Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetés)
Nagyon egyszerű: csíkokra vágtam, meszórtam őrölt fahéjjal / kb. 1 ek./ ,sóztam, olivaolajon megpirítottam. A végén öntöttem hozzá : 1 dl vízben elkevert burgonya keményítőt / 1 ek./
Összekevertem a kifőtt tésztával. Kicsit szokatlan volt az íze, de a lányomnak nagyon ízlett, kétszer is vett belőle:)
Mai reggeli körözött volt.
Sovány túró, pici só (amit én a reggeli fáradságnak köszönhetően kihagytam, de a gyerekek nem panaszkodtak érte), hagyma, fokhagyma, egy kicsi vaj, piros por paprika a szine miatt (kevés kell!)és joghurt. Ezeket összeturmixoltam. Esetleg lehet mellé paprikát, uborkát eszegetni. A fiam nem kért mellé, ő gyógyteával kísérte el.
Tegnap túrós csusza volt az ebéd. Természetesen tk lisztből készült laskából, sovány túró és a tejföl helyett joghurtot tettem rá. A gyereknek fel sem tünt, hogy mi van rajta.
Gulyás leves volt előtte, persze hamisan hús nélkül.
köszi, aranyos vagy ,h megkerested:)
kölesfelfújt? az milyen?
Mai ebéd:
Sütőtökleves és zöldbabfőzelék. A leves valami Istenien sikerült!!! Desszert: kölesfelfújt.
Ajánlom figyelmetekbe: A hüvelyesek és gabonák párosításából teljes értékű fehérjét kapunk, tehát a főzelékhez érdemes valamilyen gabonafasírtot enni feltétként! Candidásoknál előnyben a köles, hisz erősen lúgosít!
A 129-es hsz-ben megtalálod a receptet. Nekem nagyon ízlik, főleg a sajtos, a fahéjas kicsit íztelen vagy nem is tudom, de rajtam kívül még eddig senkinek nem jött be igazán. Persze könnyű válogatni annak, aki azt eszik, amit akar. Én boldog vagyok, hogy néha ehetek valamilyen pékterméket is!!!
Próbáld ki mindkettőt, jó sütögetést!:)
nagyon jól néz ki...:))
Receptet hol lehet megtalálni? Ja, és milyen töltelék van benne?
kókuszgolyó:
darált korpovit (vagy más, tk cukormentes keksz), karobpor, margarin/vaj, édesítő, víz, én tettem bele natúr málnaszörpöt, mert épp volt itthon, kókuszreszelék. meglepően jó :D
Semmit nem méregettem, így csak saccperkábé tudom leírni:
Kb.50 dkg tk.tönölyliszt
10 dkg rizsliszt
1 tojás
1 kk.szódabikarbóna
jó marék darált dió
2 ek. amaránt
4 ek.édesítő por
1 aktívia joghurt
reszelt citromhéj
pici só
lenmag,szezámmag -el is hagyható
és persze víz - amennyit kíván, hogy jól tudjál vele dolgozni.
Kaptam egy nagyon szupi turmixgépet, amihez van ilyen aprító tartozék is és ma ki is póbáltam!
Negyed lilakáposztát, sütőtököt, egy lilahagymát, fokhagymát és egy karalábét "lereszeltem" az aprítóval, tettem bele néhány szem diót is és összekevertem. Joghurtot öntöttem rá, néhyány csepp citrommal is fini. Ezt eszegetem ma, mindenkinek ajánlom!!! Husihoz köretnek is nagyon jó szerintem krumpli vagy tészta helyett. És egészségesebb is!:)
Persze minden más zöldséget lehet bele tenni.
Leírnád pontosan a pite receptet? Főleg aa tésztája érdekelne:)
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?