Nem szeretem az emberek figyelmét. Mitől van ez a dolog? (beszélgetés)
Az már nagyon régen volt, és segítettem magamon. Pedig akkor még internet sem volt.
Egy kis önbizalom, gyakorlás! A szomszédok csak emberek, jóban kell lenni velük. Jó dolog az!
Az emberek nem ellenségek, nem kell tőlük tartani, egy köszönés, egy kedves szó és ennyi! Aztán lesz az még jobb is! ;)
Akkor te is olyan voltál?
Ismerem én a pirulás minden rezzenését és azt is tapasztaltam,hogy ahogy elvörösödök maximálisan az néhány másodpercig tart.
Örülök, hogy elolvastad!
A pirulást el lehet mulasztani. Én már csak tudom...
Sok hasonló cikk van, keress rá, és rájössz majd, el lehet mulasztani.
Pszichológus lehet, hogy segíteni tud, de akkor is rajtad múlik minden. Anélkül is menne, ha megismerkednél "vele" alaposabban. ;)
Az emberi lélek...
Olvasd végig a cikket, ez csak egy kis részlete.
„Haha, de elvörösödtél!” – avagy a pirulás ördögi köre, és hogyan lehet kiszállni belőle
A második lépés, hogy mikor érzitek, kezd lángolni a fejetek, ne harcoljatok ellene! Az csak fokozza a szorongást és egyre vörösebbek lesztek tőle. Szintén nagyon fontos, hogy ne ostorozzátok magatokat, ha elpirultok, inkább miután vége a kellemetlen beszélgetésnek, dicsérjétek meg magatokat, hogy ezen is túl vagytok.
A lényeg, hogy ne nyomasszátok magatokat az elvörösödés miatt, már csak azért se, mert sokszor a környezetetek igazából nem is veszi észre, vagy nem foglalkozik vele.
Mindenesetre arra készüljetek fel, hogy nem egyik napról a másikra fogtok kiszállni a pirulás ördögi köréből.
„Észrevétlenül múlt el, és szerintem ez valahol az önbizalommal is összefügg. Évek kellettek hozzá, de ma már nem igazán fordul elő. Minél jobban megértettem, hogy nem tehetek arról, hogy kommunikációs helyzetben nem tudok hallóként helytállni, az önbizalmam is helyrebillent, és már nem jöttem úgy zavarba. Szóval, egy kis önbizalomtuning nem árt, esetleg átgondolni, hogy mi miatt vörösödtök el, mi áll a háttérben, és azt felfejtegetni”
Úgy sikerül minden, ahogy hozzáállsz.
Azt gondolom, te nagy kifogásgyáros vagy, mint oly sokan az életben.
Egyszerűbb semmit se tenni, de elvárni a mindent...
Szerinted így működik a világ?
Erre jó a kognitív terápia, nézz utána, nagyon hasznos.
Van hogy az ember egyedül nem boldogul.. Én is hajlamos vagyok körbe - körbe, a saját gondolataim körül pörögni értelmetlenül, miközben csak egyre carabbul érzem magan.
Te bizonyos helyzetre egy elvártnál extrémebb reakciót adsz, ennek oka van.
További ajánlott fórumok:
- Szeretem az embereket - és az emberek is szeretnek engem
- Jobban szeretem az állatokat, mint az embereket.
- Öregszem: már jobban szeretem a növényeket, mint az embereket 😜
- Szeretem figyelni az embereket, csak leülni egy forgalmas...
- Szeretem a pozitív szemléletű embereket.
- Szeretem a világot, az életet, az embereket. De egyre nehezebb!!!