Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

6063. f3000dc5ef (válaszként erre: 6062. - Angi68)
2014. jún. 19. 20:19

Én tuti az "egyszerűbb" megoldást választanám.

Ha a petefészkek megmaradnak jobban járnék, szerintem. Annak lehet ez gond, aki még babát akar.

6062. angi68 (válaszként erre: 6060. - P64)
2014. jún. 19. 20:16

Ja.Én pizsamástól áltam a kádba....uffffff

A dokim kimondottan nem akarta a mütétet,ellentétben a tiéddel.Azt mondta az az egyszerübb megoldás,és a kollegái már azt tették volna.Kétnaponta UH.és a végén mondta csak el miért tette?!! Figyelte muszály e pakolás?! Rajtam múlt.Kitarok és türök vagy....?!

Kitartottam

6061. angi68 (válaszként erre: 6059. - F3000dc5ef)
2014. jún. 19. 20:10
Lehet,hogy igazad van ám !
6060. P64 (válaszként erre: 6058. - Angi68)
2014. jún. 19. 20:10

Na akinek ilyen gondja van, az nem gondolkodik sokat. Nekem is csak megrántotta az orvos a vállát, hogy "legfeljebb kivesszük a méhét". Hát a jó édesanyjáét, vagy a feleségéét, aztán rándítson arra vállat.

Volt, hogy a kádból nem tudtam kiszállni, mert nem tudtam megtörölközni! Úristen! Visszaemlékezni is rossz rá!

6059. f3000dc5ef (válaszként erre: 6058. - Angi68)
2014. jún. 19. 19:31

Én ilyen esetben, már lehet azt választanám.

Hagyják meg a petefészkeket és szevasz. Nincs több gond.

6058. angi68 (válaszként erre: 6057. - P64)
2014. jún. 19. 19:25

Pont erröl beszéltem.A VÉRFÜRDÖ.:( Ami sokszor ugy jött mint derült égböl a villámcsapás.Sokszor kerültem kellemetlen szituba.Ahogyan te is mondod már ugy cseréltem a dolgokat,tampon betét,de az az éjjeli fajta,mint az autóversenyzök a kereket.

A táskámban csak ezek voltak,és persze zacsi,ha valahol leültem ne vérezzem össze a helyem.Hüüü de kaki érzés volt.Ezért döntöttem én is a Miréna mellet.Esetleg maradt még egy alternativa a méheltávolitás.No neeeem.

Üdv mindenkinek lányok

6057. P64 (válaszként erre: 6055. - Angi68)
2014. jún. 19. 18:01
Igen, nekem is a második, és egyik se volt felhőtlen a pecsételések és barnázások miatt, de ez még ezerszer jobb a havi 6 napos vérfürdőnél. Teljesen kivéreztem, laboreredményem is szar volt. És amellett, hogy alig álltam a lábamon, már a munkámat se tudtam elvégezni, mert szó szerint fél óránként-óránként cseréltem tampont betétet vattát, és mindezt egyszerre, mert minden átázott a tamponon át... Úgyhogy én a Mirena mellett vagyok nagyon! Szép napot nektek!
6056. júliusi (válaszként erre: 6055. - Angi68)
2014. jún. 19. 15:35

Az igaz,még csak az utolsó oédalakat olvastam...

Az ára is elég húzós, ha jól tudom..:(

6055. angi68 (válaszként erre: 6054. - Júliusi)
2014. jún. 19. 15:28

Azért ha végig olvasod.vannak itt jó tapasztalatok is.akik szinte imádják.Söt másodszorra is felrakták.

Ne add fel ilyen könnyen.Nem vagyunk egyformák.Adj egy esélyt magadnak!

6054. júliusi (válaszként erre: 6048. - Angi68)
2014. jún. 19. 15:24

Nekem még nem volt spirálom soha, de sztem már nem is nagyon lesz...annyi rosszat írtak róla...

Nekem csak a hormonok miatt kellene,mert másképp védekezünk, de már nem sokáig kell azt se...remélem...már nagyon unom...

6053. júliusi (válaszként erre: 6042. - F3000dc5ef)
2014. jún. 19. 15:22
Szerintem én is...utálom a fájdalmat,és félős is vagyok nagyon...:((
6052. angi68 (válaszként erre: 6051. - F3000dc5ef)
2014. jún. 19. 14:58
7.ik hónap 23 napra 1-2 nap barnázás,most a 8.ik ban pedig 26.nap és 4 nap pecsételés.Nekem ez már maga a menyország,mer szinte nem is vettem észre.Tisztasági betét nagyon elég volt.
6051. f3000dc5ef (válaszként erre: 6050. - Angi68)
2014. jún. 19. 14:50

Értem.

És most? milyen a vérzésed? milyen ciklus, és mennyi?

6050. angi68 (válaszként erre: 6049. - F3000dc5ef)
2014. jún. 19. 14:49

Jól érted persze.Észre sem vettem amikor felrakták.Igaz kicsit paráztam mert nekem még soha nem volt spirálom.

A vérzésem rá 2hétre jött meg,és igy volt ez 6 hónapon keresztül.Megfordult ám a fejembe h kész feladom,mert idegileg is és fizikailag is kivoltam.A dokim bátoritott a kitartásra és türelemre...

Nagyon nehéz volt,de kitartottam türelmesen

6049. f3000dc5ef (válaszként erre: 6048. - Angi68)
2014. jún. 19. 14:45

Ha jól értem, neked nem fájt amikor felrakták. De hat hónap alatt se volt képes rendezni a menseszed, a vérzésed?

Hát ez sem valami biztató.....

6048. angi68 (válaszként erre: 6038. - Júliusi)
2014. jún. 19. 14:42

Szia.Én örülök h csatlakozol.Végre tudok ezekröl a problémákról veled-tek beszélni.

Tartozom egy vallomással,én is kisvárosban lakom,de a határ másik oldalaán.Vajdaság.

Itt még elég tabu a téma,és nincs kivel megbeszélnem.Akiknek van (abból pedig nem sok) hallgatnak mint a sir.Most mikor én feldobtam a labdát volt egy pár csaj,aki bevallotta "hát neki már 5 éve van,és le is kell már venni.... ) A másik elitélt mert spirál spirál,és hülyeségnek tartja.( biztosan az ára miatt is)Szóval.... :(

Amit irtál JÚLIUSI az mind igy igaz.A kaparástól kezdve,a pénz szedésig.

Sok éven keresztül utaztam jó pár km-t egy privát nögyógyászhoz.Akinél szültem kiöregedett,akihez pedig most járok egyszerüen nem akartam.Nem vagyok prüd,csupán kicsit kellemetlen volt egy iskolatárshoz és baráthoz járnom,aki bejár a házba.Sajnos a szeptemberi vérzésem kellett ahozz h ez igy alakuljon.Ugyanis elötte már kb2 hónapja véreztem és gondoltam na most már ugy is elmúlik,Nem igy történt.Sürgösségire vittek,közben a férjem felhivta h jöjjön be a kórházba mert baj van.

Életemben nem éreztem azt a szégyent,mint akkor ott fent a mütöasztalon....kaparás elött,mert muszály volt.

Utánna beszélgettünk erröl a prog.hiányról és a miréna megoldásról.Mivel rendszertelen is volt már,és bö is,és fájdalmas is.Olyan szülési fájdalmak havonta.Soha sem tudtam semmit sem tervezni a menzim miatt.

Nem bántam meg,h felrakattam még akkor sem ha utánna nem ment miden flottul.Ez kb 6 hónapig volt,minden két hétben.és most vagyok 8.ik ban.Sokkal de sokkal jobb napról napra.

Mindenkinek szurkolok akinek van!!Viszont rettentöen sajnálom azokat a csajokat,akik megpróbálták megszenvedtek,és nem sikerült :(

6047. angi68
2014. jún. 19. 14:18

Jézusom lányok!!

Ti még a felrakásnál is megszenvedtek??!! :( :(

Nekem is 5perc volt az egész,se szuri se fájdalom.

Azóta sem érzem semmit hála istennek!(nyolc hónapja)

6046. Ágicanénike (válaszként erre: 6045. - P64)
2014. jún. 19. 14:08
Én nem kaptam semmilyen szurit sem :( Egyszerűen berakták, de brutál volt.... Azt hittem, meghalok... utána is.
6045. P64 (válaszként erre: 6040. - Ágicanénike)
2014. jún. 19. 14:05
Úristen! Veled meg mit csináltak! Nekem 5 perc volt az egész felrakás, pedig a nővérke irányította a doktorkát, akinek még nem volt dolga Mirenával. Legjobban a tűszúrás fájt, amit a méhszájba kaptam...
6044. Ágicanénike (válaszként erre: 6041. - Renci80)
2014. jún. 19. 14:02
Köszönöm szépen, jövő héten szerdára már meg is van az időpont :) Juhhhéééééé
2014. jún. 19. 13:56
Nagyon szépen köszönöm, most nagyon boldog vagyok :D :D :D
6042. f3000dc5ef (válaszként erre: 6040. - Ágicanénike)
2014. jún. 19. 13:56
Atyaég!! még a felrakás is fáj???? pffff.....én ezt a cuccot nagyívben elfogom kerülni......
6041. Renci80 (válaszként erre: 6040. - Ágicanénike)
2014. jún. 19. 13:54

Szia!

Ne aggódj a levétel nem fáj! Nekem is műtőben rakták fel nagyon fájdalams volt, de a levételt a doki megoldotta a nőgyógy rendelőben és csak úgy kicsusszant észre sem vettem, ne félj egy pillanat az egész!!!És az érzés, hogy megváltam tőle maga volt a mennyország!

2014. jún. 19. 13:49

Sziasztok! Nekem 3 hónapja van Mirénám, de azonnal le fogom vetetni. Sok problémám van vele.... Kérlek titeket, írjátok le nekem, hogy a levétel is fáj? Mert nekem a felrakás maga volt a pokol.... nagyon fájt maga a beavatkozás is , de utána két napig fel sem tudtam kelni az ágyból a görcsök miatt....

Ugyanúgy műtőben veszik le? A méhet is fogókkal fogják meg, mint a felrakáskor?

Ha igen, akkor tud valaki olyan klinikát, akik ultragyors altatásban leveszik? Előre is köszönöm.

2014. jún. 19. 12:51
Én csak olvasgatok, és úgy döntöttem egyelőre én még csudijól vagyok, és nem rakatok fel semmit sem :))))
6038. júliusi (válaszként erre: 6034. - Cspuma)
2014. jún. 19. 10:42

Sziasztok,csatlakozhatok?Én is 68 as vagyok.nekem már tavaly óta,hol hamarabb,hol később jön meg az addig pontos,31 napos ciklusom.

Én már a menopausára gyanakszom.Engem is meg akart kaparni a nőgyógyász,megvastagodott méhnyálkahártya, és erős vérzések miatt,de én nem mentem bele.Vagy 10 éve, P3 cytológia miatt is, rögtön meg akartak kaparni,azt se hagytam...kúráltam magam, és pár hónap múlva P2 lett, azóta is az....

Majd belinkelek egy orvos válaszát, aki orvos létére, nem szégyelli kimondani, a dokik csak a kaparást ismerik, tisztelet a kivételnek.

Én kisvárosban lakom, nincs sok nőgyógyász,és az is a pénzre hajt.Még egy hormonvizsgálatra se adott laborpapírt,nem tudom miért.Nekik sokba van talán a TB felé??

pedig ahogy utánaolvasgattam, az alacsony prog. szint, és a magas ösztrogénszint okozza, a rendszertelen vérzéseket, megvastagodott m.nyálkahártyát.

Én elkezdtem szedni a Jamszgyökér kapszulát, de sajnos az se használt, most meg már 2 hetente mensizek...

így jutottam el a fórumra...

6037. angi68 (válaszként erre: 6036. - Cspuma)
2014. jún. 19. 09:02

Szia!

Igazán ÖRÜLÖK ha egy kicsit megtudtalak nyugtatni.

Tapasztalból irtam és igazán szurkolok neked is!!

Hidd el csupán kitartás az egész.Persze ha nincsennek olyan rossz tüneteid mint sok csajszinak itt a fórumon.:( A dokim nekem sokat segitett a kitartásba,igaz minden a szervezettöl függ,de többen vannak azok akiknek bevált és megváltoztatta az életüket.Persze pozitiv irányban.Vannak szerencsések akiknek rövid idön belül,mert ismerek olyat is,de sajna vannak akiknek nem vált be..Lehet nem is hittem volna a dokikámnak ha nem közeli barátunk lenne.mert gondolom igy nem csak lerázott,igazán jót akart.Tars ki,megéri hosszú távon.Lehet egy kicsit mi is bünösek vagyunk abban hogy azonnali jobbulást várunk.Jól mondják "Türelem rózsát terem"

NYARLJ EGY JÓ NAGYOT,TÖLTŐDJ FEL és Minden okés lesz!!!!!!Szépen visszatérsz a régi kerékvágásba :D

Jelentkezz mindenképp.

Csajok mindenkinek szurkolok!!!!!!!!!!

6036. cspuma
2014. jún. 19. 08:25
De jó!!! Köszi a "jó" híreket angi68 :-) Most teljesen feldobtál. Mondhatni megnyugodtam :-) Nem adom fel, nem vagyok én olyan. Nyaralás után megpróbálok visszatérni a sporthoz is, mert a spirál előtt sokat futottam és tornáztam. Most ez picit háttérbe szorult. Én is kitartást kívánok minden kedves spirál tulajdonosnak!!!! Ha lesz változás - remélem jó irányba - akkor jelentkezek.
6035. angi68 (válaszként erre: 6034. - Cspuma)
2014. jún. 18. 16:13

Szia.

Szintén 46 éves vagyok..Történetem csupán a trombózisodtól tér el.Amióta mentstruálok mindég BÖ és Görcsös vérzéseim voltak.Átestem én is az egészségügyi küreten is,mert szinte mint a csapból engedték volna a vérem.Ez tavaly szeptemberben volt.mielött 2 hónapig bugyogtam.Októberben a Miréna mellett döntöttem.Pontosan ugy mint te jöttek a görcsök és a vérzés.Én sem voltam soha a tampon hive,és most sem mert féltem,de sokszor nem volt más választásom és bevállaltam.Ne add fel,ha más mellékhatást szerencsére nem észlelsz befog állni!!Sok sok kitartás kell hozzá,és jó lesz az meglátod.

Nyarlj egy jót és lassan helyre jön ez a fránya nöi gyengénk :P

6034. cspuma
2014. jún. 18. 15:13

Sziasztok! Történetem az nekem is van. 46 éves vagyok és 3 éve volt egy mélyvénás tormbózisom. Akkor abba kellett hagyni a fogamzásgátló használatát (pedig addig semmi bajom nem volt). Azóta viszont már minden.

Kezdődött azzal, hogy a vérzésem azóta összevissza (a dokik szerint még nem azért mert változó korban vagyok). De tavaly december óta már egyre jobban zavart a dolog és az akkori orvosom csinált egy egészségügyi küretet, hogy kizárja a polipot, vagy daganatot. Nem is talált semmit. Viszont azóta sajnos a vér ömlik belőlem és ennek már 4 hónapja. Gyógyszeresen nem tudnak kezelni a tormbózis miatt. Közben orvost váltottam és a mostani orvos a Mirenát ajánlotta, mondván hogy ezt erre találták ki. Vaciláltam kicsit, de mivel már szabadulni akartam a rengeteg vértől ezért párommal úgy döntöttünk, hogy nosza, jöjjön az a spirál. Most két hete hogy fent van. Nem is lenne semmi bajom, csak sajnos a vér azóta is ömlik belőlem (és csendben mondom, hogy pénteken megyek nyaralni). Reméltem, hogy javul a helyzet, de nem úgy tűnik és még tampont sem merek használni az összeakadás miatt. Magával a spirállal nem lenne szerintem gondom, ha nem görcsölök, akkor vér sem jön annyi, mint a görcsök alatt. De sajnos fájdalom csillapító sem használ, tehát nem tudom a görcsöket megszüntetni. Közben az orvos is elment szabadságra, most meg én megyek, úgyhogy folytatás majd csak később lesz, próbálok türelmes lenni, de jó lenne valami bíztatót is hallani már.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook