Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit olvasol éppen? Idézz belőle: 50.oldal, 1. bekezdés fórum

Mit olvasol éppen? Idézz belőle: 50.oldal, 1. bekezdés (beszélgetős fórum)


1 2
ápr. 22. 19:31

"- Bécs olyan város, ahol az ember látja az eget. A járdákon ezer kávézó sorakozik, ahol leülhetünk és kávézhatunk és fecseghetünk, és az öregek sakk és kártya felett vitatkoznak. Tavasszal bálokat rendeznek, és hajnali háromig táncolunk, a nők suhogó fehér ruhájukban olyanok, akár a földre hulló, kavargó almavirágok éjjel. Nyáron fagylaltot eszünk a Dunánál, és nézzük a lámpásokkal megvilágított hajókat, amint a vízen ringatóznak. Még a szél is keringőzik. Bécs a zene és a fény városa."


Natasha Solomons - A Tyneford-ház

39. cel
febr. 20. 12:33
"...Feleségem szegedi varrónője, akinek ő a legjobb kuncsaftja volt fő¬iskolás korában, mondta, hogy lelépéssel tud egy belvárosi lakást Szegeden, közel a Szent István térhez. Rávett a feleségem, hogy fogadjam el az állást, adjuk el a KISZ-lakást, felét lefizetjük a szegedi lakás lelépéséért, (ez akkoriban törvénytelen, büntetendő cselekmény volt) és a többiből autót veszünk. Ezt elsősorban az anyja javasolta, mert úgy látta, hogy a lányának még jobb esélyei lesznek, mit lehet tudni, Szegeden sokkal több orvos (vagy más) van, akivel lánya megvalósíthatja terveit...."
febr. 20. 12:11

Kizárólag akkor van esélyük a túlélésre, ha ez megtörténik.

De a szomorú igazság az, hogy Marcia nem Haley keresésével töltötte az egész napját. Próbálta, de borzalmas kimerültség lett úrrá rajta. Reggel nem akart kikelni az ágyból. Végtagjai elnehezültek. Még ez a különös zarándokút is nehezére esett a kihalt iskolai folyosón.

Kilencvenhárom nap.


Harlan Coben-Bűnösnek nyilvánítva

febr. 20. 11:57

"Azt hittem, tudom, mi történt, mert láttam már ilyet korábban: az ötletem megunta a várakozást és elhagyott. Nem mintha hibáztathattam volna. Végül is megszegtem a szerződésünket. Ígéretet tettem, hogy minden időmet és energiámat teljes mértékben az Amazóniai Evelynnek szentelem, aztán leléptem. Két év alatt egy szemernyi figyelmet sem kapott tőlem. Mit kellett volna az ötletnek tennie? Türelmesen ücsörögnie egy sarokban, miközben én rá se bagózok? Lehetséges. Néhány, kivételesen türelmes és ragaszkodó ötlet képes akár évekig vagy évtizedekig is várni a figyelmünkre. Mások azonban nem ilyen megértőek, mivel minden ötletnek más a természete. Te vajon ücsörögnél egy dobozban két évig, miközben a partnered hagyja, hogy besavanyodj? Valószínűleg nem."


Elisabeth Gilbert: Big Magic - Kreatív élet, félelem nélkül!

febr. 17. 15:54

Végül aztán a bécsi urak arra vetemedtek, hogy nagyon öregedő császárnak - Miksa akkor már 58 éves volt -egy mindössze 13 éves kis cseh-magyar hercegnőt ajánljanak feleségül.


Slepka Géza : Habsburg krónika

35. tumbo
febr. 17. 15:45
ha elveszíti is a féltve őrzött kincsét,legalább megteszi a szükséges óvintézkedéseket. Cole. Menekülők.miket olvasunk mi.
febr. 17. 15:35

Honnan veszed, hogy szólt valami, amikor magamhoz nyúltam, és rád gondoltam?”

„Te mondtad.”

„Tényleg?”

Annyiszor olvastam az e-mailjét, hogy szó szerint tudnám idézni minden szavát.

„Igen. Azt írtad, elnyúltál az ágyon egy majdnem üres borosüveg mellett, dübörgött

a zene, és magadhoz nyúltál, miközben azt kívántad, bárcsak az én meleg nyelvem

érintene az ujjaid helyett. A világirodalom legszebb verssora. Akkora merevedést

kaptam tőle, mint egy ágyú..


Lauren Rowe: A Klub

33. globus
2017. nov. 27. 19:52

"Lent a nappaliban Max kibontott egy palack vörösbort.

-Igyunk az első napjára! - koccintott Tillyvel.-Arra, hogy eddig még nem rohant vissza sikoltozva Londonba. Egészségére! Eszerint nem voltunk túl elviselhetetlenek eddig?"


Jill Mansell: Nem zörög a haraszt

2017. nov. 8. 16:01

"Arkagyij, nem éppen zavar nélkül, röviden megmagyarázta neki, hogy kicsoda Fenyicska.

- Ahá! Apádnak nem rossz a gusztusa - jegyezte meg Bazarov. - Tetszik nekem az apád, komolyan! Legény a talpán! De meg kell ismerkednem vele - tette hozzá, s megindult a lugas felé."


Ivan Szergejevics Turgenyev: Apák és fiúk

2017. nov. 3. 22:56

"Az intézkedés a megyei szintű foglalkoztatási helyzet javítását, a meglévő munkahelyek

megőrzését és új munkahelyek létrehozását támogatja, a térségi gazdasági adottságokra és

speciális igényekre alapozva."


Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

2017. nov. 3. 16:07

He's her boss, her devil!

If you thought she was doing wrong, why didn't you talk to her about it? Perhaps you could have made her change her mind, see things your way, I asked.


The Enemy, Desmond Bagley

2017. nov. 3. 06:46

"Branno már egy órája várakozott, s eközben fáradt agyában egymást kergették a gondolatok. Formálisan bűnt követett el, amikor betört a házba. Ráadásul, merőben alkotmányellenesen, megsértette egy tanácsos jogait. A polgármesterekre vonatkozó szigorú törvények értelmében – melyek csaknem két évszázaddal korábban, még III. Indbur és az Öszvér idejében léptek életbe – akár vádat is emelhettek ellene."


Asimov: Encyclopedia Galactica 5.

2017. nov. 3. 06:29

"A barlangján kívül nem volt más menedéke, és ez elég csekély védelmet nyújtott. Apálykor a víz uszadék fát és megszenesedett törmelékeket vetett ki a partsávra, de nem volt semmije, amivel szikrát csiholhatott és tüzet gyújthatott volna. Egyszer, végső kétségbeesésében, megpróbált két fadarabot egymáshoz dörzsölni, a fa azonban rothadt volt, és fáradozása jutalmául csak hólyagokat szerzett. A ruhái is átáztak, az egyik csizmáját pedig elveszítette valahol az öbölben, mielőtt itt partot ért volna."


George R. R. Martin: Kardok vihara

2017. nov. 2. 09:52

Vonakodva és legkevésbé sem akaratom szerint engedelmeskedem a nagyanyámnak, mikor meglátogatom a sógornőmet, Katalint. A magántermében találom, ahol a pislákoló tűz fölé görnyed. Sötét vállkendőjébe burkolózik és fekete ruhát visel, kétszeresen gyászol, ahogy mi mindnyájan...


Philippa Georgy: Három nővér, Három királyné

2017. nov. 2. 08:09

"Persze nem egészen helytálló azt mondani - legalábbis nem úgy, ahogy te érted-, hogy ti választjátok ezeket a következményeket. Ti másként döntötök, mint Én. Akárcsak Én, ti megfigyelitek a következményeket, és aztán, ellentétben velem, úgy választjátok meg, Kik Vagytok, hogy közben tekintettel vagytok rájuk."


Neale Donald Walsch- Beszélgetések Istennel

25. Yennefer (válaszként erre: 24. - Zebracsikó)
2017. nov. 2. 06:25

Nem. XD a telefonom írta automatikusan... XD (szeretem ezt a billentyűzet appot de néha ő is hibázik :)) a könyvben helyesen szerepel.

De még egy hülye hibát észrevettem.. XD

Várják helyett VAJÁK kellett volna..

24. zebracsikó (válaszként erre: 23. - Yennefer)
2017. nov. 1. 23:14

"lesúlytó" ????????????létezhet egy könyvben ekkora helyesírási hiba??????

2017. nov. 1. 23:08

"A köpönyegjükbe bugyolálták magukat, szemükbe húzták a csuklyát. A fák között sötétség uralkodott el, melyet csak az egyre gyakrabban lesúlytó villámok világítottak be. Egyik mennydörgés a másikat követte hosszú, fület süketítő robajjal. Keszeg megriadt; táncolt, dobogott. Pegazus megőrizte rendíthetetlen nyugalmát.

-Geralt! - kiáltotta Kökörcsin egy újabb, az erdőn hatalmas kocsiként végiggördülő mennydörgést próbálva túlkiabálni. - Álljunk meg! Bújjunk el valahová!

-Hová? kiabált vissza a várják. Menj tovább!

És mentek. "


Andrzej Sapkowski - Tűzkeresztség

2017. nov. 1. 23:05

"Teremtmény V 1.0


Vállalom.

Ez nem sikerült.

(Talán technikai hiba?)

Életre kelt az új faj egyede:

Térre vágyik.

Követelőre és követhetőre.

Elszabadult,

Gondolati terrorimitátorrá vált,

letölti az internetről, majd hasznosítani

próbálja:

-pszichológia

-filozófia

-ideológia

(hoppá, ez utóbbi vírusos)

Lájk-koszorút fonat

a pozitív visszajelzésekre éhes

Parnasszuson.

Klónozott rajongóival

infravörösben éli újra:

a "majálist". "


Irodalmi Jelen 2016. október

XVI. évfolyam 180. szám

2017. nov. 1. 21:25

"Amikor otthagytam a soron lévő "jó állásomat", és elmentem dolgozni a szigetre, mindenki megrőkönyödött. - Mi a fenének csinálja ezt? Hova megy már megint? - Én meg tele voltam lelkesedéssel, és csak arra tudtam gondolni: "Egy szigeten fogok élni!" Minél messzebb, annál jobb. Ott majd a saját életemet élhetem, és az jó. Csak az édesanyámmal tartottam kapcsolatot a kontinensről, aki igazi támaszom és a legdrágább barátnőm volt."


Bronnie Ware - Életkönyv - Öt dolog, amit leggyakrabban megbánunk halálos ágyunkon

20. f.frezia (válaszként erre: 11. - A03dd05915)
2017. nov. 1. 20:58
😃😃😃
2017. nov. 1. 20:52

Cesar Milan - Melissa Jo Peltier: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát"Sok tenyésztő kifejezetten egy bizonyos típus tenyésztésére specializálódott az adott fajtán belül is."Igen, olvasok vagy 7-8 könyvet. Mikor melyikhez van hangulatom. Többnyire ebook könyveket, mert a meglévő könyvtáramtól sem tudok már évek óta megszabadulni. Olcsóbb is.

2017. nov. 1. 20:44

" A barnainges nagy erővel mellbe lökte. Frunze visszatántorodott, megbotlott és hanyatt esett."


Ken Folett: A megfagyott világ

17. syria
2017. nov. 1. 20:43
Az ÉS könyvnek számít? :D Tudnék belőle vaskosakat idézni. :)
2017. nov. 1. 20:41

Lothar Seiwert: Időmenedzsment (mobi)


"A tervezés egyik lényegi jegye az írásosság. Írja le, mit tervez egy napra, egy hétre vagy egy évre! Ezáltal áttekintésre tesz szert, tevékenységei célirányosabbak és koncentráltabbak lesznek, és ellenőrizheti is, hogy mi az, amit már elért."

15. globus (válaszként erre: 14. - Smirnoff)
2017. nov. 1. 20:39
Mert arról szól. Evészavaron innen és túl.
14. Smirnoff (válaszként erre: 12. - Globus)
2017. nov. 1. 20:38
Ebből én hogyan olvastam Hányástant? :D
2017. nov. 1. 20:37

Brigitte Riebe: A pestis árnyékában


"Johanna annyira megkönnyebült, hogy majdnem beleszédült."

12. globus
2017. nov. 1. 20:37

"Igaz, az öröm foka sajnos aztán ehhez az igencsak magasra tett mércéhez igazodott.

Valami itt is sántít már, de inkább érzem ezt, mint tudom. Aztán újabb megfelelési ügy, hogy az legyen a párom, akit Anyu kinézett, és aki neki is megfelel. Persze ez sem ilyen egyszerű, de abban az időben, amikor le kellett volna válnom, amikor ki kellett volna állnom magamért is, az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy a fiú az legyen, akit Anyu szeretne. Ki volt ez szépen dolgozva, valami olyan fondorlatos módon, hogy alig-alig lógott ki a lóláb."


Dr. Gyarmati Andrea: Hányattatásaim

2017. nov. 1. 20:36

Fehér Krisztián: Szoftvertesztelési alapismeretek (mobi)


"A kihívást itt elsősorban a fejlesztéshez használt technológiák dömpingjében történő eligazodást jelenti.

A trend egyértelműen a böngészős alkalmazások terjedése, a lokálisan telepített, ún. standalone alkalmazások száma csökken, bár eltűnni nem fognak, hanem egyre inkább speciálisabb területeken használják őket."

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook