
Ilyen kérdést egy állatbarát nem is tehet fel!:)
IGEN ! Az állatoknak van lelkük!(Sok emberrel ellentétben)
Szerintem egyértelműen van lelkük. Én óriási állat bolond vagyok, és imádom őket!
Nekem a kutyám hihetetlen dologokra rá tud érezni, és szinte mindent megért....
Újra már többedszer döbbenten tapasztalom, az állatok lelkivilágát.
Két napja a kutyám megevett egy kis kacsát, a háromból. Azóta a megmaradt kettő folyamatosan keresi a társukat.
Tulajdonképp mi emberek vagyunk a legfejlettebbek. Sokan azt mondják az állatoknak csak ösztönük van. Nekem van kutyám, macskáim, tengeri malacaim, kacsáim. Itt a szomszédságban vannak lovak, sertések, tehenek, kecskék, és még sorolhatnám.
Számtalan esetben tapasztaltam, hogy hamarabb megértenek dolgokat, mint az itteni gyerekek. Az érzéseikről nem is beszélve.
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Nem értem őt... most akkor mit akar?!
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Most akkor mi van, át akar verni?
- Akkor most mi a helyes döntés?