Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg! (beszélgetés)
úgy ahogy megvan írva meg kell mindig bocsájtani!!
amúgy a biblia minden egyes szavunknak értelmet ad ,,
ja nem vagyok ekkora hívő sőt!!de ezek igazak,,
Tehát gondolod, hogy abban az esetben is így lenne, ha a fórumkiíró megbocsátana az anyjának és elhívná az esküvőre, vagy megünnepelné az anyáknapját?
Nem lehet hogy hiába bocsájt meg, az anyja ugyanolyan marad amilyen volt.
Mert az előző esetnél, a halál szele is meglegyinthette az anyát és ezért érezte a fia is hogy megváltozna.
Tudom,épp ezért írtam amit írtam:)
Sokan ,nagyon sokan sírják vissza azt a lehetőséget,amikor még megbocsájthattak volna ,de már késő.
Megbocsájtani akkor lehet ,amikor a kliens még él:))
Én elhiszem,hogy megváltozott volna minden,és ezt ,úgy gondolom,az anyukája is érezte.
Azért a tervek és a tervek végrehajtása között van némi különbség.
Nézd aki zsarnok volt, az is marad, ha a párod lelkének jobb volt azt mondani, hogy megváltozik minden ha életbe marad,az csak akkor működhetett volna, ha az anyja is megváltozik.
És biztos vagy benne hogy megváltozott volna?
A tisztelet nem jár, azt ki kell érdemelni.Mondok egy példát, adott egy állami gondozott gyerek, akit a vér szerinti anyja elhagyott, és ezért állami gondozásba, majd nevelőszülőkhöz kerül.Szerinted csak azért kéne ragaszkodnia vagy tisztelnie a vér szerinti anyját, mert életet adott?Szerinted nem az számít amit utána kap?Lehet az a nevelőszülő nem szülte éppen, de felnevelte 10-20 évig tisztességgel.
Akkor te elvárod majd a gyrekedtől szintén hogy viszont tiszteljen?Nem kéne neked semmit ellenben felmutatni?
Nem az élet adás számít,hanem az utána következő évek ,és abban is a szeretet a fő,amit ha nem ad,akkor így jár a saját vérével és ezt nem lehet senki fejére olvasni:)
Egy kapcsolat mindig két emberen múlik,az anya-gyermek kapcsolat sem kivétel ez alól.
Az eredeti kérdésre a magánvéleményem az, hogy egyáltalán nem kötelező tartani az anyák napját annak, aki szerint ezt az Édesanyja "nem érdemli meg".
Sem magyarázattal, sem mentegetőzéssel nem tartozik az illető senkinek, ha saját magában le tudja tisztázni azt, hogy mindezt milyen meggondolásból teszi.
Én speciel fórumtémának se tettem volna fel egy ilyen kérdést....de ez is csak puszta magánvélemény, nem kell a torkomnak ugrani, nem azért írtam.
Szerintem ne hívd meg,semmi értelme ha ilyen viszonyban vagytok.
Jó példa ez neked,hogy TE a gyerekeiddel ne így legyél,sőt!!!
És mi van azzal az "édesanyával" aki budiba szüli a gyerekét, vagy szülés után azonnal megöli?
A biblia szerint Ő is anya, hisz világra hozott egy életet......jaj, ne keverjük bele már ebbe is a bibliát, nem lehet mindent a hittel meg Istennel meg Szűz Máriával megmagyarázni!
További ajánlott fórumok:
- Kisemmizem az anyukámat, vagy éppen ő teszi ezt velem?
- Szerintetek normális dolog dec. 24-én anyósnál ünnepelni?
- Milyen anya nélkül anyáknapját ünnepelni?/Már nincs velünk/
- Megnéztem anyukámat a Google térképen, kint van a kertben....
- Szenteste családosként barátokkal ünnepelni, vagy sem?
- Mentálisan beteg anyukámat beutaltathatom valamilyen intézménybe? Ezt meg tudom-e tenni anyagi támogatással?