Mennyi szomorú lélek:-( (beszélgetés)
Megkérdeztem, azt mondta a fordítóirodás, hogy pályázzam meg, ő ebbe nem lát bele, mert a kolléganője intézi.
Úgy látszik, én valamiféle külön listán vagyok, de a bizonyítványok fordítására külön embert kerestek, az gyomron vágott. Eddig az alap összejött ilyen pici munkákból is.
Nem tudom!
A nagy vállalatoknál a fordítás inkább mellékes munka, mert gyakornoki állást már egyetemisták is vállalnak, akiket teljesen a saját cégük szerint képeznek elkötelezett szakemberré.
Sok fordító dolgozik fordítássegítő szoftverrel, amivel tényleg remekül lehet nagy munkát is rövid idő alatt fordítani, ráadásul ezeken be lehet állítani az adott megrendelő által kívánt szak-megjelöléseket, fogalmakat. Onnantól annak a megrendelőnek mindig ugyanaz a szókincs lesz, nem kell külön keresgélni.
Namármost egy ilyen szoftver nagyon drága, sőt a tanfolyama is az. Még nem tudtam megkeresni a rávalót. Egy rendszeres megbízót el is vesztettem emiatt. Hiába fordítottam évek óta az egyik gyár anyagait, most nagyobb lett a forgalmuk, és szoftveres fordítót kerestek.
Egy másik iroda, fennállásom óta sok munkát kaptam tőlük, valamiért nekem nem küldenek, de a fordításközvetítő oldalon meghirdetik a németes munkákat. Ha én is pályázom, nem én kapom meg.
Továbbiak nehezen akadnak.
Nálunk szépen süt a Napocska, de azért még hideg az idő.
Én mostanában azért szomorkodom, mert erősen úgy néz ki, hogy az eddigi állandó megbízóm nem akar tovább foglalkoztatni. Mondani nem mondja, de látom, a fordításközvetítő oldalon hirdetik meg a németes munkákat - és ha én is megpályázom, nem én kapom.
Sajnos mostanában máshonnan is épp csak csurran-cseppen munka.
Én tudom:-)
De amikor elkap a gondolta nincs mese, ki kell írni magamból:-)
p) Ez a Weboldal politikamentes, ezért tilos politikai vonatkozású és/vagy tartalmú hozzászólást tenni.
(r) Tilos az említetteken kívül bármely más törvényt, jogszabályt, alapjogot sértő, jogsértésre felszólító, vagy arra való jelentkezést tartalmazó információt elhelyezni.
Ez a Felhasználói Szabályzatban található, amit minden egyes oldal legaljára görgetve el lehet érni.
Nem akarom elhinni, hogy még egyikőtöknek sem tűnt fel legalább az, hogy ez politikamentes weboldal.
Boldogságos szép hétfőt mindenkinek:-)
Tegnap lesikáltam a kutyáimat esküszöm tudták, hogy gyönyörűek lettek.
Nekem is több posztomat töröltek már, pedig isten bizony egyik fél javára sem írtam jó dolgokat, hanem úgy an-block utálom az összes képmutató trógert.
Mert szerintem mind az.
Mindegy melyik milyen színű molinó mögé bújik ép.
Nem is neveztünk meg senkit, csak jóesően panaszkodtunk kicsit. Nem segít az életen, de egy kicsit megkönyebülés talán. ( Jól esett)
:)
Kerülgeti a csuda.
Csak nem beszélgetek róla.
Nem nagyon van olyan politikai fórum, ami nem durvul el.
Nézd meg a Facebookot, ott saját névvel mennek le sokan subhumánba.
Onnan is kitörölgetik?
Pedig csak egy kis gondolatmegosztás volt:-(