Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mivel lehet a pálinkát felhígítani, hogy ihatóbb legyen? Valamilyen üdítővel? fórum

Mivel lehet a pálinkát felhígítani, hogy ihatóbb legyen? Valamilyen üdítővel? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
2009. dec. 25. 19:23

Éhségcsillapítónak reggelire egy szelet meleg házi kenyér, füstölt szalonnával, lila hagymával.

A barack, vagy a szilvapálinka egyaránt jó előtte, utána, vagy köztesnek is.

Ha valakinek magas a vérnyomása állítólag a törkölypálinka lehúzza, bár ezzel kapcsolatban vannak kétségeim. Szerintem azok találták ki, akik így gyógyszerként ihatták. Főleg falusi asszonyok akiknek másként ciki lett volna pálinkát inni.

2009. dec. 25. 19:08

Müzli vs pálinka, vagy mi a szösz? :D

"éhségcsillapítónak", vagy esetleg nasinak műzli.

Pálinkából barack,de csak is a házi.

Lágyabból a fütyülős mézes meggy, főleg így a karácsonyi naaagy kajálások előtt, közben, meg utána.:D

40. pista55 (válaszként erre: 39. - M_Marcsa)
2009. dec. 25. 17:53
Jöhet!:)))
39. M_Marcsa (válaszként erre: 37. - Pista55)
2009. dec. 25. 17:39
szilvapálinka?
38. 7a41f80c65 (válaszként erre: 37. - Pista55)
2009. dec. 25. 16:57
Most vacsoráztam, lehet emésztés könnyítek egyet én is egy kis mézes bodzával;) Egészség!!!
2009. dec. 24. 21:06
Műzlit továbbra sem fogok enni, de egy fél fütyülőset most Én is lenyomnék!:)))
36. M_Marcsa (válaszként erre: 35. - Pista55)
2009. dec. 22. 21:30
Ja, a müzli.
35. pista55 (válaszként erre: 34. - M_Marcsa)
2009. dec. 21. 21:55
Ja, a pálinka.
34. M_Marcsa (válaszként erre: 33. - Pista55)
2009. dec. 21. 21:41
Pedig egy átflekkenezett éjszaka után jól esik...
33. pista55 (válaszként erre: 32. - M_Marcsa)
2009. dec. 21. 21:19
Még soha nem ettem müzlit. Nekem az se nem reggeli, se nem vacsora.
32. M_Marcsa (válaszként erre: 29. - Pista55)
2009. dec. 21. 21:15

Meginnaád mondjuk müzli előtt? Brrrrrrrrrrrrrr.

De szalonna és hagyma előtt elképzelem...

2009. dec. 21. 11:01
Ne keverd,az úgy jó ahogy kijött a kifőzdéből. (vagy meg kell "szellőztetni"? A dugót egy pár napig nem kell rátenni. Kismértékben gyógyszer, nagymértékben alkoholizmus.
2009. dec. 21. 07:17
almalével..;)
29. pista55 (válaszként erre: 28. - M_Marcsa)
2009. dec. 20. 20:56
Meg reggeli és vacsora előtt, de a köztes időben is meg lehet inni!:)))
2009. dec. 20. 20:45
Pedig a pálinka tisztán jó, egy korty, vagy kettő, ebéd előtt.
2009. dec. 20. 20:11

sziasztok,


igen, a fagyasztott pohárba az igazi :o)

nyáron kicsit felöntve szörppel,

isteni a fütyülős málna-meggy a üdítőként ;o))

málna vagy meggy szörppel na meg a márka üdítő ilyen ízű üdítőivel :o))

2009. dec. 7. 16:33

Sziasztok!


Én szeretem bodzaszörppel, vagy olyan gyümölcslével keverni, amilyen maga a pálinka. De tudjátok mit? Tisztán, shotként a legjobb, fagyasztott pohárral! Hm.......

2009. aug. 30. 14:06
Én télen forró teába rakom citromlé helyett. Nyáron meg tömény szörppel (nálunk ezt úgy hívják, hogy kacsa). Pl barackpálinka egész iható 1cl barackszörppel. Bár a pálinka minőségétől is függ. Igyál fütyülőst,az még magában is imádni való:)!
2009. aug. 30. 11:51
Még az almalénél is van olcsobb mnegolkdás egy kevvés vizet kell hozzá önteni és akkor nem lesz olyan erős
2009. aug. 30. 11:11
Én még fiatalabb koromban ittam pálinkát almalével. És tényleg jó... :)))
2009. aug. 30. 09:55
Egy húzásra meg kell inni!
2009. aug. 30. 09:51
Hááát, pici pl.barackpálinka sok baracklé, de én még úgy is érzem, és nem a legfinomabb. :( Miért kell pálinkát inni? Nem finom! :) Sangriát igyál, az finom! :D
20. Boszy28 (válaszként erre: 18. - Pista55)
2009. aug. 30. 08:09
hú, ez igaz, nagynéném isteni mandulalikőrt csinált anno...teljesen elfelejtettem :)
2009. aug. 30. 00:57

barackpálinka almalével isteni!! :))



ha meg a foka miatt hígítod, hát tényleg a desztillált víz ... de idő kell neki amíg összeérik, vagyis nem érdemes rá egy órára próbálkozni az ivásával, mert érezhető a víz íze .... mondjuk rá 2 hétre talán :)

2009. aug. 29. 23:20
A pálinkát általában 50-51 fokosan adják ki a szeszfőzdéböl. Ha vízzel nagyon felhígítják zavarossá válik. Cukros vízzel és aromával hígítva azonban jó kis likört lehet belőle készíteni. Ha veszel aromát a receptet is megtalálod benne, legalábbis régen így volt.
17. 99279bb06f (válaszként erre: 12. - Rinike)
2009. aug. 29. 20:50

De bizony lehet baja, de csak ha egyszerre megissza az egészet! :)


Komolyra fordítva: mellékíze lesz, azért kell(ene) áttölteni üvegedénybe.

16. 99279bb06f (válaszként erre: 9. - Gerna)
2009. aug. 29. 20:48

:D)))))))))


A jó kis pálinkát, amivel annyit dolgoztak nem illik higítani. Utána lehet inni sört, vagy ásványvizet.

Ha nem izlik, akkor nem kell fogyasztani!

2009. aug. 29. 17:35

ha házi bitangerős pálinka, akkor lehet egy kis citromlével és szénsavmentes ásványvízzel higítani.

Ugyanis azért egy hatvanakárhányfokos pálinkát nem igazán ajánlatos tisztán inni.

14. rinike (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2009. aug. 29. 17:34
Köszönöm!
13. zebracsikó (válaszként erre: 12. - Rinike)
2009. aug. 29. 17:31

az alkohol kikezdi a műanyagot.

Nem szerencsés erős piát flakonban tartani.

Nem lesz baja tőle, ha valaki issza, de mellékíze lehet.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook