Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) fórum

Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása) (beszélgetés)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

5283. Robca87 (válaszként erre: 5282. - Jucuska1015)
2017. febr. 13. 21:54
Ha jogosult vagy az FHT-ra, akkor havi 22 800ft-ot fogsz kapni.
2017. febr. 13. 13:16
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Akinek van 3 kiskorú gyereke és ráadásul tartósbeteg és egyedül nevelem öket. Mennyi fht jár nekem. A kisebbik betöltötte a 10 évet Nincs iskolám. Vagyis a jövő héten kwll mennem jelenkezni akkir veszik fel a tivábbi adatokat..Azaz mire vagyik jogosult? Az ápolási díj kizárva.
5281. 7523bb96e3 (válaszként erre: 5280. - 7523bb96e3)
2017. febr. 11. 10:19

Egyébként a cikkben azt írják, hogy:

"Ez történt a 62 éves Faragó Istvánnal is..."

A neten meg hirtelen rákeresve azt találom, hogy 2017-ben az öregségi nyugdíjkorhatár férfiaknál 62 év.

[link]

Akkor minek adná a kormány az FHT-t ha jogosult a TB-nél? (Igaza is lehet, ha kirúgja)

Ha pedig mégsem 62 év, akkor meg szerintem 62 évesen kaphat másfajta támogatást, mint x évvel a nyugdíjkorhatár előtti állampolgár.

Valahol talán az FHT-s határozatban is megemlítik.

5280. 7523bb96e3 (válaszként erre: 5277. - Weila)
2017. febr. 11. 10:02

Várható volt.

Írtam itt valakinek, hogy gondolkozzon el azon, hogy miért is vette át a kormányhivatal az önkormányzatoktól az FHT-t.

Hát ezért. Vagyis - lehet, hogy ez még csak a második lépés. (Az elsőt már megtették kb egy éve)

Egyébként a cikkben egy kissé furcsa ez a mondat:

"Az indoklásban az szerepel, hogy “neki felróható okokból” törölték Faragót az álláskeresők nyilvántartásából, ezért szüntetik meg a neki álláskereső jogán járó támogatást is."

A neki felróható nagyon könnyen megtámadható, mivel feltételezem, hogy nem szándékosan beteg.

Azt pedig, hogy valaki (nem szándékosan -pft) megbetegszik, nem róhatják fel neki.

Bár... abszurdisztánban minden elképzelhető.

A másik, hogy a mondat végén kétértelmű ez az "álláskereső jogán", mivel tudtommal az állaskeresési és az FHT nem ugyanaz.

De ebben lehet, hogy tévedek.

Tudtommal az álláskeresésit az kapja, akinek volt munkaviszonya az elmúlt x évben 180 vagy 365 nap.

Az volt régen talán a "munkanélküli járadék"

Szóval van valami olyan érzésem, hogy a cikk írója elfogult egy kisssé "Faragó bácsival" szemben.

Vagy nem lát teljesen tisztán mindent.

Tudni kellene a rendelet hiteles URL-jét és átolvasni.

A cikkben az "Erre valószínűleg egy 2016. júniusi kormányhatározat alapján utasította..." elég hiteltelen. ("valószínűleg"???)

Egyébként én is ebben a cipőben járok, bizonyos betegségem miatt évek óta nem tudnak munkát adni.

Eddig még nem kaptam határozatot arról, hogy ki lennék rúgva.

Persze ez nem jelenti azt, hogy holnapután nem kapok, de azt sem, hogy automatikusan és feltétel nélkül minden ilyen embertől megvonnák az FHT-t.

A szavazati joghoz meg: a 10.000 forintos utalványokkal és a karácsonyi élelmiszercsomag osztogatásával már elég jól bebiztosították magukat.

A cikk alapján érintettek szavazatainak nem sok jelentősége van.

(Végülis, most azokon fogják bevasalni az Erzsébet utalványok árának egy részét, akiket ki tudnak rúgni? Morbid ugye.)

2017. febr. 11. 07:25
Sziasztok,marcius 1tol leszek kozfoglalkoztatott,azt lenne a kerdes hogy nekem be kel e mennem a munkaugyibe intezni barmit is?Kapom az fht t.Lovesem nincs hogy mukodik a dolog.Koszi.😊
5278. majka801
2017. febr. 10. 19:41
jo napot az lenne a kérdésem hogy átkértem az adataimat egy másik munkaügyibe mert elköltöztem!elrontották a papirt és igy nem kaptam meg már kettö honapja az fht!most kaptam egy levelet egy hete hogy visszamenöleg kifizetik de mikor???mert még nem jött és 5 ig ki kellett volna küldeniük!a másik dolog ha már 2 hete dolgozom és nem megyek jelentkezni akkor még jár az fht az elmaradt?
5277. Weila
2017. febr. 10. 15:35

erről amúgy hallottatok már?

[link]

(és a döntéshozók vajon belegondoltak abba, hogy jövő tavasszal ezeknek az embeteknek is lesz egy-egy szavazatuk!?)

5276. Weila (válaszként erre: 5264. - 7523bb96e3)
2017. febr. 10. 15:31
nem kérdés, ahogyan az sem, hogy itt valóban példás rendben van tartva minden, bár mosz hogy mondod, itt is térfigyelők vannak minden utcában; mondjuk ott, hol a parkokat ápolják, oda pont nem látnak el a házsorok miatt... szumma szummárum, itt naplopót nem látni, menjek a nap bármely szakában, a környék akár legtávolabbi pontjára is, ez pedig egyértelmű pozitívum amellett, hogy még mindig tartom abbéli véleményem, hogy lakó-pihenő övezetben, közvetlenül az ablakok alatt talán nem feltétlen hajnali fél hat-hatkor kellene kezdeni a jégtörést, lehetne ezt a későbbi, immár napsütéses órákban is végezni, hogy a sárgamellényesek se fagyjanak kockára, egyebek közt...
2017. febr. 8. 04:51
tegnap én is érdeklődtem a pénz után annyit mondtak péntekig mindenki megkapja rendszer hiba miatt késnek a csekkek és az utalások
5274. Nika2007
2017. febr. 7. 19:09

Üdv forumozok.

Vki meg tudná irni hóközi fht utalás mikor van ha van egyátalán.mivel január hóra nem kaptam és nem tudom igy mikorra várjam.Somogy megyei vagyok.

5273. petii
2017. febr. 7. 13:24
Én nem kaptam meg a fht postai úton Kiskőrös vagyok
2017. febr. 7. 09:54
ja de nem mindenkinek
2017. febr. 6. 16:14

Hali

Holnap lesz kihozva!!!

Postást kérdeztem! :(

2017. febr. 6. 12:04
semmi?
5269. zsovlen
2017. febr. 6. 10:34
Miskolcon ma hozza a postás? Tudja valaki?
5268. csszszilvia (válaszként erre: 5267. - Sayuri1966)
2017. febr. 6. 07:49
Szia nekünk a postás hétfő-keddet mondott.Pénteken még ő sem tudta pontosan.
2017. febr. 6. 07:11

Szolnok

postás szerdát mondott

5266. petii
2017. febr. 6. 06:53
Ki tudja??
5265. petii
2017. febr. 6. 06:53
Ma hordják postás a fht??
5264. 7523bb96e3 (válaszként erre: 5261. - Weila)
2017. febr. 4. 12:09

Ebben pedig egyetértek.

Itt se láttam még naplopó közmunkásokat.

Igaz - itt be van kamerázva az egész város, még talán a nyilvános klotyókba is jut.

Lehet, hogy ez is rásegít egy lapáttal a serénységre.

Annak viszont örülhetsz, hogy eltakarítják a jeges járdát. Szerintem az az alvásszünet bőven kárpótolva van azzal, hogy nem úgy kell közlekedned, hogy azt keresed, hogy hova lehet lépni.

Itt nálunk az ERVA végezteti a közmunkásokkal a járdák takarítását, viszont amióta a hó leesett úgy eltűntek az utcákról, mintha ciánoztak volna.

(Jó időben meg végzik a "kockagurítást", ott takarítanak ahol nem járnak sokan - csak hogy foglalkoztatva legyenek)

Havas latyak, a hét kb keddjétől pedig jégpáncél borította a járdákat.

Tegnap lett eltakarítva - az időjárás által.

Szóval én inkább hánykolódtam volna 1-2 órát alvás nélkül az ágyban, minthogy ahányszor kimegyek az utcára a fokozott kéz-lábtörés ellen kelljen megküzdjek.

5263. 7523bb96e3 (válaszként erre: 5260. - Weila)
2017. febr. 4. 06:14

Te írtad: "közmunkára nem utasíthatók"

Én sehol sem írtam, hogy kötelezték vagy "utasították" azokat akiket ismerek!

Ezt te írtad hozzá!

Másik példa.

Munkaügyi központban vagyunk.

Egyik ügyintéző a másiknak:

- Itt van Kovács úr és szeretne dolgozni, elvállalná ezt a munkát de a kockás papírja szerint nem lehetséges. Mit csináljak?

- Meszeld ki.

- Ok.

Párbeszéd vége.

Kovács úr szeretne dolgozni és el is ment dolgozni.

5262. Weila
2017. febr. 3. 23:38
elnézést a melléütögetésekért, néha tök önálló életre kel a google billentyűzetem, remélem, azért kihámozható valami értelmes is a mondandómból... ;)
5261. Weila (válaszként erre: 5260. - Weila)
2017. febr. 3. 23:34

szóval, utcát tákarítani se alkalmas mindenki válogatás nélkül, de pl. dadusnak sé, merz egy óvodai, bölcsődei munkához vsz elengedhetetlen, higy szeresse a gyerkőcöket az alany, de legalábbis erősen ajánlott, hogy elviselje őket- és erre sem alkalmas mindenki mentálisan — ahogyan a takarításra sem mondjuk egy gerincsérves, aki még pont nem leszázalékolt, de már nem is százszázalékos a fizikai állóképessége, és még sorolhatnám...

más: parkosított zöldövezetben lakom, elöl-hátul, oldalt és mindenütt fás-füves-bokros parkok a házak körül, amit sárgamellényesek tartanak karban, rendszeresen látom őket napközben, de én még olyannal nem találkoztam, amit itt írtatok, hogy lógnának, pihiznének padokon, vagy bárhol, ezek itt dolgoznak folyamatosan, és a munkájuknak látszatja is van, mert szép, tiszta ápolt a környék mindig... a minap pl. pont a jeget törték a ritkábban használt hátsó járdasorokon, még dohogtam is kicsit, hogy ezt miért pont hajnali hatkor kell csinálni egy lakó-pihenő övezetben olyan hangosan, hogy felébredt rá a pici baba... na de ezt csak azért írtam, hogy ilyen is van, lehet, van ahol lógás és alibizés a közmunka, de korántsem mindenhol.

5260. Weila (válaszként erre: 5111. - 7523bb96e3)
2017. febr. 3. 23:17

már megbocsáss, de ekkora sületlenségek mellett már csak nem lehet szó nélkül elmenni, még valaki kokolyan venné... nem tudom, honnan vannak az infóid, de hogy tévesek, az biztos!

kezdem azzal, hogy eleve a középfokúnál magasabb végzettséggel rendelkezők közmunkára nem utasíthatók, ez jogszabályi rendelkezés, tehát olyat te nem láthattál sehol utcát sepwrni, gallyazni, vagy avart zsákolni, de érettségizettet se sűrűn, mert elvileg ők válogatás nélkül közmunka-kompatibilisek, de a gyakorlatban csak az abszolút iskolázatlanokat külduk efféle fizukai munkákra, az érettségizettet irodai munkára szokták leginkább, de gondolom, ez helyspecifikus is, hogy hol, milyen munkák vannak közmunkanprogramban; na meg nagyban függ az üzemorvosi alkalmassági vizsgálati eredménytől is - amire kötelező elküldeni minden álláskeresőt - hogy ki, mire alkalmas, ez pedig pont a közmunkaprogi miatt van rendszeresítve.

5259. Feri0831
2017. febr. 3. 17:56
Ja hát bacs kiskun egy falhoz vert lof*sz voltam bent,nagykegyesen elmagyarázták hogy a papiron lévő "5.ig" az azt jelenti hogy addig kell elutalniuk.nem azt hogy addig meg kell kapjad ááá,mi vagyunk a hülyék hogy rosszul értelmeztük. De ami meg érdekes hogy ma utalták a csp.t is és az meg volt du.szoval a faszom azopogathatja a bkkkkkm meg az egész banda hogy velünk baszakodnak akik a legjobban rá vannak szorulva ...
2017. febr. 3. 15:56

Budapest, VII.

Postán megérkezett az FHT.

5257. Axel28
2017. febr. 3. 15:45
Hali ! Kazincbarcika és vonzáskörzetébe ,valaki tud valamit az aktív korúak ellátàsàról ( 22.800 ) ??? Valaki megkapta ??
5256. agotor
2017. febr. 3. 15:15
Bács-Kiskunban már mindenki megkapta számlára?
5255. zsovlen
2017. febr. 3. 11:56
Miskolcon, ma nem hozza a postás a segélyt.
5254. Andus0714 (válaszként erre: 5253. - Ugysekapjukmeg)
2017. febr. 3. 10:42
Az fht összege: 22.800,-, ha nem tört hónapra kapod.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook