Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2009. máj. 12. 13:57

Nekem,mint már régebben írtam április végén rakta fel a doki. Utána egy hétig semmi nem volt, aztán öt héten keresztül minden nap pecsételgettem. Volt két három nap amikor egy kicsit erősödött, aztán fokozatosen elmult. Most már egy hete semmi nincs. Hasam nem fájt egyáltalán. A mellem feszülget pár napja mint a menzesz elött szokott. Mondjuk azt nem bánom, met egyébként elég kicsi!:)

Remélem enyi volt a vérezgeté és be fog állni.

400. yzma. (válaszként erre: 398. - Ditta73)
2009. máj. 12. 10:57
Jó helyen van a cucc, a dokim csak türelmet kért :) Csak előtte mindig tudtam, hogy mikor fogok menstruálni, most meg össze-vissza :(
399. Ditta73
2009. máj. 12. 09:54
Ja és ebben az esetben nem nyújt védelmet a teherbesés ellen sem.
398. Ditta73 (válaszként erre: 396. - Yzma.)
2009. máj. 12. 09:52
Mint ahogy már írtam, nekem múlt héten tették fel a Mirenát, ezért sok tapasztalattal nem rendelkezem, de nekem azt mondta a dokim, hogyha erősebb vérzés jelentkezne, az a spirál elmozdulásának a jele lehet, tehát azonnal keressem fel.Szerintem te is tedd ezt!
397. vviki2 (válaszként erre: 396. - Yzma.)
2009. máj. 12. 09:49

:-O

Ehhez még nem tudok hozzászólni.... Van akinek kell egy év, mire beáll.

396. yzma.
2009. máj. 12. 08:57

Én azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan tudjátok követni a Mirenával a ciklusokat? Úgy értem, hogy nyaralást, strandolást hogyan terveztek?

4. hónapja van mirenám, 2 ciklus viszonylag normálisan lezajlott, azóta 1-2-3 hét szünetekkel vérzek (mint egy norm. menses és olyankor nem tisztasági betét kell, hanem ultra ...)

395. vviki2 (válaszként erre: 390. - _angie_)
2009. máj. 12. 08:09

Azt elfelejtettem írni, hogy az orvosom magánrendelésen írta fel receptre a Mirena-t, mikor levette a cytologiát. Ezért 5000Ft-ot fizettem, a spirálért pedig 40.500Ft-ot a patikában. A kórházban tette fel, amiért nem kellett fizetnem.

A 75.000Ft nagyon sok!!!!

394. nyuszifülecske (válaszként erre: 390. - _angie_)
2009. máj. 12. 06:33
_angie_ Nézesd meg nincs-e miómád, nekem attól voltak ilyen panaszaim. Februárban voltam embolizáción, azóta, elsorvadt mind a két miómám, és megszűntek az ilyen gondjaim.
393. vviki2 (válaszként erre: 392. - Ditta73)
2009. máj. 11. 14:34

Nekem is ezt mondta a dokim.... S én sem viselném így el 11 hónapig így...:-S

Nekem nem fájt a felrakás és azóta már el is múlt a mensim. Na, kiváncsi leszek a továbbiakra.

Egyébként jó nagy hülye vagy (bocsi!), hogy eddig elviselted. Van aki nem bírja, ezt el kell fogadni!

392. Ditta73 (válaszként erre: 391. - _angie_)
2009. máj. 11. 14:18

Hát igen, nem vagyunk egyformák, nem is működűnk egyformán. Csillagfürtnek semmi baja tőle!

Egy kérdésem azért lenne.Miért van még mindig fenn a spirál? Ellenőriztetni biztosan voltál azóta (nekem pl. 1 hónap múlva kell jelentkeznem, aztán utána fél évente kontroll)!A dokid nem érdemli meg a Dr előljárót az biztos!De Téged sem értelek, hogy miért tűrted ezt el 11 hónapon keresztül. Az én dokim lelkemre kötötte, hogyha görcs, erős vérzés, folyás, láz jelentkezne, akkor azonnal menjek vissza, ha őt nem is érem el, akkor az ügyeletre.

391. _angie_
2009. máj. 11. 13:13
Jah es sose voltam pattanasos, de amiota fent van nagyon az vagyok!!!! Ugyhogy en semmi jot nem tapasztaltam ezzel kapcsolatban, szerintem nagyon megviseli a szervezetet ez a fajta fogamzasgatlas, borzasztoan termeszetellenes, szoval senkinek nem ajanlom!
390. _angie_
2009. máj. 11. 13:11
Hat en nem ajanlom senkinek! 11 honapja szenvedek. Kb 45 kilo voltam, amikor berakta a doki (75 ezerert :) ), kb 2 honapig omlott belolem a ver, lefogytam 40 kilora, azota 43-is sikerult visszakuzdeni magamat, folyamatosan szur a hasam, ha ideges vagyok persze megjobban, osszevissza jon belolem mikor milyen szinu cucc, es persze folyamatosan dohanyzom :/ Amikor berakta ugy fajt, hogy azt nem kivanom senkinek, gondolkozom, hogy ki kell vetetni, mert a mellem is a nullaval egyenlo lett, gondolom ez miatt. Ugyhogy jol gondoljatok meg, es szerintem tobb orvossal is beszeljetek, mert az enyem egy lehuzos faszkalap, akinek csak a penz szamit, nem a no egeszsege...
2009. máj. 10. 17:31
Sziasztok!Mint már régebben írtam,márciusban cserélte ki a doki a Mirenám,nekem már 2003-tól van.Gondolhatjátok,hogy nem áldoztam volna több,mint 40 ezret rá újra,ha nem lenne nagyon jó!Igazán a csere óta kb.1 hete jött meg először,1-2 napig volt,egy kis maszat.Semmi görcs és semmi vérfürdő!Jaj,nagyon jó ez így!Jön a nyár,kényelmes,tiszta..Csak vágjon bele ,aki hasonlót akar tapasztalni.Szép délutánt nektek!
388. Ditta73
2009. máj. 9. 13:11

Sziasztok!

Nekem is 7-én tették fel a Mirenát, szintén a menstruáció 3. napján.Aznap semmi különöset nem éreztem, tegnap este fájt a hasam, de szerencsére az is elmúlt.

Visszaolvastam a hozzászólásokat és néhány tévhitet szeretnék eloszlatni (egyébként van némi közöm az eü.-höz, gyógytornász vagyok).

A Mirena mellet azért nincs "havi", mert ELVÉKONYÍTJA a nyálkahártyát a méh üregében, és a vékony nyálkahártya lelökődése kevesebb vérzéssel jár. A megtermékenyített petesejt sem tud a vékony nyálkahártyán megtapadni.De ez csak az egyik hatása a Mirenának.A benne lévő hormon sűrűvé teszi a nyakcsatornában a nyákot (hasonlóan, mint terhesség alatt)és így a spermiumok nem, vagy csak kis számban képesek bejutni a méhbe.Ezenfelül a spermiumok mozgását is gátolja, de ha mégis megtörténne a megtermékenyülés, akkor jön a fent említett hatás a vékony nyálkahártyával kapcsolatban.

A megvastagodott nyák egyébként a baktériumok bejutását is megakadályozza, így nem kell félni a méhgyulladástól sem, ami a hagyományos spirálnál gyakran gond.

387. vviki2
2009. máj. 8. 09:01
Tegnap feltették a Mirenám. Este picit görcsölgettem, de azóta semmi. Ja, és a mensi 3. napján tette fel.
386. vviki2 (válaszként erre: 385. - Garamond)
2009. máj. 4. 14:28
Nekem nem pattanás ellen kell, csak azért kérdeztem rá, mert amit szedtem fog.gátlót, ATTÓL nagyon csúnya lett a bőröm. Most már nem pattanásos, mert nem szedek semmit, csak érdeklődtem mire számítsak a Mirenánál...
2009. máj. 3. 19:45
Lányok! Erika 25 nagyon jól leírta, hogy ettől a spiráltól azért nincs havi, mert a megvastagodott méhfalba nem tud beágyazódni a petesejt. Mint írtam az eltávolítás után visszaáll a ciklus. És igen, a gyártónak kötelessége a lehetséges mellékhatásokról tájékoztatni, de nézzetek meg bármilyen gyógyszert, ez alapján semmit sem szednénk be. Nekem egyébként sajnos nagyon pattanásos volt akkor a bőröm, hiszen a Mirena csak a méhben váltja ki a hatását, nem orális szer. Ezért az aknékra nem tud jótékonyan hatni. Ha valakinek ilyen problémái vannak mást használjon.
384. Erika25 (válaszként erre: 383. - Vviki2)
2009. máj. 1. 07:53
Nekem is szoktak lenni pattanásaim, de nem vettem észre, hogy a Mirena bármilyen hatással lenne rájuk... Nem lett se rosszabb se jobb a bőröm állapota tőle.
383. vviki2 (válaszként erre: 382. - P64)
2009. ápr. 30. 20:51

A Tri-regoltól nem volt semmi bajom, de a Cerazett-től csupa ragya lettem. De szoptatás alatt csak ezt lehet(ett).

Volt egy idő amikor Diane35-öt szedtem, az meg kifejezetten a pattanások ellen van, a fog.gátló hatás mellett, csak azt nem lehet szoptatás alatt.

382. P64 (válaszként erre: 380. - Vviki2)
2009. ápr. 30. 17:26
Ez érdekes, mert a fogamzásgátlót még a pattanásokra is felirják gyógyszerként... Lányomnak is elmúltak tőle.
381. P64 (válaszként erre: 377. - Vviki2)
2009. ápr. 30. 17:24
Nekem semmi mellékhatás. Pár hónapig néha szurkált, meg hát vérezgettem, de már beállt. A kivezetőszálat meg méretre vágják. :)
380. vviki2 (válaszként erre: 379. - Erika25)
2009. ápr. 30. 10:24

Olvastam...:-S Szerencsére nem szokott előjönni semmi, remélem ennél sem fog. A nemi vágyról azért érdeklődtem, mert nekem a Cerazetttől is elment a kedvem a szextől, nem szeretném, ha ez újra előjönne...:-((( Régen én másztam rá a párom, most meg....áááá...hagyjuk...:-( Reméltem, hogy a Mirenanál nem lesz ilyen, de elszomorodtam amikor olvastam róla... Meg a pattanásaim is a fog. gátlóktól lettek, nem tudom, mit reméljek a felrakás után...

De nem szegte kedvem a haszn.utasítás olvasása. Majd később beszámolok róla, hogy lesz-e valami nemkívánatos dolog...

379. Erika25 (válaszként erre: 377. - Vviki2)
2009. ápr. 30. 09:52

Nyugi, úgy van az kitalálva, hogy beléd férjen. :)

A felrakástól nem kell félni, nincs benne semmi fájdalmas.

Nem értem mi a baj azzal, hogy nincs menses... Nem a peteérést gátolja a Mirena, csak a méhfal megvastagodását. Aminek a leválása okozza a mensest ugyebár... Na most ha nincs minek leválnia, akkor nem menstruálunk, de peteérés ugyanúgy van minden hónapban.

Mellékhatások szerintem elenyészőek, nekem konkrétan semmi.

Mindent ráírnak, úgy mint más gyógyszerekre is... Elolvastál már pl. egy antibiotikumhoz kapott tájékoztatót? Hogy azon mi minden van felsorolva?! És gondolom semmi nem történt veled közülük...

Egyedül talán a nemi vágy csökkenése ami megfigyelhető az elején... De ez is fokozatosan elmúlik... Ez ellen pl. lehet szedni ginsenget vagy más hasonló készítményt, az amúgy sem árt. :)

2009. ápr. 30. 08:51
Kissé durvák a mellékhatások!Én biztos nem fogok felrakatni,nem fogok kisérletezgetni magamon!:-((
377. vviki2
2009. ápr. 30. 08:13

Én most várom a mensest, hogy mehessek felrakatni. Kicsit ijesztő a csomagolás...ugye nem rakja belém az egészet?! olyan brutál ahogy kinéz... Én csak a felhelyezéstől félek. Utána nem bánnám ha elmaradna a havim...kinek hiányzik?! Nekem nem....

I.007! a barátnőm is azt mondta, hogy szerinte sem normális, hogy nincs menses...meg, hogy egy idegen test lesz bennem....:-S De engem nem érdekel. Alig várom, hogy feltegye az orvos. Csak ki ne lökődjön... És elég sok mellékhatást felsorolnak...!!! Arról nem írt senki. Pl. akne, migrén, nemi vágy csökkenése...stb.

Tapasztalatokat várok a mellékhatásokról!

376. 6149f2753c (válaszként erre: 375. - P64)
2009. ápr. 29. 18:43
Köszi,én is vérszegény voltam,lassan fél éve szedem folyamatosan a vasat!Egyébként félek a spiráltól,de a gyógyszertől is,mivel még soha nem szedtem.Tudom,hogy tök alacsony a hormontartalma/Yadine-t írt fel/,de így is parázok,nehogy elkezdjek tőle hízni!:-/
375. P64 (válaszként erre: 370. - 6149f2753c)
2009. ápr. 29. 18:37
Nekem is vérfürdő volt. De szedhettem a gyógyszert 40-ig. Addig nem is volt baj, csak utánna, 2 év alatt kivéreztem. Tavaly rakattam fel a Mirenát. 8 hónapja van fenn, és van vérzésem. Csak jóval kevesebb, szinte tisztasági elég. Én csak ajánlani tudom neked.
2009. ápr. 29. 16:26
Érdekes!Arra is gondoltam,h az anyagi oldala miatt erőlteti ennyire a dokim a spirált.Én 33 vagyok,még soha nem szedtem fogamzásgátlót sem.Csak a vérzés csökkentése miatt merült fel bennem ez a gondolat.Jó lenne,ha lenne egy harmadik megoldás erre!
373. garamond (válaszként erre: 372. - 6149f2753c)
2009. ápr. 29. 16:08
Dehogynem normális. Egyszer hallottam egy beszélgetést, dicsekedett egy nő, hogy neki Mirena van és milyen jó, nincs havija. Amikor abbahagytam simán visszajött. Nekem soha nem mondja egy orvos se, hogy ne szedjek gyógyszert, pedig én már több vagyok mint 35 (sajnos).
372. 6149f2753c (válaszként erre: 371. - Garamond)
2009. ápr. 29. 16:02
Szia!Én rendszeresen sportolok,nem iszom,nem dohányzom!Egészségesen élek!Ettől függetlenül mondta a doki a tényállást!:-(Négy évig nem menstruáltál?!!Na,az se normális.Szerintem!Á!Én fel nem rakatok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook