Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes bundás kalács, vagy kenyér recept

Mézes bundás kalács, vagy kenyér recept

Elkészítési idő 30 perc

A Mézes bundás kalács, vagy kenyér hozzávalói:
HOZZÁVALÓK:

bagett, vagy kalács, vagy kenyér (lehetőleg pár napos, kicsit szikkadt, vagy enyhén pirítva szikkasztott)
1,5 dl tej
2 egész tojás
1 evőkanál méz
vanília por ízlés szerint
Vaj a sütéshez


Mézes bundás kalács, vagy kenyér

A Mézes bundás kalács, vagy kenyér elkészítési módja:
A tejet, a tojást, a mézet és a vanília port kézi habverővel elkeverjük, amíg a méz fel nem olvad. Serpenyőbe kis vajat felmelegítünk és a tojásos-tejes masszába forgatott kenyereket kisütjük. Nem szabad nagyon forró serpenyőben, különben megég. Addig sütjük mindkét oldalát,míg szép aranybarna lesz. Ha jól megszívta magát áztatás közben, akkor ezután még a sütőben süssük át.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes bundás kalács, vagy kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook