Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket.. (tudásbázis kérdés)
Hú ez is tetszik, mert szoktunk szendvicset készíteni és ez most egy újdonság lesz.
Cupp cupp érte:))
Sziasztok!Én cipóban füstöltcsülköt szoktam néha csinálni.Persze mindig más vendégnek.
Egy kisebb csülköt kifözzünk,majd kivesszük belőle a csülköt,2 felé veszem.
Sütök kenyér tésztát mely:50dkg liszt
25dkg élesztő
só,1dl tej
kockacukor
ezt összegyurom,kellni hagyom,majd 2 fele veszem.Annyira nyújtom csak ki hogy a csülköt betakarja,majd a széleit villával lenyomkodom.Olyan lesz mint egy kagyló.Megkenem tojássárgájával be a sütőbe,majd ha szép sárga lett bele fóliába ,megpuhul.Igy magában,hidegen melegen nagyon laktató.Aki szereti bekenheti mustárral a csülköt.Bármely saláta jó hozzá.Én feta sajtosat szoktam hozzá késziteni.
Banános süti:
4 banánt,25 dkg vajat,20 dkg kristálycukrot,4 egész tojással összekeverem,ehhez egy tasak sütőporral elkevert 30dkg lisztet keverek,és előmelegített sütőben 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütöm.Isteni és mindennel együtt kész van 30 perc alatt.
Sziasztok!
Megyek sütni,de néha bekucskálok.
Biztos finom ez az almás!
Fele más pogi
fél kg liszt,30dkg ráma,20 dkg porcuki,1 toji,+1 sárgája,1 sütipor,
Ezekez összegyurjuk,felezzük.Az egyikbe kakaót teszünk.Kis pogácsákat szaggatunk,sütjük.
Sütés után egy barnát és egy fehér pogit baracklekvárral összeragasztunk.
Ebben még a gyerekek is kivehetik a részüket.
Jó étvágyat
Ez még mindenkinél bejött!!!
Almás pite, ahogy a Nagyim készíti
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez
2 kg alma
(opcionálisan fél kg magozott meggybefőtt vagy mirelit meggy)
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel ( ez lesz a süti alja),
míg a másik cipó egy kicsivel kisebb ( ez lesz a teteje majd). Szerintem ugyanis sokkal finomabb, ha alul van több tészta, rajta a dús töltelék, majd majd a tetején a leheletvékony tésztaréteg következik. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával megszórom. A sütőt 200°C-ra előmelegítem. A nagyobb bucit veszem elő, lisztet deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is ,,tapsikolom" Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján ( ha az almás-meggyes változat mellett döntöttem, a meggyel ugyanígy járok el), megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonlóméretűre nyújtom, a félkész süti tetejére hengergetem. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával meg szúrkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halvány drapp színárnyalatot ölt és megszilárdult ( tűpróba). Ha kihűlt, szeletelhető.
(Aki a cukrozott tetővel szereti, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)
Tanácsok:
Ezt az almás pite receptet a Nagyimtól tanultam, szerintem kategóriájában a legfinomabb. Legalábbis eddig még mindig nagy sikert arattam vele, különösen a páromnál, aki nagyon szereti a szaftos sütiket. Na ez a recept pont ilyen: szaftos, nem túl édes. Én a reszelt alma mellett még magozott meggyel is meg szoktam szórni, de a fent közölt receptben most az almáé a főszerep.
Elkészítési idő: kb 60 perc
Jó étvágyat!
Mézes csoki szelet
15dkg cukor,2 evőkanál méz,1/2dl tej 1 toji,10 dkg Ráma,1 cs sütipor,45 dkg liszt,
A cukrot,mézet a tejjel,tojással,rámával,sütiporral összekeverem.Gőz fölött keverem habzásig,majd bele a lisztet.
4 egygorma lapot sütök.
Lapok közé krém
2,5dl tej,1 cs vancuki,2 evökan búzadara,sűrű péppé főzni,ha kihülz 10 dkg habosított ráma 10 dkg cuki,1 evökanál rum,vagy aroma.
Elsőlap krém,
2. lap baracklekvár
3. lap krém.
rá a 4. lap
csokimázzal bevonom
jó étvágyat
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- A kádárkockákat anno tényleg praktikusnak és "élhetőnek" tartották? Mi lesz ma a sorsuk?
- Tudtok recepteket 6-8 hónapos babáknak, amit könnyen és egyszerűen el lehet készíteni?
- Kuldjetek olyan recepteket, , amiket ellehet romaiban kesziteni. Kosz
- Babapiskótából és túróból mit lehet készíteni? Tudtok recepteket mondani?