Mi fáj jobban, a hazugság vagy az igazság? (beszélgetés)
Na annak a gyártásában élen járok,és ez nekem sem jó,nem csak a másiknak.
És tudod,mindíg megkapom,hogy fogalmam nincs az egészről, csak kitalálok valamit, vagy belekapaszkodok egy mondatba,és az azt hiszem,hogy úgy is van. Na most ezt is vagy úgy veszem,hogy hárít és engem vesz hülyére, vagy tényleg neki van iagaza.
És mit lehet kezdeni azzal a helyzettel,ha a másik azt mondja nem hazudik, te mégsem hiszed el neki?
Benned van a hiba, vagy csak ő tartja magát a hazugságához? Jó kérdés,ugye?
Háááát... gyakran idézek Popper Pétert különböző fórumokon, most is megteszem (nem szó szerint).
Ha egy férj egy hivatali út során kalandba bonyolódik egy szőkével - mert istenem, megtörténik - akinek még a nevét se jegyezte meg, de hazaérve bánatos képpel rögtön a feleségére lőcsöli a lelkiismeretfurdalását, "Margit, én megcsaltalak, de csakis téged szeretlek!!" Minek az ilyesmit elmondani?? Fölöslegesen fájdalmat okozott Margitnak, aki tán az életben nem heveri ki a megaláztatást, apuci viszont nyugodtan hátradőlhet a székben, és veregetheti a saját vállát, hogy milyen faca őszinte ember vagyok... ez baromság.
Ha viszont szerelmes lesz valakibe, akkor a legnagyobb szemétség elhallgatni otthon ezt a tényt.
Pedig nagyon sok olyan helyzetet produkál az élet, amikor nem lehet megmondani az igazat, vagy el kell hallgatni.
Jól hangzik, hogy minden helyzetben őszintének kell lenni, de ha ezzel teljesen fölösleges fájdalmat okozol valakinek, akkor inkább bunkóság, mint jó döntés.
A fájdalom csak egy "mellékhatás".
A hazugság mindég kiderül,így nincs értelme a fájdalomtól való megkímélés érdekében hazudni, mert az rosszabb mint a fájdalom.
Ha valaki hazudik, nemcsak fájdalmat okoz,hanem bizalmamat is elveszti, s egyel kevesebb ember lesz aki számíthat rám és akire én is számítok.
Ha valaki őszintén súlyosabb dolgot mondana, amivel pl. bevallja hogy megcsalt vagy ilyesmi, szintén elveszti bizalmam, mert az őszinteség nem mentség arra amit ellenem tettekkel vétett (legfeljebb enyhítő körülmény) Egy hajszállal jobb talán, mintha én kapom rajta s úgy derülki a csalás, hogy én fedezem fel, mert tagadta.
van, aki szembe tud nézni a realitással és a hazugság fáj neki jobban. aki szeret tudatlanul, "de boldogan" élni, annak az igazság.
utóbbival nem megyünk szerintem sokra az élet folyamán (már aki), ezért hiába is fáj hirtelen, akkor a hazugság, hosszabb távon gondolkodva nekem jöhet az igazság!
További ajánlott fórumok:
- Ez a hazugságok foruma...itt van a helye minden máshová nem való gondolatnak..
- Szerintetek is igazságtalanul kapott egyest a gyerekem, vagy én tévedek?
- Ha halálos beteg lennél , "örülnél" ha az orvos az arcodba vágná, hogy mennyi időd van hátra ,vagy inkább a jótékony hazugság esne jól?
- Szerelem ez, vagy hazugság?
- Őszinteség vagy hazugság
- Gyávaság, hazugság, vagy hirtelen őszinteség?