Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a trükk, hogy sütéskor a darált hús ne álljon össze nagyobb darabokba? fórum

Mi a trükk, hogy sütéskor a darált hús ne álljon össze nagyobb darabokba? (tudásbázis kérdés)


16. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 2. - Andi6020)
aug. 10. 20:40
Én is ezt csinálom csak fakanállal mert a teflon nem szereti a villát:-)
aug. 9. 19:11
Igen, Magdinak igaza van. Én is a fakanállal az edény falánn "szétkenem" a nagyobb darabokat, mint a túrót, meg folyton kevergetem és nem lesz csomós.
14. Epresturmix (válaszként erre: 12. - Shanta1)
aug. 9. 14:10
Írtam lentebb, hogy apróbbra kell daráltatni. Nem értem miért kínlódtok szivi. :)
aug. 9. 13:42
Azért áll össze mert semmi zsírtartalma nincsen. Soványak ezek a mostani húsok, én lapockából szoktam mindig daráltatni, mert még az a legzsírosabb talán, de abba is rakok itthon mindig zsírt, ha fasírtba csinálom, ha másba.
12. shanta1 (válaszként erre: 10. - Bless the child)
aug. 9. 13:32
Szintén krumplinyomoval.
aug. 9. 11:54
Én úgy szoktam, hogy míg a serpenyőben sül, folyamatosan “noszogatom” a fakanàllal, lökdösöm, forgatom, és így szépen esik szét. Sosem szokott összeállni.
aug. 9. 09:42
Krumplinyomóval szoktam szétnyomkodni, mert nekem is összeáll
9. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 09:33
Kevergetés, szétnyomkodás. Fehérjetartalma miatt áll össze, szerintem ez normális jelenség.
aug. 9. 09:04

Én két lapos fakanállal forgatom-nyomkodom, addig, amíg a kis morzsák minden oldalról ki nem fehérednek, utána már nem állnak össze.

És forró zsiradékba kell tenni, hogy rögtön elkezdjen pirulni, ne a levét engedje csak.

aug. 9. 09:01

Nem tudom hol darálod a húst. Boltban vagy otthon, én boltban, és direkt szólok, hogy nagyon apróra darálja, mert volt, hogy nagyobb darabokra darálta a húst, na nekem azok szoktak főzés közben nagy golyókká válni. Én sem szeretem. Szóval a lényeg, kérdd meg a hentest, hogy ha lehet akkor apróra darálja neked, így fix, hogy nem ugrik össze és olyan jó kis szószod lesz. A napokban csináltam én is, jó kis apró lett, nem kellett különösen hozzányúlnom, fakanállal "tépkedni" :)

Ez a trükk.

aug. 9. 08:51
Én eleve úgy rakom az edénybe, hogy előtte "széttépkedem", utána pedig folyamatosan darabolgatom, kevergetem fakanállal.
aug. 9. 08:45
Szintén.
4. andita1 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 08:45
Lapos fakanállal vagdosom az első percben először számával megegyező irányban, aztán merőlegesen. Itt a boltban (Svédország) lehet amúgy kapni csillag alakú fakanalat direkt erre.
3. NomNom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 08:40
Én mikor belerakom a serpenyőbe/edénybe már akkor a fakanállal elkezdem szétnyomogatni, a végén sosincs összeállva. De olyan is volt már, hogy mielőtt beleraktam volna késsel összevágtam kicsit. Utóbbi picit időigényesebb mint az előbbi.:D
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 9. 08:34

Ezzel én is kísérleteztem egy ideig.

Kezdd el sütni, aztán úgy félidőtől folyamatosan villával nyomogasd szét a húst. Nekem ez az egy praktika vált be.

aug. 9. 08:26

Tök ciki megkérdezni, mert már ezer éve főzök :D De tegnap épp spagetti szószt készítettem és mérgelődtem a hús miatt, hogy megint összeáll és gondoltam megkérdezem. Hátha nem téptek apró cafatokra érte. :)


Tehát nektek mi a trükkötök, hogy apró darabokban legyen a darált hús a szószban? Túl magas hőfokon sütöm? Vagy mi lehet a baj?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook