Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen lehetőségeim vannak így továbbtanulás terén? (informatikából sport/táplálkozás irány) fórum

Milyen lehetőségeim vannak így továbbtanulás terén? (informatikából sport/táplálkozás irány) (beszélgetős fórum)


9. Soufflet (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 21:26

Ha nem szereted, nincs ertelme eroltetni, de amit 11. Evfolyamig tanulsz az nem az igazi informatika.

Es valami fura az agyjarasuk azoknak, akik ilyenek.

Az apamnak en mindig "segitettem".

O parhuzamot lat az emberi kapcsolatokban es a programozasban.

8. Soufflet (válaszként erre: 7. - Soufflet)
2023. jan. 31. 21:19
Ne
7. Soufflet (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 21:18

Ha tenyleg jo vagy a testneveselesben, baszom jo penzeket lehet keresni. Hozzateszem, a regi szemelyi edzom/haverom egy kezzel felhuzta magat all fole nekirugaszkodas nelkul.

Mondjuk ezt egy "komuves" alpinista is megcsinalja.

A katonasogon meg ilyen nem kell, de atomnak kell lenni.

A tancosoknak megint mas izom kell.

Szerintem nem lehetetlen, ha eleg hajlekony is vagy, nem csak kitarto.

Mert azert be beszelunk arrol, Amit meg sem csinaltunk.

6. Bichi (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 20:36

Szerintem ezt gondold még át, mármint nem azt, hogy nem maradsz az informatikába, hanem az IWI és egyéb képzéseket. Egymillió ember kerül ki onnan, a legtöbbjük egy ruppót nem ér, éppen ezért nagyon nehéz vele évényesülni. Én biztos inkább a testnevelési egyetemet választanám, bármelyik szak többet ér ezeknél, de persze tovább tart és több tanulás.

Meg azért kicsit gondolkodj a jövőről, OK, hogy most bele vagy szerelmesedve, csak teljesen más csinálni, érdeklődni utána, mint ezzel foglalkozni...

2023. jan. 31. 19:57
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 19:55
Írtad nem akarsz egyetemre járni, de szerintem, mégis a Magyar Testnevelési És Sporttudományi Egyetem lenne a legmegfelelőbb a számodra, innét többféle munkát is vállalhatsz, akár külföldön is.
3. Charlize (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 19:30
Tesitanár, dietetikus?
2. c914d3c5e9 (válaszként erre: 1. - 87a8e3ff37)
2023. jan. 31. 19:28

Szia!


Dietetikuson nem gondolkoztál még? Informatikával konkrétan mi a probléma, melyik részét nem szereted?

2023. jan. 31. 18:12

Sziasztok!


Informatika tagozatra jelentkeztem még kilencedikbe.

Egészen 11. osztályos koromig szerettem, de utána 180°-os fordulatot vett az életem. Elkezdtem sportolni, leadtam 35kgot, és konkrétan az edzésnek élek jelenleg. Minden szabadidőm ennek szentelem, olvasom a tanulmányokat, képezem magam autodidakta módon.


Tavaly érettségiztem, jelentkeztem programtervező informatikusnak, gazdaságinformatikusnak, fel is vettek, de átgondoltam, és szinte 100%, hogy otthagytam volna az egyetemet. Ennek oka az, hogy nem érdekel az informatika.

Jó vagyok benne, nem bukdácsolva mentem át 4 éven keresztül (sőt, a legrosszabb év végi átlagom 4.86 volt.. Szóval nem áll messze tőlem a tanulás). Viszont ezzel az informatikával nagyon mellé lőttem és egyszerűen nem tudom a jövőben elképzelni magam ebben az irányban.


Tudom, hogy hiányszakma, tudom, hogy sokat keres, de nem úgy akarok minden reggel felkelni, hogy "Jajj, már megint dolgoznom kell...".


Jelenleg még tanulok, érettségi után volt lehetőség +1 évet maradni szakmára. Informatikai rendszerüzemeltető. Kínkeserves már szeptember óta, semmi motivációm nincs, sőt, volt, hogy majdnem kiíratkoztam emiatt.

Végül maradtam, és befejezem. Májusban lesz a vizsga, ami több, mint valószínű sikerül fog, mert így évközben nincs olyan dolog, amit ne értenék. Előző évi feladatokat elég "könnyen" megcsinálom, szóval szinte garantált, hogy sikerülni fog a vizsga.


Nade, 2 lehetőségem maradt:

1, A vizsga megszerzése után elmegyek dolgozni (egyetemre ilyen irányban semmiképp, mert ismerem magam és időpocséklás lenne).


2, Valamilyen sporttal/táplálkozással kapcsolatos irányba jelentkezek egyetemre. Annyira megszerettem ezt az egész irányt, a sportot, a táplálkozás minden részét, hogy azt érzem, ezt a vonalat szeretném követni. Ez által el is fogom végezni az egyetemet abban az esetben, ha ilyen irányba megyek tovább. (gyakorlatilag egy személyi edző IWI OKJ-s képzést 100%, hogy elfogok végezni, szóval ha nem is lenne ebből az egyetem dologból végül semmi, de az fix, hogy lesz valamilyen végzettségem erről)


A kérdés már csak az, hogy milyen lehetőségeim vannak? Milyen ezzel kapcsolatos szakok vannak? Nézegetem itt felvin a dolgokat, de rekráció és életmód / sportszervezésen kívül nem találok semmit. Nem létezik, hogy csak ez a 2 dolog van, ami ezzel a tudományággal foglalkozik.


BÁRMI érdekel, aminek egy kicsit is köze van a sporttáplálkozáshoz, edzéshez, táplálkozástudományhoz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook