Mennyi szomorú lélek:-( (beszélgetés)
...ne is törődj vele ! mi később mehettünk nyd-ba de 30-35-40 évig leszünk nyd-asok !!!! juszt is ! megfizettük jócskán az árát ! nagyon sokan 80 éves korukra se fognak összevakarni 40 ledolgozott évet !!!! a JÓ Isten !!! adjon hozzá elegendő egészséget ! + erőt !!! juszt is !!!
...akkor mégiscsak mázlista vagyok !!! :) :) :) mert bár a nettóm nem volt sok , de 1 huszassal több lett a nyd-am annál , én + még annak is örültem h egyáltalán elértem :) a nyd-at ! hiszen mikor elértünk 1 újabban megállapított- megemelt korhatárt mindig odébb lökdösték előttünk !!! kicsivel :) és 79-be , mikor építkeztünk és felvettük az OTP-t akkor még úgy nézett ki , h a 30 év arra lesz elég , h éppen kifizessük a 200ezer ft-ot a kamatyokkal:) együtt :) és voltak emberkék nálunk sokka sokkal ügyesebbek is :) :)
... azért ha kért volna a nyufitól 1 előzetest nem esett volna annyira pofára :( :(
... de egyébként mindent be kell osztani ! mielőtt nyd-ba jöhettem volna kértem szolgálati idő megállapítást kb 2008-2009-be , a nettó fizetésem 60valahány ezer ft volt , mivel a fizetések javarészt nem nőttek akkora ütemben , mint pl a nyd , mert hiába emeltek néhány 100 ft-ot évente , az emelés az a bruttó volt és amit abból kézhez kaptunk az lófütty :( :( mikor 2011 januárba eljöhettem , akkor is a nettóm még mindig 63-64 ezer ft volt , ezután azért hatalmas nyd-ra nem számíthattam , egyedül talán az h 42 év után 84%-ot kaptam / jó abból a valóban munkával töltött évek csak 38.5 év / de valószínűleg az a 42 év nyomhatott kicsit a nyd-amon ami nem lett sok , ahhoz képest , aki ledolgozott 10-20 évet de már kb 25 éve kapott bármilyen jogcímen jövedelmet ami nem úgy emelkedett a 25 év alatt , mint a dolgozóknak a bérek !
Sokszor eszembe jut az ismerős, aki mielőtt nyugdíjba ment volna, örült, hogy mennyit fog majd utazgatni belföldön, kirándulni, fürdőbe... aztán szegény, kiderült, nem jól számolta, nagyon elkeseredett, hogy erősen be kell osztania.
én mielőtt nyugdíjba mentem kiszámoltam a nyugdíjamat.persze minden ott volt a ledolgozott évek,bérek,meg a program.hajszálra annyit kaptam,mint a nettó fizetésem.na,amitől elestem az kb 50 ezer forint volt .a cafetéria,meg a borítékos pénz.mivel minimálbéres voltam,hát a nyugdíj nem valami sok volt.
Madár, van itt feltételes mód bőven, ne kelts pánikot.
"Magyarországon több mint 7 évvel, 72 évre kellene növelni a nyugdíjkorhatárt annak érdekében, hogy a nyugdíjasok aktívakhoz viszonyított aránya ne haladja meg a mostani 28%-ot 30 év múlva sem. Az OECD-országokban átlagosan 8,4 évet kellene korhatárt emelni a rendszer stabilitásának megőrzéséhez (figyelembe véve azt is, hogy 2050-ben átlagosan 3,4 évvel élhetnek tovább az emberek, mint most). A korhatáremelést más országok sem úszhatják meg: Németországban 8, az USA-ban 7, Ausztriában 9, Dél-Koreában 15 évvel kellene megemelni a korhatárt.
Ez persze nem azt jelenti, hogy meg is fogják ennyivel emelni. Ahogy fent levezettük, hasonló hatást érhetnek el azzal, ha növelik a fizetendő nyugdíjjárulék mértékét, vagy csökkentik a nyugdíjakat. Utóbbira nagyon jó esély van. A helyettesítési ráta, vagyis a nyugdíj fizetéshez viszonyított aránya 70% körül mozog jelenleg, 2050-re viszont jó eséllyel 40-50%-ra csökkenhet. Ezt a legkönnyebb kivitelezni, mert viszonylag láthatatlan, így nem ütközik nagy ellenállásba az emberek részéről. Nincs is szükség aktív nyugdíjcsökkentésre, elég, ha hagyják őket elinflálódni, amit már most is látunk: a nyugdíjak jócskán lemaradtak a gyors ütemben növekvő átlagbérek mögött. Míg az átlagfizetés 200 ezer forint felett jár, addig az átlagnyugdíj 120 ezer forint körül mozog, és a nyugdíjasok fele 100 ezer forintnál kevesebb pénzből kénytelen megélni havonta."
Látod? Németországban is kelleNE emelni a korhatárt, pedig van különbség.
az anyám 55 évesen ment nyugdíjba.most 86 éves.akkor még a bruttóból számolták a nyugdíjat,most a nettóból.emelgettek neki,úgy,hogy sokkal több a nyugdíja,mint nekem.én is mondtam,mikor harmadszor kerültem a műtőasztalra,most legalább visszakapok abból,amit befizettem.
1 frászt ! én ugyan nem megyek ! fizettem azért a kis nyögdíjért 40 évet ! most kérem a visszajárót !!!
hát hát inkább menjünk,mint évekig az ágyban sorvadozzunk.a férjed kiszekálna a világból.itt is volt egy öregasszony,aki a botjával verte a radiátort,mert mindig kellett neki valami.már majd megbolondultak tőle.
engem sem zavart,mert halálra untam volna magam.így aztán elröppent az a 8-9 óra.persze,volt amikor munka volt.
....szerintem Bundy " fosik attól " ha eccer menni kell :( de mindig emlegeti , h az utcánkban is az egyik néni nagyon hosszan volt beteg / mint Anyósom is / mégis túlélték mindketten az öregüket , jó ! mindkettő rátett 1 lapáttal az itallal :( :(
1 kedves kolléganőm rengeteget tud beszélni / engem sose zavart , nem unatkozott mellette a zember :) / őrá mondja mindig a férjem , ha 1x elmegy a száját majd úgy kell agyonverni :( :( háááát remélem lesz még jónéhány jó éve :) idén nyáron lesz 80 !!! :)
a volt főnököm is azt mondta a munkatársamra,magát majd úgy kell agyoncsapni.meg is sértődött.én meg gondolatban hozzátettem,utána meg a száját.
a nagyanyám is mindig halódott,aztán vagy 15 évvel élte túl a nagyapámat.
...nem is ! erős vagyok , mint a saláta és friss , mint a bors :) :) :) odébb van még az a 90 !!! / szomszédnénim 90valahány éves :) :) le kell utánozni :D
... fogjuk rá :) de tegnap reggel elhalasztottuk a bevásárlást , majd 1x valamikorra :) mert naggggyon roggy bele volt :) má' azt hittem itt a vég :) de mondta a férjem h nemá' ő a beteg és én fogok megnyekkenni ?! 1 frászt ! én ugyan nem !!!! még nincs itt az ideje ! :) :) :) nem hagyom magam :) :D
Nagy segítség.
Volt, amikor a nyomtatós pacák segített így.
Igen! Ugye jópofa?
Nekem már az is megnyugvást ad, hogy ott látom az ikonját.
Elkészült a PERIDOX (TVR) Aqua Basic 450 gr-s vízmegkötő termékem.
Ha tudom a hétvégén tényleg megcsinálom a prezentációs videómat.
Helyre állt a rendszered?
Talán most nincs front.
Én ma egész jól vagyok:-)
egyik évben annyi volt,hogy két szomszéd is vödörrel hordta.de akkor jó volt az időjárás is.most az istennek sem esik.megszámoltam a palántákat,kilencvennél megálltam.
már elvetettem a magokat egy nagyon nagy műanyagedénybe,a tetejére a régi hűtő üveglapját tettem.tavaly bevált.
Én a paradicsommal vagyok rosszba, mindig megfogadom, hogy soha többet és lám megint ott várja, hogy elültessem:-)
cserepes eprem nincs,a kertben van.azt tudom engem a rozmaring nem szeret,mert mindig tönkremegy.bezzeg a sütőtök.
Igen ismerem. Nekem is csinálták a könyvelős programot így.
Jól ki van találva:-)
Asztali.
Nagyjából pótolgattam és letöltögettem, ami nekem kell. Néha azért összeakad...
Viszont annak örülök, hogy ez a szerelő hajlandó kisebb problémákat a Team Wiew- val is megoldani. Régóta ismerem ezt a programot, csak nem lehet bárkivel együtt használni.
Az a lényege, hogy össze lehet kapcsolni a gépemet azéval, aki jobban ért a programozáshoz, a neten át, arra az egy alkalomra. Ha belép az ember, minden egyes alkalommal más az összekapcsolódó jelszó. Ezt telefonon vagy akár skype-on adom meg a másik félnek.
Innentől elengedem az egeret, hátradőlök, és nézem, mit hogy rakosgat a gépemen. Ahogy kijelentkezünk a programból, a kapcsolódás megszűnik.
Pár perc alatt megoldható telepítési vagy program-problémára ez a legjobb megoldás.
További ajánlott fórumok: