Milyen nyugtatót lehet recept nélkül venni? (tudásbázis)
Ok, igyekszem. Amúgy több dolog is összejött most, még a húgom halálán kívül, de elsősorban nyilván ettől vagyok leginkább kész...
Amúgy erős csaj vagyok, sokat kibírtam már, de eddig még ilyet nem tapasztaltam, hogy a munkámban zavarjon valami, illetve, hogy ilyen egész napos remegésem, koncentrációzavarom legyen. Úgyhogy ez most megijesztett, mert erősebbnek gondoltam magam...
A Frontin vényköteles, de próbáld meg a Valerianát, este 2 alváshoz, nappal egy. Vény nélkül kapható 400 forint körül van. Én mindkettőt szedem, és a Valeriána is nagyon jó.
De jobb lenne a háziorvosodtól kérni valalmit.
szerintem sürgős esetben fogadnak soron kívül is.
anno 5 éve engem is fogadott egy olyan orvos, akinek 3 hónapos várakozási listája van.
Azért kipróbálom ezeket a recept nélkülieket, mert holnapig nem tudok leakasztani hirtelenjében egy szakembert. De a későbbiekben sem tudom, hogy mennyi idő, amire mondjuk időpontot kap az ember...
Meg nem tudom, hogy hova, kihez lenne érdemes...
Köszi szépen mindannyiótoknak a segítséget! Szerintem veszek teát, meg majd átnézem ezeknek a bogyóknak a hatóanyagait stb.
Valamelyik majd csak beválik, remélem.
Magne B6-ot persze szedek, de attól se érzem sokkal jobban magam.
Ha nagyon nem használ semmi, akkor nyilván felkeresek szakembert, csak most a hosszú hétvégének már nem akarok így nekimenni, azért kéne valami addig...
Még egyszer köszi mindenkinek!
Majd azért figyelem még a fórumot.
Szerintem egy se használ semmit, ami recept nélküli (épp azért az.. :)). Főleg neked, komolyabb gondjaid vannak. A Valeriana kb olyan placebó hatású, ha bebeszéled magadnak, akkor talán hat :)
A különböző gyógyteáknak sincs akkora hatásuk, ami neked kellene. Ezek szerintem túl gyengék, enyhe nyugtalanságra vannak. Homeós szernek pedig idő kell, míg kifejti hatását, és hát...nem tudom, hogy használ-e, pláne neked.
Fel kéne keresned egy orvost, nyugtatót, antidepresszánst viszont csak pszichiáter tud felírni. Sokan vannak a nyugtatók ellen, de én úgy gondolom, ha az ember máshogy nem tud lenyugodni, és már az egész életvitelét zavarja ez a helyzet, akkor bizony kellhet... Nem hosszú időre, és orvosi felügyelet mellett, valamint egy pszichoterépia is elkellne neked. A Xanax-nak van gyengébb nyugtatója, az nem üt ki, de mégis oldja a feszültséget. Én szedtem régen sajnos, hosszabb-rövidebb ideig, és SOSEM szoktam rá. Egyszerűen amikor már nem éreztem, hogy szükségem van rá, nem szedtem, és semmi elvonási tünetem nem volt.
Orvossal beszélj.
Próbálkozz gyógyteával, a Mecsek teakeverékekből van nyugtató is.
Nekem egyébként jó volt a Sedatif PC, a Valerianatól semmit nem éreztem.
Én akkor nem tudtam aludni éjszakánként, amikor apukám beteg lett, és egy hét múlva elment. Meg egyfolytában vacogtam, remegtem.
valeriana - bár ez nekem nem nagyon hatott
validor vagy cirkulin tabletta - ezek jók
és melléjük érdemes szedni Magne B6-ot és Benfogamma-t
Köszi, úgy látom, hogy ez is gyógynövény tartalmú. Kipróbálom, aztán majd látom, hátha jobban beválik, mint a Sedatif PC.
Nagyon szépen köszi a segítséged!
szia,
van gyógynövényes is.
de lehet jobb lenne, ha szakembertől kérnél segítséget. mert elég súlyos trauma ért. ezt nem biztos, hogy sikerül egyedül feldolgoznod.
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem abban, hogy létezik-e olyan egyszerűbb nyugtató, amit recept nélkül lehet venni?
A homeopathiás Sedatif PC-t próbáltam, de nem jött be (eleinte úgy éreztem, hogy talán jobb, de tévedtem. . . ). A húgom halála óta remeg kezem-lábam, gyakran elkap a sírógörcs, és képtelen vagyok koncentrálni a hétköznapi dolgokra.
Ez már a munkámban is zavar, és az itthoni teendőim ellátásában, sőt, a férjemet is zavarja, de nekem sem jó, nem érzem normális dolognak, az állandó kéz-láb remegést, meg gyomorgörcsöt.
Nagyon megköszönném, ha tudnátok valamit ajánlani, amit még esetleg holnap ki tudnék váltani.
Köszi minden ötletet!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Melyik az a krém, amelyikben kígyóméreg van, recept nélkül lehet kapni, fájdalomcsillapító hatása van?
- Vény nélkül lehet nyugtatót kapni?
- A-vitamint szeretnék szedni, tudtok valamit ajánlani, amit a drogériákbn is meg lehet kapni, vagy recept nélkül?
- Van olyan recept nélküli allergia elleni gyógyszer, amit szoptatósan lehet szedni?
- Lehet venni lúdtalpbetétet recept nélkül, ami jó is?