Tudom, en is vettem mar, de semmi koze a turohoz. Legalabbis ahhoz, ami az emlekeimben el a nagyi-fele turorol. Ez szerintem csak csufnev. (Kb mint a tejfol, olyat meg en vettem, queso fresco neven)
A ricotta az sajt. Magyarorszagon kivul sehol nem ismerik a turot. Lehet talalni hasonlot, ahogy mar irtak tobben is. Olyan sajt, ami hasonlit a mi turonkra, ezert hivjak igy is. Altalaban juhtejbol, vagy meg kecsketejbol keszul, tehenbol nem.
abszolut nem vagyok finnyás :) de ahogy néztem az árakat, nagy különbség nincs, sőt talán a rikotta olcsobb is volt :) majd meglátom a boltba hogy tehén túró v. rikotta :)
Köszi, most megnyugtattál, mert hülyének érzem magam hogy megkérdeztem, de én is ezt gondolom amit te, hogy itt túrónak hivják. De tényleg nem találkoztam még csak rikotta túróval.
A kettő egy és ua. Elvileg sajt a ricotta, de mi magyarok túrónak nevezzük azon egyszerű oknál fogva, hogy állagában jobban hasonlít az általunk ismert túróra, mint az általunk ismert sajtra. :)
Ki ne hagyd, mert fogalmam sincs, milyen kaja az, amit írtál és biztosan van lényege, hogy benne van, de szerintem helyettesítheted tehéntúróval, ha nem vagy különösen finnyás arra, hogy egy az egyben azt produkáld, ami a receptben van.
Nem tudom biztosan, de szerintem nincs különbség, mert sok országban a túró mint olyan nem is létezik, hanem egyfajta sajtnak hívják, az állaguk nagyon hasonló és az ízük is, csak a neve más. Pl. angolban is a túró cottage cheese, és a cheese ugye sajt...
Tudom az egyik sajt a másik túró de én még csak turóval találkoztam, és cassata alla siciliana-t akarok sütni,és abba rikotta sajtot ír. De nem találkoztam még olyannal. Hol lehet kapni? vagy mi van ha kihagyom? vagy ha turót rakok bele?