Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Miben tudnék bízni, ha párom beleszeretett másba? fórum

Miben tudnék bízni, ha párom beleszeretett másba? (beszélgetős fórum)


1 2
27. Lorana (válaszként erre: 26. - Globus)
ápr. 24. 21:45

Lehet majd visszaolvasom, bennem teljesen úgy maradt meg, hogy bár lelkifurija lesz, meg nehéz helyzet, de alapból unja már a szürke hétköznapokat, nem akar még nyugit, élvezi, hogy még csábíthat vagy csábítják.

A legnagyobb dilemma maga a vallomás volt, hogy odavan egy nőért, aki a gyereke lehetne. És hogy nagyrészt emiatt úgysem lehet hosszútávú a dolog, kvázi megéri-e az otthoni perpatvart a pár hónapig tartó lángolás.


Ott nem hiszem hogy szó volt arról, hogy amúgy de nagyon szereti a feleségét, vagy hogy távolságot próbálna tartani, vagy hogy bármi módon meg akarná menteni a házasságát. Sőt külföldre költözésről beszélt és nagyon nem a feleségével.

Szóval én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy érdemes megnézni az alapszitut, ne induljon ki FI a legrosszabból (nyilván garancia nincs semmire).

26. globus (válaszként erre: 25. - Lorana)
ápr. 24. 21:07
Nekem úgy rémlik, hogy annak elején volt vívódás, tulajdonképpen szemünk előtt bontakozott ki a dráma...vagy happy end, ki minek nevezi.
25. Lorana (válaszként erre: 22. - Globus)
ápr. 24. 17:43

Itt azért kicsit nagyon más volt az alapállás. Az általad linkelt fórumnál a fórumindító nem akarta megmenteni a házasságát, elmondása szerint a felesége sem ragaszkodott volna hozzá, ha éppen neki akad hódolója. Ki volt égve minden téren. Ott a FI egy percig sem akart harcolni a kísértéssel, semmit nem tettek ellene, csak kellemesen belesodródtak. Annak ellenére, hogy elismerte, hogy esélyesen kapuzárási pánik. Még az sem zavarta, hogy nem fog sokáig tartani, kiélvezi, amíg lehet. A legnagyobb problémája talán a korkülönbség volt.


Jelen fórumban azt látni, hogy FI és párja mindketten meg akarják menteni a dolgot. Nagy dolog, hogy a pasi még azt is bevallotta, hogy érzelmei vannak a harmadik irányába.


FI-nek csak annyit erről, hogy kitartás. Sajnos így, hogy kapcsolatban kell lenniük, több időbe is telhet. Ahogy már előttem is írták, jobb lenne, ha egyáltalán nem beszélnének, de persze ez nem mindig kivitelezhető.

Ami nem elérhető, az sokszor kecsegtetőbb, főleg amikor az ember agyán köd ül, és minden varázsvilágnak tűnik, és mindennek tetejében még x naponta látja, beszélnek, akármi. Közben meg lehet, hogy ha összejönnének, hamar kiderülne, hogy a nagy fellángolás mögött nincs semmi eget rengető.


Az viszont jó, hogy úgymond titeket választott, és tenni akar az ügy érdekében, ahogy te is. És őszinte veled. Végülis elsunnyoghatná, és mondhatná, hogy ó, eltelt 2 hó, már nem is olyan érdekes. De inkább megmondja, még ha nagyon rosszul is esik ez most neked.

Magaddal is legyél türelmes, a kisördög most egy jó darabig ott lesz a válladon, hogy de mi van ha... később ér haza, mással találkozik, jön egy másik kolléganő, stb.

De ha eldöntöttétek, hogy tesztek a kapcsolatotokért, akkor erre összpontosítsatok, és arra, hogy min tudnátok javítani, ami esetleg azelőtt probléma volt.


Válaszolva az eredeti kérdéseidre, igen, van remény, láttunk már ilyet nem is egyszer. Ki lehet szeretni valakiből, csak idő és távolság kell hozzá. Szerintem annál több idő, minél többet vannak kapcsolatban akármilyen téren is.

24. Anyagi (válaszként erre: 15. - Andi6020)
ápr. 24. 16:29
Béke poraira??? :)
23. Amaunet (válaszként erre: 21. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 16:21
Csak ellenpéldát ismerek. Nem értem miért ez a negatív vetítés? Miért ne jöhetne össze nekik a megújulás, ha mindketten arra törekszenek?
22. globus (válaszként erre: 1. - Assolutocavalli)
ápr. 24. 16:02

Itt is munkából adódóan kommunikálgattak egymással, lám mi lett belőle.

[link]

21. Csendes megfigyelő (válaszként erre: 17. - Amaunet)
ápr. 24. 15:28

Egyrészt ki tudja tényleg csak csók volt-e.

Másrészt ha most elcsábult ,ugyanúgy el fog megint,ha elültek a hullámok.

Legalábbis az esetek nagy részében ez így szokott lenni

Biztos van ellenpélda is ,de jóval kevesebb.

20. PöttyösPanka (válaszként erre: 18. - Levarosbukta)
ápr. 24. 15:11
Szerintem meg szereti a FI-t, de fellángolt más iránt. Egy hosszútávú kapcsolat csak a mesékben működik úgy, hogy végzetesen egymásba szeretnek, és ezzel a lángolással élik le az életüket. A valóságban viszont ez az egész egy hullámvasút. A mindennapok nehézségei könnyen hullámvölgyet vonnak maguk után. De a szerelemmel ellentétben a szeretet képes túlélni ezt. Egy komoly kapcsolaton dolgozni kell mindkét fél részéről. Az első kisgyermek érkezése a családba -akár szép, akár nem- krízishelyzetet eredményez a kapcsolatban. A figyelem és a gondoskodás, amit addig 100%-ig élvezhetett a férfi, hirtelen átirányul a babára. A férfi felől a relatív elhanyagolás, a nő felől pedig a kialvatlanság feszültséget szül, ami könnyen csapódik le veszekedés formájában. Ilyenkor nem egy férfi hirtelen önkéntelenül is piszok vonzónak találja az egyik kollegínát, mert ott megtalálja azt a figyelmet, ami otthon átmenetileg nincs meg. Ez egy jól ismert forgatókönyv. Ennél a pontnál válik szét a történet azokra, akik legyőzik a kísértést, és hajlandóak tenni a házasságukért, és azokra, akik inkább elmenekülnek a problémák elől, és minden alkalommal, amikor fellángol egy új szerelem, dobják a régit. Tudom, hogy a romantikus regényekben ezt nem így promózzák. De a szürke valóságban gyakran így történik.
19. birebora (válaszként erre: 18. - Levarosbukta)
ápr. 24. 14:56
A szerelem egy idő után a párok nagy részénél elmúlik és felváltja a szeretet, tisztelet, megbecsülés, családi kötelék, az emlékek, összetartozás érzése, a közös múlt, az együtt létrehozott értékek, gyerekek stb.
18. levarosbukta (válaszként erre: 5. - Ágio8405)
ápr. 24. 14:51
Mit lehet ezen megoldani? Nem szereti a FI-t, másba szerelmes. Miből gondolja bárki is, hogy az elmúlt szerelmet vissza lehet hozni? Ha meg nincs meg a szerelem mi a fenének maradjanak együtt?
17. Amaunet (válaszként erre: 14. - Assolutocavalli)
ápr. 24. 14:51

Nagyon sok kapcsolat túléli ezeket a buktatókat, kísértéseket.

Ha mindketten akarjátok, akkor bíznotok kell egymásban. Gondolom, nagyon sok kísértéssel kell neked is szembenézni, hogy ne kutakodj a telefonjában, a zsebeiben, ne kérd számon, hogy hol járt. Ne tedd! Ha azt mondta, hogy ti vagytok számára fontosabbak, akkor bízz benne, hogy megoldja!


Mozduljatok ki együtt, gyerekkel! Gyűjtsetek minél több közös élményt, ami majd megerősíti a kapcsolatotokat!

16. assolutocavalli (válaszként erre: 15. - Andi6020)
ápr. 24. 14:41

Szerintem nagyon sokat számít,hogy a félrelépésnek van-e érzelmi háttere,alapja.Vagyis "csakúcs" poénból félrelépett,mert miért is ne,vagy esetleg sajnos szerelembe esett.

Nekem nehezebb feldolgoznom azt,hogy a párom szerelmes lett másba (nyilván az itthoni gondok taszították ebbe az irányba,hogy nyitottá tudjon válni valaki másra is)...Viszont a "csak úgy poénból" félrelépő kategóriába tartozó emberekben meg mindig ott van az a rizikó,hogy bármikor bárkivel megteszi...

15. andi6020 (válaszként erre: 10. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 14:37

Kivétel erősíti a szabályt.

Csak hogy közhelyeket durrogtassunk.


Amúgy nem feltétlen van így. Tudok olyanról, aki félrelépett, aztán meg már nem. És nem is fog.

14. assolutocavalli (válaszként erre: 12. - Bichi)
ápr. 24. 14:20

A mi esetünkben a párom azt mondta,hogy amikor robbant a bomba és kiderült a másik nővel való szerelme,akkor az olyan volt neki,mint egy arculcsapás,ráeszmélt,hogy mennyire nem akarja elveszíteni a közös életünk...

Régen én is úgy gondoltam,hogy ha valaki szeret valakit,akkor ilyet nem tudna vele tenni,akkor nem tud egy harmadik befurakodni,pláne nem szerelembe esni...

Tisztában vagyok azzal is,hogy a mi hosszú kapcsolatunkban az érzelmek lecsendesedtek,és a rózsaszín ködös szerelem helyett inkább már "házastársi szeretetként" difniálnám,még ha "csak" élettársak vagyunk akkor is...

13. assolutocavalli (válaszként erre: 11. - Andi6020)
ápr. 24. 14:16

Köszönöm,erre a bíztatásra most nagyon szükségem volt,mert bevallom,hiába igyekszem nagyon tartani magam és erősnek maradni,hogy lehetőleg minél jobb legyen a hangulat köztünk otthon,sokszor rám telepszenek nagyon borús gondolatok,és olyankor megzuhanok.De ezek ki tudnak rángatni.Nagyon elkezdtem aggódni pl. 2-3 napja amiatt,hogy 2 hónap elteltével még nem múltak el az érzelmei a másik nő iránt...ezen rágom magam napok óta.Nem tudom mennyi időre van szükség ehhez,egyáltalán lehetséges-e,hogy megszűnjön.

Otthon azon dolgozunk,hogy újra egymásra találjunk.

12. Bichi (válaszként erre: 10. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 14:12

Szerintem nem, tudok rá példát.

Sokan pont hogy tanulnak belőle, és előre felmérik, hogy mit veszíthetnek...

11. andi6020 (válaszként erre: 8. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 14:10

A szerelem az jön, megy, fellángol, elhussan, olyan gyorsan, hogy az ember csodálkozik azon is, hogy volt egyáltalán, már ha tényleg szerelem volt, nem csak egy fellángolás.

Igenis vannak menthető kapcsolatok, nem kell mindent kikukázni. Főleg így, hogy mindkét részről megvan erre a hajlandóság.

10. Csendes megfigyelő (válaszként erre: 9. - Bichi)
ápr. 24. 14:09

Természetesen hozzák helyre ,legyenek boldogok.

De sajnos aki egyszer félrekacsint ,az félre fog máskor is.

9. Bichi (válaszként erre: 8. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 14:04

A szerelem az egy dolog, simán át lehet utána gondolni, hogy ne egy fellángolás miatt boríts mindent.

Persze csak akkor, ha nincs olyan, amitől a kapcsolat végleg megromlott.

De persze nem tudjuk, hogy alapban miről szóltak a veszekedések, amik hónapok óta tartanak, és mi mindent vágtak egymás fejéhez, mert ok nélkül nem veszekszik valaki...

8. Csendes megfigyelő (válaszként erre: 5. - Ágio8405)
ápr. 24. 13:54

Mit lehet ezen megoldani?

Szerelmes lett másba mellette.

Gondolod megváltozik?

Nem fog,ez a szomorú igazság.

7. assolutocavalli (válaszként erre: 4. - Ágio8405)
ápr. 24. 13:49
Igen,köszönöm,az irány mindkettőnknél egy,vagyis szeretnénk helyrehozni a közös életünket.Csak ugye az aggodalom és félelem és a kétségek mindig ott vannak az emberben.És tényleg azért tettem fel a kérdést itt,mert gondoltam hátha valakinek van első kézből tapasztalata és hozzá tudna szólni.
6. assolutocavalli (válaszként erre: 2. - Birebora)
ápr. 24. 13:47
Köszönöm.Igen,várok és reménykedek,csak nagyon nagyon idegtépő.Rettegek,hogy mi van,ha egyik pillanatról a másikra véget ér a mi közös életünk,mert nem tudja lezárni érzelmileg a másikat.És tudom,nem a legrosszabbra kellene gondolni,de egyszerűen nem tehetel ezekről a félelmekről...
5. Ágio8405 (válaszként erre: 3. - Csendes megfigyelő)
ápr. 24. 13:39
Manapság ez a legegyszerűbb. Meg sem próbálni megoldani, csak kivágni…..
ápr. 24. 13:36
Ha mindketten akarjátok és tesztek érte, igen hogy túl lehet rajta lenni. Hogy mennyi idő erre nincs pontos szám. Könnyítené a dolgot ha nem kellene találkozniuk.
ápr. 24. 13:18
Abban tudsz bízni, hogy megjön az eszed és kidobod.
ápr. 24. 13:14
Reméljük minden rendben lesz.
ápr. 24. 12:59

Pár hónapja kezdődött a kálváriánk az élettársammal, akivel van egy közös pici gyermekünk és közös lakásunk.

Sokat veszekedtünk az elmúlt időszakban, durva dolgokat is egymás fejéhez vágtunk. Lelkileg kimerültünk.

Majd telt múlt az idő, és egy vita közben bevallotta, hogy van valaki más, akivel komolyabban el tudná képzelni.

Ekkor mintha valami rám zuhant volna, ráeszméltem, hogy én ezt nem akarom, nem akarom elveszíteni őt. Ő is azt mondta, hogy szeret, és egyben akarja tartani a mi közös életünket. Azonban sajnos belebonyolódott még jobban érzelmileg, később bevallotta, hogy totál szerelmes lett a másik hölgybe. Csók elcsattant köztük, más nem volt elmondása alapján...

Ennek már kb. 2 hónapja. Ők tettek hátra sok lépést, csak annyit kommunikálnak egymással (munkából adódóan), amennyit muszáj. De teljesen őszintén beszélünk most egymással már, és azt mondja, még vannak érzései a másik iránt, nem tudnak ezek ilyen hamar megszűnni.

Szerintetek van remény még arra, hogy a kapcsolatunk és a családunk helyre tudjon állni? Ki lehet valakiből szeretni? Kb. mennyi idő kell ehhez, ha lehetséges?

Otthon most igyekszünk egymással tisztelet és szeretetteljesen viselkedni...

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook