Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mi a különbség a Philadelphia krémsajt és a Mascarpone között? fórum

Mi a különbség a Philadelphia krémsajt és a Mascarpone között? (tudásbázis kérdés)


19. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 17. - Szilvamama)
2012. jan. 14. 09:55
szegény..pedig csak félre lett tájékoztatva..sok helyen olvastam már,hogy a vajkrémet tanácsolják,sajtkrém helyett..valaki nagyon keverte a dolgokat..
18. simple
2012. jan. 14. 09:49
Látom nem csak nekem futkos a hideg a hátamon ettől a cserétől.
17. Szilvamama (válaszként erre: 8. - Globus)
2012. jan. 14. 08:40
Van aki a mascarpone-t vajkrémmel helyettesíti a tiramisuban. Brrrr! Engem a gondolattól is kiráz a hideg :)
2012. jan. 14. 08:35
Lehet, hogy én rosszul tudom, de a Philadelphia krémsajtot kenyérre kenve esszük, kenhető sajtként, a Mascarponét pedig sütéshez/főzéshez. Leginkább sütéshez szoktam.
2012. jan. 14. 07:46
Óriási különbség van, egyszer olcsósági szempontból nem mascarponet, hanem krémsajtot használtam a tiramisu tortához. A végén lett egy sajttortám:) Így se volt rossz, de akkor se tiramisu!
14. Cucicsillag (válaszként erre: 1. - LadyHeather)
2012. jan. 14. 01:17

én csak az utóbbit használom.

Attól függ,mihez kell, ha a receptedben az szerepel, inkább maradj annál.

Utána még kísérletezhetsz, ha bejön:)

good luck!

13. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 1. - LadyHeather)
2012. jan. 14. 00:28
Az ára..:DD
12. 4c30444687 (válaszként erre: 4. - LadyHeather)
2012. jan. 13. 23:30
Szerintem ne cseréld ki. A mascarpone zsírosabb.
11. 07c4794583 (válaszként erre: 8. - Globus)
2012. jan. 13. 23:24
ez olyan, hogy én már a szagáról megérzem, hogy valaki alaplével főzte-e azt a rizottót, vagy vegetával. aki persze vegetával, az égre-földre esküszik, hogy semmi különbség ;)
2012. jan. 13. 23:20

Tegnap pont csináltam tiramisut. Csak fél adagnak megfelelő mascarpone volt itthon. Elindultam venni. Az 5. bolt után feladtam ahol is megvettem a mezei natur krémsajtot. Egy picivel több cukorot tettem hozzá, plusz egy kis joghurtot ízre uygan olyan volt.


Állagra sem volt rossz, olyan 90%-os.

9. simple (válaszként erre: 7. - Simple)
2012. jan. 13. 23:18
Biztos van, aki helyettesíti, én biztos nem tenném, azért nem hiszem hogy nem érezni a különbséget. Nekem érzékenyek a receptoraim. :-)
8. globus (válaszként erre: 7. - Simple)
2012. jan. 13. 23:14

Fura dolog a helyettesítés, pl. van, aki azt mondja, hogy tiramisuhoz sima krémsajtot használ, és észre sem venni a különbséget. Pedig ez eleve sós, savanyú.

Csak én vagyok olyan naiv, hogy beveszem a maszlagot? :D

7. simple (válaszként erre: 4. - LadyHeather)
2012. jan. 13. 23:12
Szerintem nem, mivel teljesen más az ízűk, össze sem lehet hasonlítani.
6. nusi85 (válaszként erre: 4. - LadyHeather)
2012. jan. 13. 23:06
Más az állaga és az íze is...
2012. jan. 13. 23:04
Köszi Butternut!
2012. jan. 13. 22:59
Semmi más? Ha receptbe philadelphiát írnak, akkor a Mascarpone ugyanúgy megteszi?
2012. jan. 13. 22:59
A Mascarpone kizárólag tejszínből készül, míg a Philadelphia pasztőrött, feldolgozott 33%-os tejzsírtartalmú tejből.
2. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - LadyHeather)
2012. jan. 13. 22:42
Az egyik amerikai, a másik olasz...
2012. jan. 13. 22:35
Mi a különbség a Philadelphia krémsajt és a Mascarpone között?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook