Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mérgező szülők fórum

Mérgező szülők (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
125. Bomogács (válaszként erre: 68. - Unom)
2015. júl. 1. 15:16

Szia unom!Jajj de nagyon egyetértek ezzel a mondatoddal!Én is ezt vallom.A szeretet nem alanyi jogon jár egy szülőnek.Ezért minden nap tenni kell.


Néhány hónapja az RTL reggeli műsorában pont erről beszélt Tar/?/ Annamária pszichológus is.


Én magam is érintett vagyok ebben a témában.A "Mérgező szülők"c könyvet egy barátnőm adta oda.Visszaigazolt sok mindent a könyv.

Ideális esetben nem szabadna megtörténni, annak, hogy szülő-gyerek ne tudna megbeszélni egy mindkettőjüknek megfelelő kapcsolattartási gyakoriságot./A mérgező szülő, meg sem próbálja megváltoztatni telefonálási szokásait, rögtön támad:zsarol,veszekszik,lehordja a gyermekét(mégha az már 40 éves is) mindennek/Az érzelmi zsarolás a szülő részéről az élet minden területére kiterjed, látszólag a jóindulat vezérli.De ez csak a látszat!!!!


Borzasztó nehéz kiszabadulni egy ilyen viszonyból,vagy más mederbe terelni.A könyv szerint miután a szülő meghal is tovább öli a lelket a méreg.

124. kleeri (válaszként erre: 1. - Johanna2121)
2015. jan. 1. 19:40

eljön az az idő amikor szeretnéd hogy felhívjon, ahányszor csak akar,

de akkor már nem fog

123. Johanna2121 (válaszként erre: 122. - Bucóka20)
2015. jan. 1. 19:33
Igazad van.Egyetértek veled.
2014. dec. 30. 17:46

Mi anyummal naponta tobbszor beszelunk telefonon,de en nem erzem azt h ez sok lenne,van h o hiv van h en. De naponta pl 4-5x tuti. De ha dolgozok vagy olyan helyen vagyok vagy forditva akkor nem zaklatjuk egymast. Nalunk ez a megszokott. En kb 2 eve elek baratommal es 50 km.re vagyunk egymastol.

Anyumek elvaltak,apummal is napi szinten bezselek,vele napi 1x vagy 2x ha valami fontos van.


Nalunk is ingyenes telo van.anyum egyedul el,de van baratja....szal nem azert hiv mert zaklatni akar.


Ha nem lenne ilyen jo a kapcsolatunk,akkor biztos nem hivogatna meg en se ot,azaz nem ilyen surun.

Ha teged zavar ez akkor mondd el neki az oszontet,szerintem a szabalyok olyan gyerekesek..marmint h mondjuk csak heti 2 x hivhat es csak ekkor meg akkor...en ilyet el se tudnek kepzelni.

121. zolo
2014. dec. 30. 16:46
Boldog új évet kívánok. Az érdekelne, mennyi ideje költöztél el, milyen távolságra és hány éves vagy. A napi kettő vagy több telefon tényleg sok. Szerintem fordítsd meg a dolgot. Anyukád élvezi, ha valakinek elmondhatja a dolgait. Kérdezz vissza olyanokra amit már elmondott. Gondolom ez ki fogja akasztani. Kérdezz apró dolgokat mit álmodott, milyen ruha van rajta, hogy érzi magát esetleg ezt minden alkalommal megkérdezheted naponta. Gondolom ez idegesíteni fogja. Próbáld te irányítani. Esetleg mondhatod, hogy valamiért le kell tenned a telefont. Amikor pihenni szeretnél lenémíthatod, ha szóvá teszi mond fáradt voltál, ha szeret ezt megértheti. Napközben is kikapcsolhatod néha és azt mondhatod lemerültél. A vízbe nem kell telefont vinni illetve szaunában sem. Próbáld napközben hívni, amikor neki nem jó. Így érezheti ez milyen kellemetlen dolog. Használd a fantáziád. Én hetente egyszer szoktam anyámékkal beszélni telefonon és ezt ők is normálisnak gondolják. Nálatok az a baj, hogy ingyenes a telefon. Ezért minden apróság miatt hívogat téged. Remélem tudtam segíteni.
120. virag32
2014. dec. 27. 17:31
Na, visszafelé kell olvasni a hozzászólásaimat, úgy van a helyes sorrend. :))
119. virag32
2014. dec. 27. 17:30

"gyanút keltő mondatok:

- Te vagy az életem értelme!

- Mindennél fontosabb vagy a számomra!

- Én csak jót akarok neked!

- Ha szeretnél, nem tennéd ezt velem!

- Lemondtam a saját vágyaimról, hogy neked mindened meglegyen!

- Csak rám számíthatsz igazán, mások csak kihasználnak!

- Mire mennél nélkülem?!

- Mások hálásak lennének,ha ilyen anyjuk lenne!"

118. virag32
2014. dec. 27. 17:29
"Az olyan családból származóknak, ahol az érzelmi zsarolás, a mártíromság, a bűntudatkeltés uralkodik a szeretet és elfogadás helyett, a legfontosabb feladatuk az lesz,hogy az érzelmeiket helyesen értelmezzék. A kulcsmondat: " én nem vagyok felelős a te rossz érzéseidért." Ez tartja fenn ugyanis a bűntudatot, amely nem engedi,hogy a gyerek a saját útjára térjen. A mártír anya "lerázása" iszonyatosan nehéz feladat. Az ördögi kör nagy nehezen megszakítható egymás értékeinek, erősségeinek tudatosításával, közös célok és élmények átélésével, empátiás készségek kialakításával."
117. Miss Poppy (válaszként erre: 115. - Kilimcs)
2014. dec. 27. 17:29

Óó,azt azért el ne hidd,40 sem vagyok még....van téma,de kevés,inkább ő osztja,az élet bölcsességeket.

El is küldjük egymást a picsába néha,ha úgy jön ki a lépés.

116. virag32
2014. dec. 27. 17:26

Érdekes, épp tegnap került a kezembe egy pszichológiai újság, amiben volt egy cikk "Anya csak egy van-de néha az is sok!" címmel, ami pontosan ezt a problémát járja körbe, a magukból mártírt csináló, saját magukat megvalósítani nem tudó, gyerekeiket kiszipolyozó anyákról. Jól leírja azokat az anyatípusokat, akik képtelenek elengedni a gyerekeiket és felelős felnőttként nézni rájuk.


"A szülői szerep elvesztését féltő anya az érzelmi zsarolás különböző módszereihez folyamodik, hogy ne kelljen elengednie gyerekét. Magát nélkülözhetetlennek állítja be, míg másokat értéktelennek, és folyamatosan bűntudatot ébreszt a tőle távolodni akaró "hálátlan" gyerekben. A bűntudatébresztés egyik leghatékonyabb eszköze a mártíromság. "


"Az ilyen viselkedés hátterében az áll,hogy az anya "gyermeki személyiségrésze" túlságosan nagy szerepet tölt be: folyton szüksége van valakire, akitől - mint egy csecsemő - feltétel nélküli szeretetet kaphat, akivel szétválaszthatatlan egységet alkothat. Valósággal menekül a világ és a hivatás kihívásai elől, nincs is rájuk szüksége, hiszen a világát a családja alkotja."


"Van, aki a családi rendszert arra használja, hogy saját határait kiterjessz, és bekebelezze a többi tagot. Az ilyen anya énhatára nem ér véget a személyiségénél, hanem az egész családra kiterjed. Ez a nőtípus nem azért nem engedi távolabb magától a gyerekt, mert nem tud élni nélküle, hanem azért, mert nem látja őt külön entitásnak. Mivel belül bizonytalan, a családot olvasztja be magába."

115. Kilimcs (válaszként erre: 113. - Miss Poppy)
2014. dec. 27. 17:23
nem a koron mulik a kozos temak szama. hanem pl az eletmodon erdeklodesen stb.
114. Kilimcs (válaszként erre: 113. - Miss Poppy)
2014. dec. 27. 17:21
mi? a kozos program ?
113. Miss Poppy (válaszként erre: 112. - Kilimcs)
2014. dec. 27. 17:16

Háát,azért 53évvel idősebb,szerinted mennyi a közös téma?


Nekem meg,ez a nevetséges.

112. Kilimcs
2014. dec. 27. 17:10

Ha kölcsönös a beszélgetés nincs gond.


A topikinditonl nem kölcsönös ahogy írja.


Mi meg együtt járunk strandolni anyammal. Anyám is imád strandolni, mi is.


Nevetsegesek vagytok hogy probaljatok elferdítve előadni az itt felvetett problémát.

111. Miss Poppy (válaszként erre: 110. - Fincsi5)
2014. dec. 27. 17:06
Szégyellem is....milyen dolog ez....felnőtt ember létemre!!
110. fincsi5 (válaszként erre: 109. - Miss Poppy)
2014. dec. 27. 17:01
Jobban is teszed, ha felnőtt létedre nem tudsz elszakadni. DD
2014. dec. 27. 16:59
Hűhaaa,akkor el is sunnyogok innen,mert ma már 4-szer beszéltem a nagyimmal,pedig volt is nálunk vagy 2órát.
108. Kilimcs (válaszként erre: 107. - Bibity)
2014. dec. 27. 14:15
en ezt anno mar 15 evesen leteszteltem... hazamentem mikor meg nem vart... mindig aludt... aztan reggel mondta martirkeppel hogy o semmit nem aludt ejjel. de volt olyan hogy a kozelben voltam bulizni es egy osztarsamnal tobbszor hataugrottunk megcsak nem is voltunk csendesek... egyszer se ebredt fel. masnap meg ment a martiromsag... batyam nehezen birta rohoges nelkul ilyenkor.
107. bibity (válaszként erre: 105. - Csipkerózsika)
2014. dec. 27. 13:43
Nagyon igazad van, jól látod:) Anyám fiatalabb koromban mártír képpel mondta: jó, menjél csak bulizni, de én addig nem fogok aludni, amíg haza nem érsz! Eljutottam oda, hogy azt mondtam, jó, akkor ne aludj...
106. bibity
2014. dec. 27. 13:41

Anyám legújabb szösszenete: panaszkodok, hogy a gyerekek megint betegek, mert hazahozták a játszóházból. Anyám: szerintem ki kéne költöznötök a lakásotokból 2 napra, és teljes fertőtlenítést kellene csináltatni, mert a ti lakásotok már annyira tele van fertőzve. Hogy mi??? Anyám szerint a mi lakásunk egy büdös putri??? És ezt tök komolyan mondja, szerinte ez a jóindulat, hogy ő "jó" tanácsokat osztogat. Mindjárt felrobbanok...

Szóval, sajnos nem lesz ez jobb, ha gyerekek vannak, akkor sem...

2014. dec. 26. 23:36

Olyan nincs, hogy beszélnetek KELL, mert ő azt mondja, ez nem így működik, nem vagy tulajdona, sem lelki segélyszolgálat.

Sajna semmiképp sem tudsz leválni róla, vagy inkább őt leválasztani magadról konfliktusmentesen. Csak úgy, ha megsérted, figyelmen kívül hagyod, stb.

Vagyis például nem veszed fel 3 napig a telefont, ha fejreáll sem. Ha azt írja sms-ben, hogy kórházba került miattad, akkor sem.

És ha "halálosan" megsértődik, akkor nem próbálod engesztelni vagy keresni, hanem hagyod a saját levében főni. Így fogja csak megérteni - egy idő után - hogy szabadsággal, jogokkal rendelkező felnőtt vagy te is.

Csak addig manipulál, ameddig te hagyod. Az ilyen anyáknak az a kényszerképzetük, hogy a lányuk számára ők nélkülözhetetlenek (holott ez pont fordítva van), ezért bármit megtehetnek, bárhogy kihasználhatják a gyereküket következmény nélkül. És legtöbbször tényleg megtehetnek bármit, mert a gyerek szereti és nem akarja "megbántani" őt...

2014. dec. 26. 22:09
A telefonhívás csak egy probléma a többi közül ami ki lett emelve.Nem én beszélek hanem ő mondja, az aznapi történéseit a telefonba.
2014. dec. 26. 21:35
Miről tudtok naponta többször beszélni???
102. kleeri
2014. dec. 26. 21:30

visszaolvastam az indítót és a hozzászólásokat,

tényleg a többszöri telefonhívás a probléma?

vagy félreértek valamit


ha ez, akkor kívánom hogy nagyobb baja senkinek se legyen

101. spinneli (válaszként erre: 91. - Johanna2121)
2014. dec. 26. 21:04

Én személyesen beszélnék anyukáddal, arról beszélni vele, hogy neki miért fontos, hogy felnőttként ennyit beszéljetek.

Próbáld megérteni az ő álláspontját, és akkor valószínűleg a tiédet is közelebb tudod hozzá juttatni.

Személyesen nyugodtan próbáljatok beszélni, vádaskodás, érzelmi kitörések nélkül.

Sok szerencsét kívánok.

100. Kilimcs (válaszként erre: 99. - Fincsi5)
2014. dec. 26. 21:03

??? mert elején meg mertem jegyezni, hogy nem minden szülő érdemel tiszteletet?? de aztán külön nekem bezzegelve hogy az a baj velemm. azt nem nyelem le??


hát kösz, felénk nem azt hívják beszélgetésnnek, ha valaki közli a tutit, majd ha a másik nem ért egyet közli mégegyszer kikérve magának a korára a tiszteletet... aztán letagadja amit írt...


BOldog karácsonyt ;)


nem mindenki álszent evvan. a világ sokszinű :)

99. fincsi5 (válaszként erre: 95. - Kilimcs)
2014. dec. 26. 20:41
Veled nem lehet beszélgetni, te csak kiosztani szeretsz mindenkit. De megértelek.
2014. dec. 26. 20:37

Oke, hogy a tiszteletet ki kell erdemelni, de attol meg meg lehetne probalni normalisan beszelgetni a masikkal attol fuggetlenul, hogy egyezik-e a velemenyetek.

Aldott unnepet kivanok!

97. Kilimcs (válaszként erre: 96. - 4975ebdc2f)
2014. dec. 26. 20:35

ha ez igy egyszeruen ment volna neki nem lenne topik belole ;)


ezert nem erti.


topikindito : idonkent joval tobb konfliktust fel kell vallalni a szuleinkkel hogy rendezhessuk a helyzeteket. a telefon is egy ilyen kerdes. muszaj felvallalnod hogy teged ilyen szinten ez zavar. kulonben nem fog leesni a huszfiller a masik felnek. itt is lathattad, van akinek ez a termeszetes, hogy akar a napi ebedrol is erdeklodik. van akinek meg nem. de o az anyukad, ha te nem osztod az o nezeteit neked kell lazadni, te vagy az ifjabb.

96. 4975ebdc2f (válaszként erre: 91. - Johanna2121)
2014. dec. 26. 20:27
mi nem világos?NŐLJ FEL,ÉS ENNYI.Neked is Boldogot...
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook