Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen nevet adtatok most született babáitoknak? fórum

Milyen nevet adtatok most született babáitoknak? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
2012. máj. 7. 12:44

én most várom a 3. gyerekünket, aki ha lány lesz Noémi lesz ha fiú még nem tudjuk, de tetszik a Flórián, Konrád, Patrik, Krisztián.

a tömegnevektől rosszul vagyok......milliónyi bence és petra van a környezetemben és szegény kisfiam nem tudja melyikről beszélek ha megemlítem.

hozzá kell tennem az anyukája nevét,hogy be tudja azonosítani. bbbbrrrrr

nem értem az embereket miért jó a majmolás???

219. egypt (válaszként erre: 217. - Nirvi)
2012. máj. 7. 10:44
Egyébként nagyon szép név.:)
218. egypt (válaszként erre: 217. - Nirvi)
2012. máj. 7. 10:43
Nyilván nem olyan gyakori, mint a Bence, Dávid, Levente, de én meglepődtem, hogy milyen sok kisfiút neveznek el így mostanában, pedig mint írtam, eddig azt sem tudtam, hogy létezik ez a név.
217. Nirvi (válaszként erre: 216. - Egypt)
2012. máj. 7. 09:25

Tényleg?

Én meg azt hittem milyen ritka...

Itt a Hoxán láttam egy kisfiút aki Zente, de sehol máshol nem hallottam még...

216. egypt (válaszként erre: 214. - Nirvi)
2012. máj. 6. 14:37
Milyen felkapott lett a Zente. Nemrég azt sem tudtam, hogy létezik ilyen név, most meg vagy kapásból öt ismerősömnél is Zente lett.
2012. máj. 5. 18:24
Az én kislányom április 24.-én született és a Fruzsina nevet kapta. Nekem még nagyon tetszett az Abigél, Emma, Hanna, Zsófia. Ha fiú lett volna, akkor Áron vagy Bence.
214. Nirvi
2012. márc. 20. 19:38
Az én kisfiam most 3-án született és a Zente nevet kapta :)
2012. márc. 20. 15:57

Még nem tudjuk a pocaklakónk nemét, de a szóba jöhető neveket már 3 éve kiválasztottuk.

Ha fiú lesz Nándor, ha kislány akkor az Emese nevet fogja kapni. Szóba került még a Csongor és a Sára is, ezek megmaradnak a tesónak majd, kb. 3-4 év múlva. A dupla keresztnévnek én sem vagyok a híve.

212. Ami.
2012. jan. 31. 18:28

Lara,Emma nagyon szép.

Leont életemben nem hallottam,Mike meg magyarul nem jó,de ha kint éltek igen.

211. schreiber (válaszként erre: 185. - Pettka)
2012. jan. 31. 12:12

Melyik forumtema ahol nincs vita?

En nemetben elek,a parom nemet. Se kimondottan magyar,se nemet neve nem lesz. Olyat kerestünk amit több orszagban is hasznalnak,de meg van idönk dönteni. Eddig fiu: Leon,Mike..lany:Lara,Mira,Emma.

Bar fiu nekem a Rolnad volt a tuti,de parom Roland es ö utalja.

2012. jan. 31. 11:36
Lénárd, Nimród ??
209. egypt (válaszként erre: 208. - Ami.)
2012. jan. 15. 18:58

:)

Egyébként nekem is tetszik a Loretta, és a Lori nagyon helyes.

208. Ami.
2012. jan. 15. 16:54
Attól nekem még az jut róla eszembe:)
207. egypt (válaszként erre: 206. - Ami.)
2012. jan. 15. 16:40
Ő Rory.:)
206. Ami. (válaszként erre: 204. - Miramira77)
2012. jan. 15. 13:28
Húgom barátnője Loretta,szerintem is szép név.Őt Lori-zzák,amiről a szívek szállodája jut eszembe:)
205. Ami. (válaszként erre: 202. - KovácsnéRami)
2012. jan. 15. 13:27
A Lizi,és a Miranda szerintem szép.De gondolom egy része kisebbség,akik Dzsúliót adnak,meg Dzsesszikát.
2012. jan. 15. 10:51

Én anno a Regina nevet adtam, az új mániám a Loretta.

Kilányként Lotti, a becézetlen változata pedig illik egy felnőtt nőhöz.

203. egypt (válaszként erre: 202. - KovácsnéRami)
2012. jan. 15. 10:35
Nekem a Miranda nagyon tetszik. Én ezt akartam volna adni a lányomnak, ha a férjem beleegyezett volna. Szerintem semmi kacifántos nincs benne, ráadásul illeszkedik is a nyelvünkbe. Egyébként Shakespeare A vihar c. drámája miatt tetszett meg, meg Fowles: A gyűjtő...
2012. jan. 15. 01:16
Én amúgy újszülöttön dolgozon és vannak igazán kacifántos nevek. Egy kis ízelítő... Dzsesszika, Dzsúlió, Emiliánó, Seherezádé, Antónió, Dzsamilla, Lizi, Diégó, Herceg, Eszmeralda, Miranda, Leonárdó, Dzsásztin, Jusztin és ezeket a külföldi neveket mind magyarosan kell leírnunk. :)
2012. jan. 15. 00:28
Még annyit,hogy a férjemnek(és nekem is)gyakori vezetékneve van,s mikor a legnagyobb fiam Szegedre került a kórházba,jól jött a második név,mert így hamarabb megtalálták az adatait a számítógépben.
2012. jan. 15. 00:05
Sziasztok!Én nem vagyok maradi,de én is jobban szeretem a régi és egyszerű neveket,ezért választottam/tunk ilyeneket a fiainknak: 1.János István(Apa is János) 2.László Zoltán 3.Gergely Szabolcs Lány esetén mindenképpen megkapta volna a nevem(Erika),meg egy másikat,de abban nem tudtunk megegyezni.Amúgy nekem tetszett volna a Nóra,Emília,Melinda.
2012. jan. 13. 19:56
a kisfiam Richárd, a kislányom Lilien
2012. jan. 13. 19:55
Ja,ezt nemrég hallottam,egy régi ismerősömnek született unokája,ÁDIN lett a neve.
2012. jan. 13. 19:49
Lány:Coral (de nem nekem született)
2012. jan. 13. 19:48

Fiú: Tamás, Bálint

Lány: Flóra, Kamilla

195. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 179. - Nirvi)
2012. jan. 13. 19:47
A Zétény és a Regő gyönyörű nevek! :)) Nálam -mint már írtam is- a Regő befutó lett volna a 2. fiúnak :)) A Hunor is nagyon tetszik,de túl sok lett belőle.
194. egypt (válaszként erre: 192. - KovácsnéRami)
2012. jan. 13. 15:28

Szép nevek szerintem. Én úgy gondolom, ha nem valami nagyon extra név, akkor azt a gyerek nagy valószínűséggel elfogadja. Én mondjuk annyira utáltam a nevem, hogy megváltoztattam, illetve másodiknak meghagytam, csak felvettem elé egy másikat. De a vezetéknevemmel együtt borzasztóan hangzott, hosszú is volt, erre anyuék figyelhettek volna.

A becézhető nevek talán azért is jók, mert ha a gyereknek nem tetszik, akkor valamelyik becéző formát is használhatja. Pl. sógornőm Erzsébet, nem szereti (nem is csodálom, huszonéves kis csajszi), de mindenki Böbinek hívja, az szerintem tök jó és neki is tetszik.

193. Ami.
2012. jan. 13. 13:56
Nekem is 2 nevem volt,de kislány koromtól a másodikat használtuk otthon,iskolába persze az első volt a naplóba,hogy utáltam,7-8.ra sikerült átállítanom az osztályt,és a tanárokat h igenis a másodikon hívjanak,mert azt szeretem.Örültem a középsulinak,mert ott egyből így kezdtem.A naplóba úgy volt írva h a nevem h a vezetéknév után a keresztnevem kezdőbetűje pont és a második.pl.Molnár A. Lola Aztán mikor férjhez mentem,semmiképp nem akartam így lenne,az ő vezetéknevét vettem át,az anyakönyvet újracsináltattam,és kitöröltettem az első nevem.Ugyh megmaradt a kedvenc a második,a férjem vezetéknevével.Macerás volt,de így h úgyis minden okmányt újra kellett csináltatni,nem volt plussz 30ezer,csak egyszer.Néha szidom h 2 nevem volt,néha örülök,mert legalább tudtam választani.Én egy nevet fogok adni a gyerekemnek.
2012. jan. 13. 11:13

Sziasztok!

Még nagyon új vagyok...

Szeretném megosztani az én neveimet veletek. Ha fiam lesz Olivér, ha kislány akkor Zója. A Hanna név is nagyon tetszik. Fiúban még a Barnabás és a Zétény. De olyan nehéz ezt kitalálni, lehet hogy nekem nagyon tetszik, de a gyerek ha megnő elküld a pics...be hogy milyen csúnya nevet adtam neki.

191. egypt (válaszként erre: 188. - Nirvi)
2012. jan. 13. 10:24

Pl. ha nagyon ritka a keresztnév, akkor szoktak mellé egy gyakoribbat választani, hátha majd a gyereknek nem tetszik, és akkor használhatja a másikat. Egy rokonunk az MTA-n dolgozik és nevek engedélyezésével is foglalkozik, ő is mindig ezt javasolja ilyen esetben.

Két gyakoribb névnél én sem látom semmi értelmét a dupla névnek.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook