Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mokka szelet másképpen recept

Mokka szelet másképpen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mokka szelet másképpen hozzávalói:
6 tojás sárgáját és 6 ek porcukrot habosra keverünk,hozzáadunk 1 dl. olajat és tovább keverjük, belekeverünk ˝ csomag sütőpor, 6 ek lisztet, 2 ek cukrozatlan kakaóport és 6 tojás habbá vert fehérjét. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit és a tésztát tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a kérmet.
A krém hozzávalói: ˝ liter tej, 2 csomag tejszín ízű pudingpor, 25 dkg Rama margarin, 25 dkg porcukor, 1 ek őrölt kávé, 1 ek cukrozatlan kakaópor


A Mokka szelet másképpen elkészítési módja:
A pudigport és a porcukrot csomómentesre keverjük kevés tejjel a többit felforraljuk, majd hozzáadjuk a keveréket. Ha a puding kész lassan kihűtjük és ügyelünk rá, hogy hülés közben ne bőrösödjön és csomósodjon meg. Ha már csak langyos hozzákeverjük a 25 dkg margarint. A kész krémet megfelezzük (én nem tettem !!!) és egyik felébe 1 ek. őrölt kávét a másikba a 1 ek. kakaót tesszük. (én 2 ek. kávét tettem) A kihűlt tésztára először a kávés majd a kakaós krémet simítjuk. A tetejét vizgőzön felolvasztott Katica éttortabevonóval (kb.12-15 dkg) kenjük meg, melybe 2 ek étolajat keverünk. (így nem reped ha fel akarod vágni)

Katica éttortabevonóval (kb.12-15 dkg) kenjük meg, melybe 2 ek étolajat keverünk. (így nem reped ha fel akarod vágni)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mokka szelet másképpen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook