Miért nem kel meg a fánk tésztája? (beszélgetés)
8. nadry
2013. febr. 8. 13:39
akkor már nem lehet ezen a szerencsétlen tésztán segíteni???
7. d71ef05a8e (válaszként erre: 4. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:39
Forró folyadék?
6. d71ef05a8e
2013. febr. 8. 13:38
SOk oka lehet, leggyakrabban lejárt élesztő, vagy túl meleg folyadék, amiben meghaltak szegény élesztőbaktériumok.
Ha egy órája nem történt semmi, szerintem már nem is fog, jobb most kidagasztani egy új adagot friss élesztővel és max. langyos folyadékkal, mint kisütni ezt az adagot próba-szerencse alapon....
5. Babeck
2013. febr. 8. 13:38
Eléggé bedagasztottad? Fontos, hogy sok levegő kerüljön a tésztába.
4. nadry (válaszként erre: 3. - 18e79e1970)
2013. febr. 8. 13:38
úúúúú basszus................:((((
3. 18e79e1970
2013. febr. 8. 13:37
nem forráztad le az élesztőt?
2. 9f98008a3b
2013. febr. 8. 13:36
Rossz volt az élesztő, huzatos helyen van, hideg volt a liszt...
1. nadry
2013. febr. 8. 13:35
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a fánk tészta miért nem dagad? már több mint egy órája levan takarva valószínű valamit nagyon el...
További ajánlott fórumok:
- Túl sok vajat tettem az almás rétes tésztájába, mit csináljak vele?
- Miért nem kell tenni a torták tésztájába sütőport?
- Miért kell a mézes krémes tésztáját a sütő hátlapján sütni?
- Miért törik a kókusztekercs barna kekszes tésztája nyújtás közben? Nem tudom kinyújtani, mit lehet vele csinálni?
- Miért lesz a süti tésztája "gumiszerű"? Mit tehetnék ez ellen?
- Miért repedt szét az elefántkönnycsepp sütemény tésztája feltekerés közben?