Mennyi az a pénz, amiből bele mernétek vágni? (beszélgetés)
amúgy sztem nem kifogás, ppárom is ezt kérdezte elsőre amikor elkezdtünk babát tervezni,leültünk számoltunk és rájöttünk hogy jöhet,jött is...most jön a második, igaz most megint számoltunk és nem lett szép a helyzet mint akkor:DD
a férfiak szeretik a saját kis felépített "áloméletüket" , hogy amit eddig megvehettek bármikor azt továbbra is, de fél hogy nem lesz ez így, vagy magától attól hogy nem ő lesz az első...
férfiak néha bonyolultak, vagy nagyon bonyolulttá teszik a dolgokat:DDD
Semmit. Mennem kell dolgozni,nem igazán van már időm.
Ez egy jól alátámasztható álindok.Én annak érzem.
nálunk legalább is.
roppancsaka...
én értem a kérdésed,vagyis a párod mire gondol,és jó persze nem pénzen múlik a boldog élet stb, de ha pl nincs elég pénz kifizetni a rezsit, albérletet akkor bizony miről is beszélünk?
szvl a kérdésedre a válasz szerintem:
ha nincs otthon ahova mehettek,hanem albérletre kényszerültök,és pl mivel a kapcsolat továbbépítése a cél,családdal, min 1.5 szoba kell legyen 50ezer ft, plusz rezsi, paneleban télen számoljunk 40nel...emellé kötnék megtakarítás, hogy legyen fix félre téve hogy egyszer sajátba mehessetek mondjuk havi 10et(elég kevés, de nem ismerem mennyit kerestek:P), ez így cakkpakk 100ezer és még nem voltatok boltban...
mi mikor még csak ketten éltünk havi 80at költöttünk el a boltokban havi szinten, tudom ez sok, de keresetünk ből megengedhettük hogy drágábbakat vegyünk akár mindenből, ez volt 4éve, most olcsóságra törekszünk igaz gyerekkel de heti 13 átlag csak a bevásárlás, plusz jön a heti pénz ami 10ezer(férjem dohányzik ez ebből 3ezer)
szvl 180volt nekünk az alap kiadásunk, de ebből 50 volt a kocsitörlesztés, ami nektek albérlet lehet
persze ha van hova menni, akkor -50ezer ft...
de másik példa,tesóm és barátja is tervezik az összeköltözést,ők azt mondják 300bevétel alatt nem! nem tudom minek annyi:D pl ők albiban mennének és minél előbb sajátba onnan, addig meg kitapasztalnák hogy menne e egyáltalán 1-2évig, ha igen,jöhet a saját,közös otthon...
szvl kinek mennyi az annyi...
sztem ha 200felett kerestek nem kell aggódnia a párodnak, de fontos hogy pl ha gyerek jönne te mennyi gyedet kapnál? vagy csak gyest? most keresel 100at és nem vagy bejelntve és csak 40et fogsz az azért nagy különbség...
a pénz nagy úr! lehet azt mondani hogy nem kell a boldogsághoz, de ez nem igaz! egy minimum kell, és örülök hogy roppancska gondolsz arra hogy felelősséggel vállaljatok életet, családot és nem csak bepottyan a gyermek és majd a szülők segítségével felneveled:))
magyarul fosik, és ez jó kifogás.
igazából azért jó kifogás, mert a végtelenségig lehet vele húzni az időt
...és így lesz valaki 40, mire megjön a baba.
A sógorom látom, hogy a kamasz lányoktól kész idegbeteg. Nekünk sem volt egy petákunk sem, a pénz tényleg jön-megy.
Csak pár mondat erejéig olvastam a naplódba. Jól látom,hogy nem minden zökkenőmentes nálatok?
Talán tényleg ez az ok,hogy kifogást keres,és a pénze hivatkozik.
Ez a mondat nekem gyanús..
Legmélyebben azt érzi : Nem vagyok még felkészülve arra hogy házasság, gyerek, stb.
Mellesleg sose fogunk úgy állni anyagilag ahogy igazán szeretnénk. Komprumiszum..
Új élet?
Lehet inkább albérletben maradnék. És oda mennék mennénk ahol meló van..
A szerelem / szeretet sok mindent legyőz. Kamatadó, ingatlanadó. Kezdem azt hinni jobb ha csak egy albérleted van.
Épp tegnap beszéltem egy volt kolléganővel, akik albiba vannak.
Venni nem tudnak. Azt mondtam neki : Jobban jártok ha nem vesztek, sokkal mobilabbak vagytok.
Életkor, élethelyzettől függ, mibe vágnánk bele.
nem lehet, hogy csak kifogást keres?
fontos a pénz persze, de mindig lesz olyan kiadásotok amit nem kalkuláltok be akár van család, gyerek akár nincs
:(
És mire lenne szükség a "szintlépéshez"?
Nekünk semmink nem volt, mikor összeköltöztünk, csak a két fizetés. Amikor úgy döntöttünk, hogy már szeretnénk gyereket, akkor kb. 2 milliónk volt félretéve. De váratlan és sajnálatos kiadások miatt ez a felére csappant az elmúlt fél évben :( Szóval az élet kiszámíthatatlan :)
A családban és a baráti körben is azt mondták, hogy ha mindig arra várunk, hogy X vagy Y legyen meg, mielőtt jöhet a Baba, sose lesz gyerekünk :))
További ajánlott fórumok:
- Mennyi az a minimum pénz, amiből egy átlag család jól lakik egy hónapban?
- Ti mernétek külfölre menni, élni, dolgozni?
- Ki mernétek költözni egy 1 éves babával külfölde ahol az apja fél éve dolgozik?
- Be mernétek vállalni így a vezetést?
- Fel mernétek venni rövidet, ha tele lenne a lábszáratok szőrtüszőgyulladással, benőtt szőrökkel?
- Divat még a piros bőrdzseki? Fel mernétek venni?