Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Így van, utólag kapjuk, ahogyan Attila is írta, valamint a határozatban is ahogyan írva van és az utalásnál a közleményben is fel van tüntetve melyik havi ellátás (azaz minidig a megelőző hónap). A decemberi mivel előrehozott utalás volt, nyilván azért 12.havi volt feltüntetve, példának általánosítani azzal nem érdemes.
Igen csalóka, mert hozzászoktattak minket, hogy az adott havi FHT-t kiutalták jellemzően az aktuális hó végén, De most kimaradt a február amikor nem kaptunk naptár szerint semmit, ezért is türelmetlen mindenki, mert elég az a 2-3 nap, hogy elfogyjon az a csekély tartalék is..
Akkor ezek szerint februárban kaptuk a januárit.
Én azon a rózsaszín csíkon amit ad a postás, látom a számsorokat, de az nem derül ki belőle,melyik havi.
Egyébként FHT, ha valaki állást talál még jár 3 hónapig? Vagy az csak a szociális segélyre értendő? Mert valamelyik segélyt ha talált az ember munkát még 3 hónapig fel lehetett venni.De sajnos állandóan mindent változtatnak és mindenki mindent máshogy tud.
Nekem a postás hozza,és amit letépett, azon a vékony bizonylaton az áll,hogy:FHT 201602!A decemberin:FHT 201512, és a januárin:FHT 201601. Lehet ami fent van az interneten,ezzel az FHT-el kapcsolatosan adatok,nem napra készek,szerintem régen nem frissítették őket.Itt már más szelek fújnak,fent a kormányhivatalba olyan ráérősen utalják a havi ellátást.A lényeg,hogy március 5-g mindenkinek ki kell utalniuk!
"...A foglalkoztatást helyettesítő támogatás havi összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80%-a, 22 800 Ft. A folyósítás utólag, minden hónap 5 napjáig történik meg..."
Tehát utólag.
December 22-én a decemberit kaptuk.
Január 29-én a januárit,
és most személy szerint én is várom, hogy végre utalják márciusban a februárit. :)
Most néztem meg az utolsó szelvényt amit a postás letépett:
Fht 01. hó.
Ez van rajta
Én úgy tudom hogy ami 12.22.-én jött az a decemberi volt.
Akkor 2015.12.22-én, mért a januárit kaptuk meg! 2016.01.29-én meg akkor mért a febrárt. a neten fent van nézz utánna. De nem itt a forumba. Ird be a googleba melyik honapot kapjuk, március 01-én.
A februárit küldték, ott van rajta a vékony hosszú cetlin, amit a postás le szokott tépni.Akinek postai utalással jön, le tudja ellenőrizni.
Én úgy tudom visszamenőleg küldik.
Most a februárit kéne kapnunk és rá is lesz írva a papírra.
A Márciusi. Mert 12.22 én megkaptuk a januárit 01.29 februárit.
Békéscsabán már hozta a postás.
Egy sürgős kérdés: az FHT támogatást utólag utalják, vagy mindig az aktuális havi jön? Tehát most márciusban a március havit kapjuk, vagy a februárit?
Erstés vagyok még semmi pest.:(
Heves megyébe már tegnap megkapták
Még számlára se küldték tudtommal :/
Debrecenben nem hozta még a postás.
Heves megye kapott valaki F.H.T????
Baranya megyében a postásnéni kétszer csengetett,meghozta az F.H.T.-t,kicsit elmélkedtem ezen a 22800-forinton,lehet fel kellene váltanom papír 500-ra,így többnek látszódna a havi keret:)
Ez igaz. Tele a seggű a szegényekqge ba..nak rá. Sajnos ez igy van.
szabolcs megyéröl tudja valaki
Nem. Majd holnap. Hajdubiharban
Íratok hoy Pécsen mikor hordja a postás?
Hajdú-Biharban mi a helyzet nem kapott még senki ?... Lehet majd csak holnap lessz belőle vmi.:/
még énnekem sem küldték de már ma nem is lesz talán holnap
Nem hiszem el.mért nm jönn a zsé.
Na hát ezen a kevés pénzen is meddig ülnek rajta Jézusom. .......
Békés megye: Postás is hordja, és számlán is rajta!
További ajánlott fórumok: