Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról (beszélgetés)
Ez aztán a remek "tudósítás"!
Bravó és köszönöm!
Érdemes volt "bedobnom" ezt a kérdést!
Nekem megérte, és még egyszer köszi!!
Hatidzse először kisangyal később ördögé válik.
A sorozatban sokszor felbùkanak jòsok làtnokok.
Lesz egy férfi Jusuf efendi aki vizből jòsol,lesz egy nő aki homokbòl,lesz fekete mágia,boszorkányok,méreg......
Szulejmán az osztràk-magyar határnál fog meghalni csata közben,amikor másodszor indùl hogy elfoglalja bécset.
Dzsihangir a szultán betegen született fia nem éli meg a felnőttkor ùgyanis a gerince miatt légzési gondjai lesznek.
Niger kalfa Hatidzse fogsàgàban megszüli Ibrahim gyerekét egy kislányt.Hatidzse azonban megkéri a bábát agyon Nigernek valamit amitől alszik és elveszi a gyereket majd azt mondjàk Nigernek hogy halva született.
Daje hatun amikor meghal a szultàn anya nem akar a haremben maradni.Nehezen viseli a mindennapokat és felakasztja magàt.Gulsah aki Mahidevrán fő segitője több gyilkoságért felelős de mindig megùsza.Majd végül àtàl hürrem pártjàra.
Mahidevrán öngyilkos lesz miùtán a szultàn kivégezteti musztafàt.Ibrahimot is kivégezteti a szultán méghozá egy kis cselel.Megigérte ibrahimnak hogy amig ő él nem esik baja.Aztàn amikor Ibrahim ùgy kezd viselkedni mint ha ő lenne a szultàn,kiderül hogy megcsalta Hatidzsét és önkényesen elkezd uralkodni perzsiában a szultán engedélye nélkül a szultànak elege lesz.Megkér egy papot keresen kibùvòt igérete alòl. A pap azt talàlja a korànban hogy mig az ember alszik addig a lelke istenel van és amikor a nap felkel akkor tér vissza igy gyakorlatilag éjjel halotnak tekithetik.Egy éjjel magàhoz hivja vacsorára majd miùtán elalszik megfojtatja.
Hürrem Máhidevrànt törbe csalja.Miùtán Mahidevrán eladòsitja a hàremet Hürem egy zsidó bankárnőt küld hogy agyon neki kölcsön.Amikor már sokkal tartozik a bankár követelni kezdi a pénzt.Gülfem aki ekkor a hàrem kincstàrnoka szòlni akar a szultànak ettől Mahidevrán megijed.Hürrem lefizet egy rabnőt hogy kicsit támadja meg Gülfemet és mondja hogy Màhidevràn küldte.A szultán ezt ùgy érti hogy Mahidevrán meg akarta ölni Gülfemet és dühös az adóság miatt is és àtadja Hürremnek a háremet.
Mahidevránt és Musztafát kivégzi Szulejmán?
Ibrahimot?Hürrem mikor válik első asszonnyá?Így lenne hiteles.
Harmadik évad:Hatidzse ikreket szül de közben Ibrahim félre lép Niger kalfàval.Niger terhes marad.Hatidzse rájön és Nigert bebörtönzi,majd mindenért hüremet okolja.Méregel és fekete màgiával megörjiti hüremet.Meghal a szultàn anya.Rövid ideig Mahidreván vezeti a háremet majd hürem csapdája útàn Hürem veszi àt a hàrem irànyitását.Megszületik Bajazit és Dzsihangir.Dzsihangir összenőt gerincel jön világra ebből sog gond lesz.
Negyedik évad:Hürrem meghal a méregtől és az őrületől.A szultàn még nyolc évig él.Három évig gyászolta és halála ùtán nem nézet más nőre soha.Hatidzset hürem nyirja ki.Gyerekei peddig himlőben halnak meg.Szelim trònra lép!
Elsö évad: Hürrem megszüli Mehmetet,Mahidevrán minden megtesz hogy Hürremet el tegye lábalòl.A szultàn több hóditó hadjáraton részt vesz.Ibrahim nagyveziré válik és feleségül veszi Hatidzsét de elsö gyereküket vetélésel elveszti.
Második évad:Hürrem megszüli Mihrimárt aki tiszta anya lesz,ùgyanaz a jellem.Majd megszületik Szelim is.Mahidevránt a szultàn teljesen leirja.Ez már a szultán anyànak semm tetszik és mindent elkövet hürem ellen.Egy hadjárat soran felbùkat egy hercegnő Izabella akibe a szultán bele szeret ,de Hürem elteszi lábalòl.Ferdinàn herceg pedig foglyul esik.Hatidzse fiút szül de egy kimerült napon szoptatàs közben ráborúl és a fia megfùlad.
Nem törökül nézem hanem szerbül.Én vajdasági vagyok igy ez nem gond.Szerbül,magyarùl perfekt beszélek.
Az eleje nem igazán izgalmas de a második évad az már igen.A harmadik évad brutàl és tele van tragédiával.A negyedikben hal meg hürem és a szultàn valamint szelim trònra lép.
Azért "dobtam be", ezt a témát, illetve kérdést, mert valahol ugyan azt olvastam, amit most Te leírtál.
Köszönöm válaszodat!
Minden évad 112 részből áll????????
Akkor az első évadot 112 hétig fogjuk nézni? Az szép lesz! :) Egyébként nekem nagyon tetszik maga a sorozat, de szerintem nagy baklövés volt késő estére tenni, mert bármennyire is szeretném, sokszor nem tudom megnézni. :(
Nekem is valahogy túl csöpögős lett.
Egyszer kétszer belenéztem, de azóta inkább kihagyom.
Én nem magyarul nézem,nagyon elcseszték a szinkront.Én már a harmadik évadott nézem,összesen négy évad van.Minden évad 112részből áll.
Az rtl csak az első két évadott vette meg és heti egy adásal nem igazán élvezhető.
Ha bárkinek van kérdése a sorozatròl szivesen vàlaszolok.
Nekem is bejön :)
Bírom a lázadó Alexát :) az elején olyan volt mint egy vadmacska :P