Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Medvetalp(Csokoládés csészealj) recept

Medvetalp(Csokoládés csészealj) recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória -
Zsírtartalom -
Szénhidráttartalom -

A Medvetalp(Csokoládés csészealj) hozzávalói:
12 dkg lágy vaj
8 dkg cukor(barna)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg búzaliszt
1 kiskanál sütőpor
10 dkg sötét csoki(70%-os)
3 ev.kanál tej


A Medvetalp(Csokoládés csészealj) elkészítési módja:
A sütőt 190°C-ra(légkeveréses sütő csak 170°C) előmelegítjük. A vajat a cukrokkal kézi mixerrel habosra keverjük.Majd beleöntjük a tojást és jól elkeverjük. A lisztet,sütőport és a kakaót a vajas-tojásos keverékre szitáljuk.A csokit darabokra vágjuk(kicsi)és a tésztához adjuk,majd az egészet jól összekeverjük. 2kiskanál segítségével tésztahalmokat teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe.A kupacok tetejét villával kicsit lelapítjuk, majd kb 15 percig sütjük.

A tésztát nem kell túl puhára, folyósra csinálnunk, mert a sütőben szétfolyik és a szélei kiszáradnak.Langyosan tálalva a legfinomabb:)
Akár 5 napig is tárolható.(légmentes zacskóba, dobozban)
Jó étvágyat!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A medvetalp(csokoládés csészealj) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook