Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mit tegyek? Mit mondjak neki? SOS fiús anyukák fórum

Mit tegyek? Mit mondjak neki? SOS fiús anyukák (beszélgetős fórum)


13. ec6e9cfd9f (válaszként erre: 12. - Beata21bea)
2011. nov. 30. 13:08
ne vedd úgy a szívedre,..nagyon sok hülyeség,meg furcsaság előfordul a gyerekek között,pár nap múlva ezt is elfelejtik(gyerek és felnőtt is),ha nem ismétlődik meg.
12. beata21bea (válaszként erre: 11. - Ec6e9cfd9f)
2011. nov. 30. 10:57
Persze kell a fekete pont, ez nem is kérdés, az illemről is beszélgettünk...remélem soha többet nem fordul elő, majd elsüllyedek így is szégyenemben...
2011. nov. 30. 08:15

Fiús nővér vagyok:D nem baj? és dolgoztam suliban...

a fekete pont kell,illetve vmilyen szintű jelzése annak,h nem helyes a viselkedése.A többi gyerekhez képest!!

nem zárhat be senkit a wc-be,és nem szoríthat(vagy..kényszeríthet..na,nem találok jobb szót) rá senkit,h őt nézegessék.ezt kellene neki elmagyarázni.

És azt is,hogy ha iylesmit játszanak,hogy mutogatós,vagy bármi fütyielőszedőst,azt inkább egyedül csinálja,vagy csak azzal ,akivel megbeszélték,h mindketten akarják.

10. Lencsy
2011. nov. 29. 21:37
Valószínű, hogy a fekete ponttal , csak a számára helytelen viselkedést próbálta jelezni ! A fiad semmi rosszat nem tett , ez ebben a korban előfordul ! Azt tudod tenni , hogy elbeszélgetsz vele, hogy a suliban ezt nem illik..de gondolom ezt megtetted már :)
2011. nov. 29. 18:18

A szexuális felvilágosítás valamilyen szinten már megtörtént, a fiú és lány közti különbség világos neki, mivel van 3 húga, ebből kettővel szokott együtt fürdeni....

Hát, örülök hogy viszonylag pozitívan álltatok hozzá, valamilyen szinten én is gondolom, hogy életkori sajátosság.

Amúgy ki nem néztem volna soha a fiamból, ő eddig -isk.kezdés- kimondottan szófogadó visszahúzódó jól nevelt gyerek volt.....

2011. nov. 29. 17:45

Szerintem semmi baj nincs a fiaddal,csak többet kell vele beszélgetni.

De a pedagógus is választhatott volna mást pl.a megbeszélést a gyerekkel.Akkor és ott.Nem rápirítani kell,sopánkodni mit csinált,beírni, hanem megmagyarázni miért helytelen ez a viselkedés és lehetőleg úgy,hogy meg is értse!

Nem elvetemült bűnöző a gyerek.Én a beirogatással sem értek egyet.Nekünk is volt ilyen tanító nénink.A gyerek komolytalanul fogadta a 25-ik beirást.Igaz,mi is untuk,hogy naponta beirták,hogy a gyerek a folyosón szaladt.

2011. nov. 29. 17:24
Ugyanez az este megtörtént egy két hete az én fiam osztályában is. Ott a kisfiú azzal állt elö hogy mutogata a fütyijét a vécében majd a teremben is, majd mikor erre rá unt akkor jött hogy kényszeriteni kezdte az osztály társait hogy ők is mutogasák neki, és azt mondta hozzá hogy úgy szépek ha le van tolva a nadrágjuk. Amint láttam a probléma ott volt hogy egyik gyerek se szégyenlős, nem takargatják magukat, én úgy emlékszem már az oviban is nagyon szégyenlös voltam ugy mint a velem egy idősek. Valahogy nem sikerült a gyerekeinkbe nevelni a szeméremeséget és a szégyenlöséget.
6. c1e9612cd3 (válaszként erre: 4. - Kitrákotty)
2011. nov. 29. 17:23

ez egy életkori sajátosság, és ezért nem értem a tanító néni hozzáállását. Annélkül, h elmagyarázna a gyereknek dolgokat, csak büntet.... A szexuális felvilágosítás elkezdése a szülő dolga, de azért csak mondhatott volna a tanár vmit a gyereknek.

Ilyet amúgy mi is csináltunk, pont ennyi idősen. Előtte, nagycsoortosan meg ment a "muti meg, neked mid van, megmutatom cserébe, h nekem mim van" dolog.

5. kitrákotty (válaszként erre: 1. - Beata21bea)
2011. nov. 29. 17:19

A megoldás valóban az, amit már írtak, hogy tisztázni kell a fiaddal, hogy mit szabad és mit nem, az iskolában milyen viselkedést várnak/vársz el tőle.

elég szomorú, hogy jókedvében másokat bánt....

4. kitrákotty (válaszként erre: 2. - C1e9612cd3)
2011. nov. 29. 17:16

szerintem a topikindító nem a feketepont miatt van megdöbbenve, hanem a fia viselkedése miatt!


és igen, valamivel jelezni kell a gyereknek, hogy ez nem megfelelő viselkedés. és a feketepont még mindig jobb mint egy osztályfőnöki (netán igazgatói) figyelmeztetés.

mert ha most nem "jelzik" ezt neki, később eldurvulhat a viselkedés, a helyzet, és az mindenkinek rosszabb lesz.

2011. nov. 29. 17:15
A tanári vonatkozásra nem térnék ki - amúgy se hiszem, hogy jó vért szülne -, de azt javaslom, beszélgess el kicsit a fiaddal az illemről! Barátian beszéld meg vele, hogy ezt talán nem kéne, de ne szidd le a történtek miatt!(Különösen, ha amúgy is érzi a fekete pont súlyát.)
2. c1e9612cd3 (válaszként erre: 1. - Beata21bea)
2011. nov. 29. 17:09

kérdezz rá a tenító nénire, h emlékszik-e még a pszichológiai taulmányíiból pszichoszexuális feljődésre, és vissza tudja-e vezetni erre a napokban történt sajálatos eseményre? Ha nme, akkor erőteljesen megkérdőjelezhető a szakmai hozzáértése.... Illetve kérdezd meg tőle, h melyik pedagógiai módszer része ezen eljárás, mely büntet 8magyrázat helyett) egy gyereket azért, mert az életkorának megfelelően viselkedik?????


És ha már a tanító néni nem tette meg, beszélgess el te a fiaddal arról, h mit illik, és hol, és mit nem. + meséld el neki, akár képekkel, h mi a külömbség a fiúk és a lányok teste között.

Jah, én lehet gonosz vagyok, de a tanító nénit is megkérdezném, h elfelejtette már, h bizony ő is volt ennyi idős?

2011. nov. 29. 17:02

Fiam 1. osztályos.

Ma fekete pontot kapott a következő miatt: mutogatta a fütyijét a wc-ben és bezárt 2 fiút. (Nem kulccsal, "csak" az ajtó elé állt)


Teljes döbbenetben vagyok.

Mit tegyek?

Megkérdeztem miért csinálta. A válasz: Mert jó kedvem volt. Na ezen megint lehidaltam....


Olvasni lehet csak később tudom, de a véleményeteket várom....

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook