Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem kel meg a fánk tésztája? fórum

Miért nem kel meg a fánk tésztája? (beszélgetős fórum)


1 2
38. Krilion (válaszként erre: 36. - 9678a02221)
2013. febr. 9. 08:40
Tudom, hogy szalagos lesz, de gyorsabban is átsül, illetve nem tudom mi történik vele, de nekem csak így eszik meg a gyerekek, mert nem olajos, előtte elég hosszasan próbálkoztam máshogy de nem lett az igazi. Rumot egyáltalán nem szoktam bele tenni, szóval nem ismerem a hatását, de köszi:))
37. 9678a02221 (válaszként erre: 35. - 9f98008a3b)
2013. febr. 8. 23:13
Egeszsegedre.Holnap kremest csinalok ha kersz,privatban kuldok belole.:D
36. 9678a02221 (válaszként erre: 32. - Krilion)
2013. febr. 8. 23:12

A fedo alatt sutestol szalagos lesz a fank..A rum pedig azert kell(ene) a tesztaba mert az akadalyozza meg hogy sutes kozben ne vegyen fol tul sok olajat.

Bocs az okoskodasert:D

2013. febr. 8. 20:35
Amúgy isteniek lettek a fánkok, köszönik szépen, jól nyaralnak a pocimban:)
34. 9f98008a3b (válaszként erre: 33. - Air)
2013. febr. 8. 20:34
Meg a kalácsnak is.
33. air (válaszként erre: 2. - 9f98008a3b)
2013. febr. 8. 20:33
...igen ,ez nagyon veszélyes a fánknak :))
32. Krilion (válaszként erre: 27. - Nadry)
2013. febr. 8. 14:34
nem muszáj bele a rum:) A sütéshez még annyit, hogy mikor melegíted az olajat, akkor egy pici darab tésztát dobj bele, mikor már úgy tűnik, hogy elég meleg, ha szépen elkezd sülni, akkor jöhetnek a fánkok. Én úgy szoktam, hogy beleteszem a fánkokat, és letakarom fedővel, majd miután átfordítottad őket, illetve van, ami át is fordul magától, akkor már nem kell rá fedő. Én mindig így sütöm, mert így nem szív fel sok olajat a tészta. Csak vigyázz, ha így csinálod, hogy a pára lecsapódik a fedőn sülés közben, és az ne csöppenjen a forró olajba, tehát a fedőt vízszintesen emeld el az edényről:D Sok sikert!
2013. febr. 8. 14:33

Van egy villámfánk receptem. Ideírom, hátha hasznodra lesz.


20 dkg liszt

fél csomag sütőpor

1 joghurt (bármilyen)

2 ek porcukor

1 tojás

Ha szüksége 1-2 ek tej


Mindent összekutyulsz egy robotgéppel (vagy habverővel) jó simára (mondjuk célszerű először a nedves anyagokat és utána bele a sütőporos lisztet) és forró olajba kanalazod. Elvileg maguktól megfordulnak sütés közben.

Csak vigyázz, ne legyen túl forró az olaj, mert nem sül át.


Nagyon egyszerű, irtó finom, mindig ezt készítem, ha 5 perc alatt fánkot szeretnénk :)

30. Katinkaboszi (válaszként erre: 26. - Nadry)
2013. febr. 8. 14:10

sikerülni fog biztos, a másik tésztát ne dobd ki, tegyél bele egy kis sütőport, és kanállal szaggasd ki egy lapos tepsibe, hátha ott majd lesz belőle valami kis apró, bármilyen ízbe mártható kis fánkféel :)


én kipróbálnám :)


vigyázz a fánk olajára is, mert ha túl forró, az sem jó :(

2013. febr. 8. 14:10

Langyos tejbe kell cukor, belemorzsolni az élesztőt, megszórni liszttel a tetejét és meleg helyen futtatni.

Aztán össze kell keverni a további hozzávalókat, majd ha jól összedolgoztad a tésztát, akkor meleg helyre tenni letakarva és kb. fél órát keleszteni.


A tejbe fontos cukrot tenni, mert az indítja be az élesztőt.

28. pintyőke madárka (válaszként erre: 26. - Nadry)
2013. febr. 8. 14:10

Ha más nem pogácsa :) Én épp pitát sütök vagyis egyenlőre kelesztek . Tegnap akartam de így alakult.

Na az se egy egyszerű mutatvány .

27. nadry
2013. febr. 8. 14:05
rumot nem muszáj bele rakni ugye?? mert az újság írja...
26. nadry (válaszként erre: 23. - Szafaripók)
2013. febr. 8. 14:03
áááh nem, a férjemet akartam meglepni evvel a fánkal, de 5 ig csak összehozok valamit:DD
25. nadry (válaszként erre: 24. - Erikpipi)
2013. febr. 8. 14:02
na ezt fogom most csinálni!
2013. febr. 8. 14:00
Én a kelesztést mindig úgy végzem, hogy 2 deci meleg tejbe(3 decis pohárba) egy kanál cukrot teszek, abba belemorzsolom az élesztőt, a port is, és hagyom megkelni. Amikor elkezd az élesztő dagadni, akkor keverem be a tésztát. Így 99% os a kelés is.
2013. febr. 8. 13:57
Süssetek túrófánkot, azzal nincs ilyen gond!:)))))
22. 18e79e1970 (válaszként erre: 19. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:53
majd most ügyes leszel! :-)
21. Lara21
2013. febr. 8. 13:52
Ja bocsi!:D azt hittem, azért még menthető!:) Akkor sok szerencsét a 2. adaghoz!!
20. 9f98008a3b (válaszként erre: 16. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:51

Hazaérek, Én is fánkozni szeretnék.... :)


Úgyhogy figyelek az élesztőre.... :)

19. nadry (válaszként erre: 18. - 18e79e1970)
2013. febr. 8. 13:50
na ez az.. ezt rontottam el.
18. 18e79e1970 (válaszként erre: 12. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:48
én is volt, hogy leforráztam az élesztőt, főleg amikor tanultam sütni. akkor mondta mama, hogy inkább hidegebb legyen a tej, mint forró.
17. nadry (válaszként erre: 14. - Lara21)
2013. febr. 8. 13:48
hát ha látnád hogy néz ki ilyet nem mondanál:DDD
16. nadry (válaszként erre: 13. - 9f98008a3b)
2013. febr. 8. 13:46
no nem baj újra neki futokk:)
15. 18e79e1970 (válaszként erre: 12. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:46
Mama most csinálta: sima kelt tészta. 50dkg liszt, egész élesztő, egy egész tojás..
14. Lara21
2013. febr. 8. 13:46
Süsd meg lángosnak!:)
13. 9f98008a3b (válaszként erre: 9. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:44

Te élesztő gyilkos! :)



Ennek sanyi.....

12. nadry (válaszként erre: 11. - 18e79e1970)
2013. febr. 8. 13:43
az lesz... ezt meg vágom kifelé. Te milyen recept alapján csinálod??
11. 18e79e1970 (válaszként erre: 8. - Nadry)
2013. febr. 8. 13:42
dagassz be új adagot, mi is most kelesztjük. mikroban melegítsd meg a tejet 20-30 másodpercig. az nem lesz forró.
2013. febr. 8. 13:41
Én holnap sütök fánkot...remélem sikerül..
9. nadry (válaszként erre: 7. - D71ef05a8e)
2013. febr. 8. 13:41
valószínű igen,túl felforraltam
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook