Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mennyi az árvaellátás minimuma? fórum

Mennyi az árvaellátás minimuma? (tudásbázis kérdés)

2012. aug. 11. 21:17

Nagy nehezen sikerült beszélnem velük, csak azóta nem jártam erre.

az uj iskolalátogatási alapján visszamenőleg a nyári két hónapra is meg fogják adni

2012. aug. 3. 01:24
stokimagdi: Az árvaellátást a beiratkozás napjától fogjátok újrakapni,de 1-2 hónap után kapod csak meg,de visszamenőleg is:)
2012. jún. 24. 19:13

Nézzétek, mégiscsak találtam valamit.

De azért várom a hsz.-okat, mert a MÁK-al már megszívtam.

Hátha van aki biztosra tudja.

" Iskolai tanulmányok címén az árvaellátás a tanulmányok befejezése hónapjának végéig, de a nyári tanulmányi szünet tartamára is jár. A tanulmányok folytatását az oktatási intézmény által kiállított igazolással 1) középiskolai tanulmányok esetén évente, 2) felsőfokú tanulmányok esetén félévente a tanulmányok megkezdésétől számított három hónapon belül kell igazolni. "

2012. jún. 24. 18:33

Sziasztok.


Mégegyszer az árvaellátásról.

Tud valaki nekem segíteni?

juni 30-al lezárta a NYufi a gyerekem árvaellátását, merthogy az iskolalátogatási addig szól, a gyerek most érettségizik.

12-én jött a júniusi pénz, 13-án a levél.

A gyerek tovább tanul, szakmát akar tanulni, most mennénk a héten beiratkozni, a héten megjött a NYUFI-tól a formanyomtatvány is, ( olyan mint a MÁK-é ) hogy amennyiben a gyerek továbbtanul, küdjük vissza kitöltve.

A kérdésem az lenne, ha tudja valaki, hogy mikortól él ujra az ellátás, a beíratkozástól, vagy csak szept. 1.-től???

A goggle-ban próbáltam kutakodni, nem jártam sikerrel.

2008. szept. 25. 09:19

Jó reggelt.

Beszéltem a Nyufi val. A maradék nyugdijat nem lehet visszautani sem az intézetnek sem Budakalászra.Majd a hagyatéki után, kapok igazolást, hogy a gyerek az örökös, és majd csak utánna kapja meg. Az árvaellátásra meg még azt mondták hogy folyamatban van.

Mit mondjak erre, nem örültem!!!

13. stokimagdi (válaszként erre: 12. - Stokimagdi)
2008. szept. 24. 11:40
Nem egyszerűbb lett volna Budakalászra küldeni, mert akkor egy helyen lett volna. Most bohóckodjak kétfelé. Hát ennyit a Magyarországi ügyintézésről.
12. stokimagdi (válaszként erre: 11. - Pircsi24)
2008. szept. 24. 11:20

ÓÓÓÓÓÓ. Az igen. Nekem is azt az oldalt küldték vissza, dühöngtem is, hogy ki volt töltve rendesen.Aztán rájöttem, hogy a fölsö részt nem töltöttem ki, mert megzavart az, hogy szülö gyám nagykorú árva töltse ki. Miután a nagyfiam 17 éves és kiskorú fogtam és kihagytam mert a sokadik oldal után már belezavarodtam.

Elég ciki volt a suliban az ig. helyettesnél várakozni mert ő is el volt havazva egyéb papírokkal.

Most hoztam be a Nyufi- tól egy levelet, de nem az árvaságival kapcs., hanem az utolsó havi nyugdijával kapcsolatban. A fenébe is elég zűrös ez is, igazolni kell hogy a gyerek az örökös. A Budakalászi jegyzőnél van az ügy mi meg Jászapátin lakunk. Én azt hittem hogy hozzácsapják ahhoz a pár ezer ft-hoz ami a hagyatéki előadónál van, de ezek szerint tévedtem. Ugye a tárgyhavi nyugdij még jár de a hülye intézet, / merthogy intézetben lakott és gyámság alá volt helyezve /visszaküldte a Nyufi- nak hogy meghalt. Ezek szerint nem utalták oda vissza, hanem miután az is a gyereké lesz, visszatartották. Szuper. Most akkor telefon ide, levél oda.

2008. szept. 24. 10:48

Mi kb 1,5 hónap után kaptuk meg az kérvény beadásától számítva az első összeget, de akkor a visszamenőleg elmaradottakkal együtt az aktuális havival egy összegben.

Ami miatt visszadobták a papírokat az iskolalátogatási igazolás volt .. nem fogadták el amit az iskola adott, mert a nyugdíjbiztosítónak van erre egy formanyomtatványa, és azt kell az iskolának újra kitölteni.

10. stokimagdi (válaszként erre: 9. - Pircsi24)
2008. szept. 24. 10:31

Igen én is így gondolom.

Miután megvan a nyugdij összege, nem kéne húzniuk az időt. Augusztus 26-án küldtem el a papírokat, de problémájuk volt az egyik oldallal, meg az anyakönyvi kivonattal. Ezt a múlt hét közepén pótoltam, de akkor is ugy gondolnám, hogy a 30 nap az 30 nap, és mivel számolniuk nem kell.....

Hát igen. Sajnos én is tapasztalom egyre több helyen, hogy a papírmunka elég lassú. Nem nekik sürgős ezért ugy gondolják, ráér.

2008. szept. 24. 10:22

Ha nyugdíjas volt a gyermek apja, akkor rá más kondíciók vonatkoznak mint ha nem nyugdíj alatt hunyt volna el. Viszont nincs a huzavona procedúra az évek összeszedéséveél, szerintem ebben az esetben sokkal gyorsabb lesz az ügyintézés.

Mikor küldted el a papírokat? Magyaroszgágon sajnos ez a jellemző az ügyintézésekre .. bazi lassú :(


Én is úgy gondolom hogy aminimum mindenképp jár Neked.

8. stokimagdi (válaszként erre: 7. - Pircsi24)
2008. szept. 24. 10:02

Köszi fel fogom hívni.

Megszerzett nyugdij. Biztos rosszul fogalmaztam bocsi. A törvény azt írja hogy az árvaellátás annak a nyugdíjnak a 30 %-a, ami az elhunytat öregségi rokkantsági vagy baleseti nyugdijként megillette, vagy megillete volna. Az én volt férjem rokkantsági nyugdijas volt és gyerektartást vontak tőle, tehát a Nyufinak nem kell sokat molyolnia mert ez kevesebb volt mint a 30 %, vagy a minimum összeg. Akkor valószinűleg nekem a minimum összeg járna, legalábbis én így értelmeztem, a törvényt.

7. Pircsi24 (válaszként erre: 6. - Stokimagdi)
2008. szept. 24. 09:49

Szerintem hívd fel a nyugdíjbiztosítót és kérdezd meg tőlük, nagyon készségesek .. én is rájuk csörögtem onnét tudom ezeket az infókat.

Nem értem mit jelent az hogy a megszerzett nyugdíj 30%


Egyébként szerintem nincs köze a gyerektartás összegéhez konkrétan mennyi az árvaellátás .. Nekem azt mondták annak alapján számolják ki milyeb bérrel volt a munkahelyein bejelentve az elhunyt.

2008. szept. 24. 09:40

Sziasztok! Olvastam itt valamelyik oldalon az árvaellátásról szóló törvényt. Ha a megszerzett nyugdij 30%-a kisebb és a gyerektartás is kisebb volt, akkor is jár a minimum összeg? Ami most 23000 vagy 24000 Ft?

Ha igen, akkor miért bohóckodik a Nyufi 1 hónapig a papírokkal? És az elmaradt hónapokat utalják e vajon soronkívül, vagy plussz egy hónapot várni kell? Per pill 2 hónapom van és iszonyúan kellene a pénz? Szerintetek hívjam fel őket? Üdv mindenkinek

2008. szept. 24. 09:17
5 év szolgálati időnek mindenképp meg kell lennie ahhoz hogy jogosult legyen a gyermek az árvaellátásra .. ha nincs meg, elutasító határozatot fogsz kapni, de lehet kérvényezni méltányosságból adják meg és általában ekkor megszokták adni a minimumot
2008. szept. 24. 09:14

attól függ mennyi szolgálati ideje volt az elhunytnak és milyen összeggel volt bejelentve


egyébként a gyermek 24 éves koráig jár, amíg nappalin tanul

2008. szept. 24. 05:07
engem azért az is érdekelne, hogy mi alapján, kinek mennyit adnak... a minimum összeg 1 dolog, de ez is 1 olyan támogatás ami tudtommal elég sok mindentől függ!! Én a 4 gyerkre nem kapok ennyi gyerektartást!!! hmm , vegyek neki karácsonyra 1 jó erős kötelet? hátha talál hozzá 1 fát!!!
2008. szept. 24. 01:20
24.250 Ft
2008. szept. 24. 01:11
Mennyi az árvaellátás minimuma?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook