Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)? (beszélgetés)
300ezer ből úgyan is 3-man vagyunk
havi 100 ezer bőven elég (lenne). egyedül élek, a rezsim nagyon kevés.
fizetünk rezsit..net, villany, víz, 3havone szemét és kommunális adó, bérlet a sulimra..vesszük a fát télire..nincs gyerek jövedelmünk ha a legtöbb 110ezer még éhen nem haltunk..minden hónapba tele a hűtő is...
a ház meg saját...jah és falunk lakunk...és mindig van egy kis tartalék a számlánkon...tán ez lehetetlen?
villany 12ezer víz csatornával 6ezer
net: 4000
kamunál is 3hóra 4ezer szemét 3hóra 5ezer
és minden hónapba 5ezer félretéve fára
burgonya, sárgarépa egyéb zöldségek a kertbe megtermelve...
hónap elején nagy bevásárlás meg hasonlók...
na megyek aludni mert reggel 5kor kelés
szép álmokat mindenkinek...
Hát, én az én helyzetemben, mondjuk társsal, két gyerekkel, hitel nélkül, úgy gondolom, hogy kb 5-600 ezer elég lenne. Ebben benne az összes kiadás, rezsivel együtt két felnőtt két gyerek.
De ez a minimum. Ha gyújteni szeretnénk nyaralásra, új autóra, vagy felújitásra, vagy bármire, akkor nem lenne elég ennyi.
Kényelmesen kijönni úgy hogy ne kelljen pl a gyerekednek nemet mondani akár egy túrórudira is egy mineszteri fizetés elég. De a realitás talaján maradva bizony a havi 300 ezer kellene mindenkinek. Nálunk jön a 3 ik baba nem keresünk rosszul-jól sem hitel nincs, 90% os a házunk papíron,de a késztől még messze és bizony néha sakkozunk.
Meg hogy mire van igénye és mekkor a rezsije...Van aki arra vágyik, hogy a számlái ki legyenek fizete, vásárláskor ne kelljen nézegeteni az árakat és még félretenni is tudjon. Ezen belül is vannak kategóriák, mert ugye nem mindegy, hogy pl. a Dior boltban nem nézed az árakat, vagy a Józsefvárosin...Egyébként meg, aki ma tiltakozik az ellen, hogy ááá, neki nem kellene több 300 ezernél, az ha holnap megkeresi azt az az összeget, egy-két hónapig boldog és elégedett, de aztán egyszer csak megszólal benne valami, hogy "olyan keményen dolgoztam ezért a pénzért, megérdemlek egy szebb, nagyobb kocsit, vagy lakást"...és hopp már is emelkednek a kiadások, tehát a bevételnek is arányosan növekednie kellene...és már is benne vagyunk emberi természetünknél fogva, akarva-akaratlanul is az ördögi körben.Tehát nagyon szubjektív a kérdés.
Mi négyen vagyunk szerintem 300000 -400000.-ből már jól ki lehetne jönni, rezsivel együtt és talán már kicsit félre is tudnék tenni. De jó lenne:)
:DDD kis igénytelen vagy kisigényű?
Kétszázezerből már ki lehetne jönni kényelmesen.
Tudom gáz, de én ezt nem akarom megtanulni
Bizony van mit tanulni! :O
Nem vagyok igényes, kijön abból egy család is, 1 max 2 gyerekkel.
A másfél millió az egy főre vagy egy családra értendő?
Most írjam azt, hogy nem utasítanám vissza a milliós összeget? :DD
ha nem fizetsz rezsit, biztosan!
oda van írva hogy hitel nélkül értendő
Fórum - Mennyi pénzből tudnál kényelmesen kijönni havonta (feltételezve, hogy nincs hiteled)?
Kényelmesen? Hááát az már inkább 7 számjegy
Attól is függ az embernek van-e hitele vagy sem...
Egyedül kijövök a fizumból (<200 000). Persze ha saját lakás lenne, akkor legalább az albérlet részt félre lehetne tenni. Szóval élni elég, de a jövőre kevés.
Gyerek, hitel, albérleti díj nélkül, nekem egymagamra durván 40-45 a rezsim(víz, vill, gáz, net, kommunális adó, de ez csak 3 havonta)
20-25 e ft a kajám, bérletem ingyenes, cigizek, ez havi 10 e. Másom nincs. Két helyen dolgozom, szintén 6 jegyűre szavazok, amiből tényleg kényelmesen meg tudok élni. :)
Hát 100 az nagyon minimum.,az alig elég a rezsire:)
Persze hogy 100 fölött. Az lenne a minimum...
További ajánlott fórumok: