Mi az a VPN? (tudásbázis)
Oké!
Köszönöm!
Szia,szép hétvégét! :-)
A helyi kábelszolgáltatót használom.
Fizetnem kell ezért külön?
Közben felhívtam az internet szolgáltatót.
A szolgáltató felmondta a szerződést.
Ezért nincs gond.
Mit mondjak...nem vagyok beljebb.
Nem sikerült eltávolítanom. :(
Ingyenes ez a VPN?
Nem akarom,h megterhelje a számlát.
De amúgy az eredeti kérdésre válaszolva a VPN, az amit szafaripók leírt.
És szerintem ha nem vezetéknélküli hálózatot használsz, hanem kábel megy a gépedbe, és van net, és arról a gépről írsz nekünk, akkor valószínűleg nincs gond. Ha nincs net, és nagyon laikus vagy, akkor a legjobb ilyenkor a szolgáltatót felhívni. Szokott lenni telefonos ügyfél szolgálat, és ők fel vannak készülve az olyan ügyfelekre, akik nem értenek az ilyesmihez.
Szia, annak h. ott van még az asztalon a cucc, nincs nagy jelentősége, annyit jelent, hogy valószínűleg a program, amivel a telenoros netet használtad, még nincs törölve a gépről. A vezérlő pulton keresztül le tudod szedni.
A jobb alsó sarokban, a mindenféle hálózatokat tudod megnézni, amihez csatlakozhatsz.
Ha otthon csináltatok wifit - vagyis a levegőből tudod venni a netet egy antennával, akkor azok a vezeték nélküli hálózatok. Mivel a szomszédjaidnak is lehetnek ilyen vezeték nélküli hálózatai, ezeket látod ott lent, és nem felhasználó neveket, hanem a szomszédaid vezeték nélküli hálózatainak a neveit.
Ha neked kábelneted van, és abból nem csináltatok otthon vezeték nélküli hálózatot, az azt jelenti, hogy a falból valahol kijön egy drót, belemegy a gépedbe (esetleg közben vannak kis doboz(ok)), akkor te ezen a dróton keresztül kapod a netet.
A virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózat. „Magán” jellegét az adja, hogy a VPN-en keresztülmenő adatok nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított adatcsomagokba vannak becsomagolva. A titkosítás általánosan használt szolgáltatása a VPN-nek, de titkosítás nélkül is használható, a különböző adatfolyamok elkülönítésére, vagy a hálózat logikai felépítésének egyszerűsítésére.
A VPN-t gyakran használják arra, hogy a munkatársak távolról hozzáférjenek a vállalatközpont hálózatához. Az Interneten keresztül biztonságos alagút építhető ki a távdolgozó számítógépe és a vállalat központjában működő VPN forgalomirányító között. A különböző VPN szolgáltatásokat gyakran beépítik routerekbe, de sok esetben szoftveresen valósítják meg.
Telenoros netet használtam eredetileg.Már nem használom.,felmondták a szerződést,kikapcsolták.Ezért helyi kábelszolgáltatóval kötöttem szerződést.
De a monitoron-az asztalon még mindig rajta van.
A családban más is használja a gépet.Valamit elnyomott rajta,mert jobbra lenn , ezt látom most: Telefonos és VPN. És ezt is: Vezeték nélküli hálózati kapcsolat.És felhasználó neveket.
Tudja valaki mi ez?
Köszi a segítséget!
Mobil nettel kapcsolatos?
Ingyenes?