Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)


2011. jan. 27. 17:41

Sziasztok!

Lenne néhány kérdésem.

Csíráztattam kölest.Direkt olyat vettem,ami csíráztatásra való.Már szép.Mire használhatom????Magába megkóstoltam,de nagyon kemény.Lehet hülye vagyok,de egészben kell enni?

Most úgy sütöttem a kenyeret,hogy fele tk.bio tönkölyliszt másik fele tk.bio rozsliszt.Így jó?

718. warj (válaszként erre: 716. - Hcs2)
2011. jan. 27. 16:26
Igen lehet enni, de ha puffaszd akkor mellőzd egy kicsit és később próbálkozz vele.
717. warj (válaszként erre: 715. - Veronika27)
2011. jan. 27. 16:25

Első időszak


Zöldségek (Első időszak-kivéve a babfélék, mert szeles, és a sütőtök, mert magas a cukortartalma) Kukorica és származékai TILOS (kivéve a lisztérzékeny candidásokat)

Gabonák - kásák, teljes kiőrlésű lisztek és belőlük készült élesztő nélküli kenyér és pékáru.

Gabona félék és csíráik:


• barnarizs,

• búzacsíra,

• retekcsíra,

• hagymacsíra,

• köles,

• zab

• rozs

• hántolt árpa

• hajdina

• korpatermékek

• kusz-kusz

• bulgur

• vöröslencse

• lencse

• sárgaborsó



Gyümölcs: első időszakban csak a Citrom ehető

Olajos és más magvak (a földimogyoró és a pisztácia gyakran penészes, ezért inkább kerülendők).

Hüvelyesek: ehető de gázosít, ezért ha puffadást okozhat.

Tejtermékek: aludttej, joghurt,

Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: halat

Kenyér és tészta:

• durumliszt,

• rozsliszt,

• rizsliszt,

• teljes kiőrlésű magvakból készült dolgok,

• tönkölybúza,

• Graham-kenyér v. buci, (természetesen saját készítésű élesztőmentes)

• durum tészták, fekete kenyér (természetesen saját készítésű élesztőmentes)



Második időszak


Nem édes gyümölcsök (alma, grapefruit, citrom, avokádó, málna, szeder, ribizli, meggy, ).


• alma,

• málna,

• áfonya,

• csipkebogyó,

• eper,

• szeder,

• ananász,

• kivi,

• citrusfélék,

• gránátalma,

• csonthéjasok (pl dió)

• fenyőfélék



Tejtermékek:

• aludttej

• natúr joghurt,

• sovány túró (lehetőleg házi)

• feta,

• mozarella,

• gomolya

• kecskesajt,

• juhsajt (brindza),

• svájci cheddar,

• rizstej,

• zabtej,

• szója tej


Olajok - előnyben részesíteni a hidegen sajtoltakat. Főzéshez mangalica zsír.

Fűszerek.

Gyógyteák, szénsavmentes ásványvizek, forrásvíz.

Húsok: fehér húsok, hal, tenger gyümölcsei, vad, szárnyasok.

Tojás (heti 1-2 alkalommal).


Jótanács:


Fűszerek: bőven és bátran minden, ami nem tilos!

Készételek: hozzáadott cukor és citromsav (E330) nélkül készült gyümölcslevek (házi frissen facsart), zöldtea, fehér tea, főző kakaópor

716. hcs2
2011. jan. 27. 16:18
sárgaboró főzeléket lehet enni?
715. Veronika27 (válaszként erre: 714. - Warj)
2011. jan. 27. 15:43

Köszi.

Én eddigis ettem fehér húst... Nyilván elkerülte a figyelmem, hogy nem lehet. No nem minden nap ettem. Mindegy, ez ellen már nem tudok mit tenni.

714. warj (válaszként erre: 713. - Veronika27)
2011. jan. 27. 15:40

Ami eddig kimaradt a megengedett élelmiszerek listádról.


A megengedett: gyümölcsök, tejtermékek (mozzorella, feta, sovány túró), tojás, fehér húsok, növényi tejek, a zöldségek közül azok amik az első időszakban kerülendőek voltak (sütőtök és a babfélék). De ha valamiben bizonytalan vagy kérdezz.


Az ételek visszavezetése egyesével és lassan történik. Pl. első nap egy gerezd alma, másnap egy fél alma, harmadnap egy egész. Ha panaszt okoz, még nincs kész rá a szervezet. (panasz lehet pl: puffadás, hasfájás, hasmenés).

De ez bármely más élelmiszerre igaz, ha nem az almával akarsz kezdeni, hanem pl a tojással, akkor egyél egy fél tojást, másnap egy egészet.

713. Veronika27 (válaszként erre: 712. - Warj)
2011. jan. 27. 15:31

Köszönöm!

Meg tudnád nekem mondani, hogy a 2. szakasztól miket lehet enni?

712. warj (válaszként erre: 711. - Veronika27)
2011. jan. 27. 15:26
Nagyon egyszerűen, fültisztítóra cseppenttel belőle és áttörlöd vele a nyelved, vagy egy kis vattára. Nyilván nem kell utána inni meg enni, hogy tudjon hatni.
711. Veronika27 (válaszként erre: 709. - Warj)
2011. jan. 27. 12:04

Ezt az áttörlést hogyan csináljam?


Ilyen a cseppem: [link]

710. warj (válaszként erre: 706. - Veronika27)
2011. jan. 27. 09:00
Hát ha nem bírod, akkor mint említettem a colon cleansnak van kapszula formában béltisztítója.
709. warj (válaszként erre: 705. - Veronika27)
2011. jan. 27. 08:59
Ez egyet jelent, jól csinálod a terápiát a diétát. ügyes vagy, és már megérte, ha ezeket elérted. A nyelveden lévő lepedéket lehet grappe cseppel áttörölni, ez is segíthet. És van az ökonetnek fogkrémje, amit javasolnék.
708. warj (válaszként erre: 703. - Gg_dori)
2011. jan. 27. 08:57
Tudomásom szerint lehet, de bioboltban kapható foszfátmentes igazából ez lenne a legjobb. De később a második időszakban a sütiknél is fogsz sütőporral találkozni.
707. warj (válaszként erre: 702. - T.ency)
2011. jan. 27. 08:56
A morzsálódás a zabliszt miatt van, ez lágyítja a kenyeret. Próbál meg, hogy nem kevered hanem az egész kenyeret tk lisztből csinálod.
706. Veronika27 (válaszként erre: 697. - Hcs2)
2011. jan. 26. 22:01

Én is szinte minden nap tudok "nagydolgozni", mióta ilyen rostos cuccokat eszem:) Pedig előtte nekem is gondjaim voltak vele.

Szerintem ha szedném az útifűmaghéjat, akkor mégjobban menne. Lehet megpróbálom újra magamba erőszakolni, lehet csak némi rutin kell hozzá.

705. Veronika27 (válaszként erre: 696. - Hcs2)
2011. jan. 26. 21:59

Viszont a nyelvem javulóban van, a lepedék kevesebb, a nyál nem olyan sűrű, mint volt és a refluxom eltünt :)


Ezt írtam, mint változást és ezen kívül jobban érzem magam, nincs az az érzésem, hogy akkora vagyok, mint egy bálna (62,6kg-mal kezdtem, de húsos vagyok ám), na meg jobban alszom! Igaz nem most, mert beteg vagyok, de amúgy ahogy párnát ért a fejem, már aludtam is.

704. Mariannka80 (válaszként erre: 703. - Gg_dori)
2011. jan. 26. 19:46
Lehet kapni bio boltban foszfátmentes sütőport.Én azt használok és szódabikarbónát.
703. gg_dori (válaszként erre: 699. - Warj)
2011. jan. 26. 18:45
Warj, sütőport tényleg lehet használni? Úgy emlékeztem, hogy sem az élesztő, sem a sütőpor nem megengedett, csak a szódabikarbona.
702. t.ency (válaszként erre: 699. - Warj)
2011. jan. 26. 17:34
Ezt már próbáltam. Ezzel meg az volt a gond, hogy nagyon morzsálódott, nem tudtam egy normális szeletet sem vágni belőle. Amit most csináltam az könnyen szeletelhető, finom is...csak kívülről olyan kemény mint a beton. :S De ez a párologtatás jó ötlet! Holnap úgyis sütnöm kell megint, akkor kipróbálom. Köszi!
2011. jan. 26. 17:32
Én úgy sütöm a kenyeret,ahogy Warj tanácsolta.Én kb 1/4 kg-os vekniket szoktam süni.Gázkályha 3-as fokozat kb 50-60 perc.Még soha nem volt nyers.
700. warj (válaszként erre: 697. - Hcs2)
2011. jan. 26. 16:36
Ez viszont jó, mert ürülnek a mérgek és az elhalt gombák.
699. warj (válaszként erre: 698. - T.ency)
2011. jan. 26. 16:34

Hát én villany sütőben sütöttem 40-50 percig és nem volt nyers. Tettem be a sütőbe egy kis lábasban 2 dl vizet, ez a sütés közben folyamatosan párolgott, ez is puhította a kenyeret. Egyszerűen nem értem miért nem sikerül a kenyered.



Ezt a kenyeret próbáld ki, első időszakban nyírfacukor nélkül.



Ír szódás kenyér


Hozzávalók:

25 dkg tönköly teljes kiőrlésű liszt

15 dkg zabliszt (ez lehet rizsliszt, rozsliszt is, vagy az egész tk lisztből is készülhet)

1 kiskanál nyírfacukor

1 kiskanál só

1, 5 kiskanál sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

1 kis pohár joghurt

5 dkg liga margarin vagy teavaj

szódavíz (én szénsavas ásványvizet raktam)

Elkészítés:Minden hozzávalót összegyúrunk annyi szódavizet adva hozzá, hogy puha de nem folyós tésztát kapjunk. A tésztát lapított gömbbé formáljuk, lisztben kicsit meghempergetjük, a tetejét kereszt alakban bevágjuk és 200 C fokon kb 40 percig sütjük.


Én nem pihentettem a tésztát, egyből raktam a sütőbe.

Tanácsok:Szóda helyett szénsavas ásványvizet is lehet használni. A vajat én meg szoktam olvasztani, sokkal könnyebb belegyúrni a tésztába.

A szóda kb 1-1,5 dl.

698. t.ency (válaszként erre: 690. - Warj)
2011. jan. 26. 16:05
Nem. Sütőben, tepsiben.
697. hcs2
2011. jan. 26. 14:21
Ja, én hétvégén mértem magam és még nem fogytam semmit a 2 hét alatt, pedig betartottam. :( De viszont "nagyvécézni" kb egy hete szinte minden nap:)) Veronika27 írok neked priviben is.
696. hcs2 (válaszként erre: 687. - Veronika27)
2011. jan. 26. 13:57

Hát majdnem úgy állok mint te. Nagyon csúnyán köhögök, és meg is van. Így kicsit nyűgös vagyok, de remélem hamar javulok.Én is eszek extrudált kenyeret, nekem is bejön, meg a barna rizs, az nagyon. :) Lassan megpróbálok kenyeret is sütni, szerintem a szódásat próbálom meg először. Amúgy én nem igazán érzek semmit, sem jobban, sem rosszabbul nem vagyok (leszámítva, hogy felfújt a brokkoli leves).

Te érzel valami változást?

695. hcs2 (válaszként erre: 692. - Warj)
2011. jan. 26. 13:53
köszi a válaszokat! Akkor mégjobban odafigyelek mostantól, igaz nagy "vétségeket" eddig sem követtem el.:) De elég durva, hogy milyen szívósak ezek a kis dögök! :)
694. warj (válaszként erre: 688. - T.ency)
2011. jan. 26. 13:24
NEM IS SZABAD MÁSKÉPP, MERT FULLADÁST OKOZ!!!!! MEG NE PRÓBÁLJA SENKI, MERT BELEHAL!!!
693. warj (válaszként erre: 689. - Veronika27)
2011. jan. 26. 13:23
colon cleanse írd be a google-be lehet kapni kapszulában is, és ez megoldaná a béltisztítást, anélkül, hogy visszakívánkozna.
692. warj (válaszként erre: 686. - Hcs2)
2011. jan. 26. 13:21
Hát szaporodási időben egy gomba 20 perc alatt megkettőződik, ugye a gombák telepeket alkotnak, hát nem tudom egy telepen hányan vannak, de gondolom száz számra. Na gondold el, akkor mi történik ezzel a sok gombával 20 perc alatt, és mi 24 óra alatt, ha segíted a munkájukat időnként egy kis "becsúszással", akkor annak az eredménye az, hogy évekig is eldiétázhatsz, de a javulás nem jön el. Hiszen folyamatosan életben tartod őket. Ezek a kis fránya gombák, képesek azt a kicsit megtalálni és túlélni, nagyon alkalmazkodó képesek és a kövi "becsúszásig" átvészelik.
691. warj (válaszként erre: 685. - Hcs2)
2011. jan. 26. 13:17

Azért nem lehet, mert itt már a gabona egyfajta finomításon ment keresztül és az értékes felső rétegtől (ami a vitamint és ásványi anyagot tartalmazza) megfosztották szegényt. Legalább is én így tudom.

Hidegen sajtolt olajat lehet használni. Napraforgó hidegen sajtolt olajat én anno bioboltban vettem 1100 FT/liter.

Főzéshez a mangalica zsír javasolt. Mivel a hidegen sajtolt olajoknál hevítés hatására olyan anyagok keletkeznek, melyek rákkeltőek, ezért ezeket csak salátákra javasolják.

690. warj (válaszként erre: 684. - T.ency)
2011. jan. 26. 13:14
Kenyérsütőben sütöd?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook