Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az a bank, amitől óvnád az ismerősöd? Csak a bank nevét írd! fórum

Melyik az a bank, amitől óvnád az ismerősöd? Csak a bank nevét írd! (beszélgetős fórum)


1 2
51. Amaunet (válaszként erre: 49. - Papája)
febr. 27. 20:12

Minden intézmény csak olyan belső szabályzatot hozhat, ami nem ellenkezik a törvényekkel, azzal szinkronban van.


Igen, az ügyfelek megnevezhetnek un. kedvezményezetteket haláluk esetére. Ilyen pl. a biztosítások is.

Ezek viszont nem esnek a hagyaték alá, ezekről az elhunyt már akkor gondoskodik, mikor megköti a szerződést. Ha valaki nem szerepel benne, akkor az elhunyt nem gondolt arra, hogy neki is juttatni kéne valamit.


Az öröklési jog nem évül el. Ha úgy érzed, hogy jogtalanul kihagytak az öröklésből, akkor újra indíthatod a hagyatéki eljárást. (gondolom, az eredeti már lezárult és azt már nem lehet támadni)

50. Amaunet (válaszként erre: 47. - Papája)
febr. 27. 19:52

A bank nem maga dönt a hagyatékok esetében. A bank a hagyatéki végzés szerint jár el.

A rendelkezést, amit említesz nem a bank alkotta, csak alkalmazza. ahogyan a közjegyző is (aki a hagyatéki eljárást lefolytatja és meghozza a végzést) csak alkalmazza a törvényeket, rendelkezéseket.

49. papája (válaszként erre: 45. - Amaunet)
febr. 26. 17:31

Még annyit, hogy ez nem hagyományos végrendelet volt.

Ez a bank belső szabályzata szerinti elhalálozási rendelkezés volt. Az örökösök és az összeg szerepelt benne és a betétkönyvek adatai.


Az, hogy az örökösök leszármazottai nem örökölnek, ha hamarabb halnak meg, mint az örökhagyó, az az OTP saját belső szabályzatában szerepel, máshol nem. Ezt nyomták a képembe az örökség helyett.

48. 55Judit (válaszként erre: 8. - Szimba)
febr. 26. 17:26
Én 25 éve vagyok OTP-s, elégedett vagyok azóta is.
47. papája (válaszként erre: 45. - Amaunet)
febr. 26. 17:21

A bank azért hibás, mert a szokásjoggal ellentétben olyan módon szól a rendelkezése, hogy visszaszáll az örökség az örökhagyóra, nem folytatódik az öröklés a leszármazottak felé. MIÉRT ?


Nagybátyám halála elött 14 évvel rendelkezett. Gondolom ezzel letudta a dolgot és nem gondolt rá tovább. Halála elött meg szinte beszámíthatatlan volt.

46. timycat (válaszként erre: 45. - Amaunet)
febr. 25. 11:48

Így-így.


A végrendelkezés ha arról szól, hogy örökölje xy (és nem terjed ki a rendelkezés annak örököseire) akkor az csak xy-ra terjed ki, ha előbb hal el xy mint az örökhagyó akkor érvénytelen az xy-ra vonatkozó rendelkezés, így ha az örökhagyó is meghal, xy örökösei nem lépnek a már korábban elhunyt xy helyére automatikusan.


Ez nem a bank hibája, az öröklési jog ilyen. Csomó végrendelet (nem banki, bármelyik) lesz idővel azért "használhatatlan", mert az örökhagyó sarkosan megírta/megíratta x éve aztán ahogy idővel változtak a személyi, vagyoni viszonyai nem módosította így az abban foglalt rendelkezések a halálakor már "értelmezhetetlenek", mert vagy nincs már meg a nevesített vagyontárgy, vagy a nevesített örökös már korábban elhunyt és az adott rendelkezés nem másra/másokra is kiterjedően van megfogalmazva.

45. Amaunet (válaszként erre: 40. - Papája)
febr. 25. 11:24

Szerintem a bank úgy jár el, ahogyan a hagyatéki végzés szól.

Ha a nagybátyád nem rendelkezett volna, akkor valóban az elhunyt testvérek gyermekei is örökölnek. Így örököltem én is az egyik apai nagybátyám után.

Az, hogy te nem jutottál hagyatékhoz a nagybácsid után nem a bank hibája. A nagybácsinak kellett volna érvénytelenítenie vagy átfogalmazni a rendelkezését - már ha egyáltalán szándékában állt, hogy másokat is részesítsen a hagyatékából.

44. Tai (válaszként erre: 41. - Pipi57)
febr. 24. 14:42
Pontosan,az egyik legmocskosabb bank!
43. tumbo2 (válaszként erre: 40. - Papája)
febr. 24. 11:59
hálistennek egy gyerekem van.mikor az apja meghalt a fiatalabbik bátyja csak akkor tudott a létezéséről.de eladták a lakást,mindenki megkapta a neki járó részt.
febr. 24. 11:59
apróbetük mindegyiknél, otp kiléptem, mbh se sokkal jobb
41. Pipi57
febr. 24. 11:25
Cofidis-egy rémálom.
40. papája (válaszként erre: 17. - Amaunet)
febr. 24. 11:19

Korábban, más fórumon ezt már leírtam, de a lényeg a következő.

Nagybátyám testvéreire és a keresztlányára hagyta a banki betéteit, elhalálozási rendelkezés formájában. erről csak a halálakor értesültünk.

Anyukám hamarabb halt meg, mint a nagybátyám, ezért a neki szánt 12 MFt nem rám, anyám örökösére szállt, hanem a bank idióta rendelkezése miatt vissza az örökhagyóra, vagyis újra a nagybátyámé lett. Az öreg valami miatt nem írta át a végrendeletet, mi nem is tudtunk róla, így a nagybácsi lakása, minden pénze, ez is a keresztlányé lett.


Én még ilyen végrendelkezést nem láttam , hogy visszaszálljon a vagyon. A többi testvér később halt meg, így ők örököltek. A jogi lépések nem segítettek.


Azért írtam ezt le, hogy okuljon belőle az, aki esetleg érintett az ilyen örökség által. Figyeljen oda !

39. papája (válaszként erre: 15. - Birebora)
febr. 24. 11:09
Nem.
38. timycat (válaszként erre: 36. - Tumbo2)
febr. 24. 10:57

Régen az egyik Takszövnél volt takarékbetét gyerekeknek, tényleg vagy 25 éve. Akkor a felnőtt "méhecske" betét is jól fizetett, de az "ifi" a "kisdongó" vagy már nem is tudom mi volt a neve sokkal jobban, közel 35-40%-ot hozott 1 évben, 18 éves korig lehetett azzal játszani. Pénzügyi nevelés volt a célja vagy nem tudom, de számomra már ott gyerekként döbbenet volt, hogy mennyire nincsenek emberek tisztában a pénzügyeikkel. Alig volt olyan család aki kihasználta. Nekem is fűzni kellett anyámélat, aztán rákaptak, ott forgattam gyerekként anyámék, meg a nagyiék pénzét, pici jutalékért 😜. Persze a nyitáshoz szülői hozzájárulás kellett, meg a "tranzakciókhoz" is, de mindenki jól járt. Régi szép világ. Mondjuk az a takszöv is letérdelt 😂


Az elmúlt években a Babakötvény volt nagy durranás, jól tudott hozni, persze a gyerek 18 éves koráig nem lehet hozzányúlni, így sokan elmennek a lehetőség mellett, pedig bőven megéri, viszont sokan élnek/éltek vele, és emiatt most bekorlátozták évi 1,2 millióban az egy évben a Babakötvénybe tehető összeg nagyságát. Nekünk még van 2 évünk aztán bukó ez az opció is.

37. katt2
febr. 24. 10:51

Azért régen nem volt rossz az OTP. Már a bennfenteseknek...

Egyszer dolgoztunk, úgy '84 körül az OTP-nek, ott az egyik főnökfélének panaszkodtunk, hogy hát kevés a fizetés, a másik srác meg hogy neki lakástakarékosság van, ami minden hónapban egy adott összeg betételét jelentette, de nem tehet be egyszerre nagyobb összeget, pedig most tudna.

Az első esetre azt a tanácsot kaptuk, hogy a megtakarításunkat tegyük be látraszólóra és lekötöttre. A látraszóló az naponként nézte, hogy mennyi az összeg, a lekötött viszont csak havonta egyszer, talán 26-án. Vagyis, 25-én kivettem minden pénzt a látraszólóból és betettem a lekötöttbe. 27-én minden pénzt kivettem a lekötöttből és betettem látraszólóba... olyan 20% körüli kamat volt belőle. Az OTP-ben volt egy "kedvencem", ő adta a papírt, hogy mit töltsek ki. Amikor meglátott, rögtön elsápadt, ideges lett és üvöltözni kezdett, hogy ezt én hogy képzelem. Mondtam, ne ezzel foglalkozzon, hanem adjon egy papírt. Ez ment vagy egy évig talán, amikor a tv-ben is volt egy riport, hogy ez lehetséges az OTP-nél. Már nagyon sokan tudtak róla, de még másfél évig tartott, mire kijavították... biztosan voltak, akik sokmilliós tételben játszották ezt...


A másik, a lakástakarékosággal ( hitelhez), meg azt mondta a főnökféle, hogy menjen be a srác az OTP-be és mondja azt, hogy a számláját átkéri egy másik bankba, mert máshol lakik és az neki kényelmesebb. Előtte fizessen be annyi pénzt, amennyi csak van. Ha átkerül egy másik fiókhoz, akkor elvileg le kell írniuk, hogy melyik hónapban, mennyi pénz érkezett a számlájára. Hát az ügyintézők mindenhol lusták s csak a kezdődátumot, meg az éppen aktuális összeget küldik el a másik banknak. Ha mégis elküldik részletesen, akkor megint váltson fiókot. A srácnak bejött a dolog, végül megépítette a házikóját.

Szóval, jó volt az OTP.


A csúcs a K&H volt. '96-ban 26% kamat a látraszólóra... ahogy a cégünkben volt egy kis pénz, már mentem is a bankba. És ugye több millióról volt szó, úgyhogy megérte az autókázás az Oktogonra.

Azóta itt is a "valakinek hely kell" szindróma állt elő, az értelmesebbet kirúgják mondvacsinált üggyel. Azóta bármit akarok, nagyon nehézkesen megy.

36. tumbo2 (válaszként erre: 33. - Birebora)
febr. 24. 09:22
nem tudom milyen értékpapírt vettünk,tán 25 éve.az árát le lehetett írni az adóból.a kamat 23-25 százalék volt.
35. tumbo2 (válaszként erre: 16. - Bichi)
febr. 24. 09:20
a fene tudja,bár az is gyanús lehetett volna,hogy egy pesti banknak valahol a világ végén van a székhelye.aztán havonta egyre többet követeltek,mondtam kifizetem egyben a hűtő árát,aztán felejtsük el egymást egy életre.hát nem volt hízelgő a levél,amit első dühömben írtam.aztán kaptam még egy csekket tán a felmondási díj volt.
34. globus (válaszként erre: 33. - Birebora)
febr. 24. 08:50

Ráadásul bank esetében a kis kamattal növelt pénzedhez hozzá sem jutsz ingyen, ha ki szeretnéd venni. Kártyás fizetés oké, de nem cél elherdálni.

Nyugdíjat direkt postára kértük, nem akarunk számlán halmozni. Olyan számlám van, amiről felső határ nélkül ingyen utalhatok, de semmilyen iparos nem kedveli, kp-t akar. Amikor elvállalta a munkát, hogyne-hogyne, lehet utalni, aztán csak motyogta, hogy jó lenne készpénz.

33. birebora (válaszként erre: 31. - Globus)
febr. 24. 08:36

Tulajdonképpen miért is gondolnánk, hogy olyan nagyon jól járunk. Ez már nem az a világ. Nagyanyám idejében emlékszem 26-28%-os kamatot kapott a bent lévő pénzére. Jövőre megmondom, ugyanis akkor jár le, hogy megérte-e befektetni.

Bankok, biztosítók egy kutya. Sorra épülnek a bank és biztosítók csodapalotái. Nem abból mert nekik nem éri meg.

Volt élet biztosításom -tudom az nem arra van, hogy jól járjunk hanem ha eset van akkor fizetett volna. Lejárt, kiszámoltam. Annyit kaptunk vissza amennyit befizettünk. Az akkor ennek fényében nem volt rossz. De tulajdonképpen eláshattam volna a kertben is és annyi akkor is meg lett volna.

32. timycat (válaszként erre: 28. - Amaunet)
febr. 24. 08:29

Nem, szerintem nem is effektíve a pénztárban történt a csere. Sok pénz, előre kellett "rendelni", időpontra mész, addigra összerakva a cucc, gondolom valahol "hátul" oldotta meg a srác.


A régi 10ezres és régi 5ezres annyira egyforma színű volt, hogy még a köteget átpörgetve sem bökött szemet.


Mindegy, tapasztalatnak jó volt. Nem maga a pénztáros volt a legfelháborítóbb a sztoriban, hanem a bank viselkedése az ügyféllel, a "panaszkezelés". Meg mikor lebukott a srác mert már figyelték a panaszok miatt, akkor legalább annyi lehetett volna bennük, hogy bocs.

31. globus
febr. 24. 08:25
Erste ingatlan befektetése kész átverés. Nagyságrendekkel kevesebbet fizet kivételkor, mint amit online mutat.
30. timycat (válaszként erre: 29. - Birebora)
febr. 24. 08:22
Ha jobban eltörpölök rajta nyilván látnom kellett volna, de a számjegyek ellenőrzésénél "megálltam".
29. birebora (válaszként erre: 27. - Timycat)
febr. 24. 08:11

De azt sem láttad, hogy nem euro hanem forint? Vagy rosszul értelmezem?


Nem gondoltam volna, hogy ilyenek vannak. Mindent is ellenőrizni kell.

28. Amaunet (válaszként erre: 27. - Timycat)
febr. 24. 07:58
És nem tettél feljelentést? A pénztárak be vannak kamerázva.
27. timycat (válaszként erre: 25. - Amaunet)
febr. 24. 05:44

A darabszám megvolt a címlett hibázott, pénzkivét, X köteg pénzt átveszel, darabszám stimmel, viszed az ügyvédhez, aztán ott kerülsz olyan helyzetbe hogy ég a pofád, hogy milyen senkiházi vagy, hisz egy bank "nagy" pénztárosról eszedbe sem jut. Visszamész reklamálni persze lepattintanak és tizenév kiemelt ügyfél státusz ide vagy oda azt hiszik le akarod húzni őket. Majd mikor több panasz lett és mindig ugyanarra az emberre, akkor szó nélkül eltávolítják és annyit se mondanak, hogy bocs.


A másik, állítólag tévedett, benézte. Igen valóban én sem ellenőriztem le ott helyben, ránéztem szám stimmelt, a deviza nem. Ami szintén fel sem merült bennem, hogy eurós számláról, eurós megbízásnál forintot utalnak 😕


De olyan is volt egészen a közelmúltban K&H-nál, hogy fizettem be pénzt a számlámra, majd az utánam jövő 2 ügyfél befizetését is az én számlámra tették. Bevallom nem vettem észre, mert nem. Hív a pénztáros, hogy oldjam meg a másik 2 ügyféllel okosba, hát biztos nem. Rendes úton lejátszottuk.


Viszonylag sok banki ügyletem van, több banknál, vége láthatatlan a bakik száma, nehézségek száma. A kiemelt ügyfeles ügyintézés pl az OTP-nél híresen kibacar, de saját tapasztalatom nincs velük már rég.


Raffi, CIB, K&H (fenti sztori ellenére) kb ebben a sorrendben a legjobbak, legelérhetőbbek, korrekt brigád. Erstet is dicsérik, de nekem náluk van egy régi sérelmem még 20+ évről ezelőttről így hozzájuk nem megyek, de ez saját fafejség.

febr. 23. 22:51

Az MBH-t magam sem ajánlom.

Láttam "belülről". Akkor még csak a Takarékbankot kebelezték be. Nagy ott a kupleráj.

Mivel országosan zártak be fiókokat, az ott dolgozóknak folyamatosan ott lebeg a fejük fölött a munkanélküliség.

A jelenlegi gazdasági helyzetben irreális elvárásoknak próbálnak megfelelni.

25. Amaunet (válaszként erre: 19. - Timycat)
febr. 23. 22:28

Lehet kevés a képzeletem. Nálam ha kivét, ha befizetés volt mindég végig pörgették a számlálón, kitöltötték a bizonylatot, amit aláírtam. Rögtön megjelent a számlán, amire befizettem. Ezek után engem nem károsít a pénztáros.

De nem minden pénztáros enyveskezű.


A másik esetre nem tudok mit mondani... honnan jött az ügyintézőnek az a gondolata, hogy forintban teljesíti az utalást?

febr. 23. 21:43

1977 óta vagyok az OTP-nél.

Eddig nem volt bajom velük.

Vénségemre már nem is megyek máshová.

febr. 23. 21:29
Mind mocsok.
febr. 23. 20:29
A banktol....egyik kutya másik eb..
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook