Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Meddő vagyok, ez már egy megmaradó állapot. Nehezen kezelem... fórum

Meddő vagyok, ez már egy megmaradó állapot. Nehezen kezelem... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3
49. Csillagszem38 (válaszként erre: 47. - Trapiti)
2022. máj. 8. 12:44
Persze, meg ez csak fikcio, a valosagban nem biztos h ez lenne. Bar en nagyon akartam szulni, szoval lehet en leptem volna le🥺
48. Csillagszem38 (válaszként erre: 45. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:40
Igen, igen, felreertettem. Igen okes. Ezt irtam h nem tudom belekepzelni magam a helyzetbe, nem lehet egyszeru... :(
47. trapiti (válaszként erre: 42. - Csillagszem38)
2022. máj. 8. 12:37
Az én fogalmaim szerint aki szeret az nem dönt helyettem/nélkülem az én életemről... szóval ha szeret, mondjuk megkérdezheti vagy rám bízhatja hogy vele maradok-e (ha egyébként ő velem akar lenni...) de ez is csak egy vélemlény.
46. trapiti (válaszként erre: 43. - Csillagszem38)
2022. máj. 8. 12:35
Igen, a társadalmi elbírálása egészen más. Nálunk mondjuk ki sem derült, mivel a férjem nem is akarta kivizsgáltatni magát, hamar eldöntöttük az örökbefogadást és a továbbiakban nem is érdekelte. Korábbi munkája és tanuémanyai miatt egyébként simán benne van a pakliban hogy nála is van gond, de nem számított :) Persze anyósomban ez az opció soha fel sem merült :)
45. Desert_ofBlood (válaszként erre: 42. - Csillagszem38)
2022. máj. 8. 12:33

De értem.

De te is írtad, hogy nem biztosan szeretnél vele maradni.

Azok ti vagytok. Mi meg mi.

44. trapiti (válaszként erre: 40. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:31
Én mindenképpen azt javasolnám, hogy ha ennyire jól megvagytok akkor próbáljatok kicsit mélyebbre ásni azügyben hogy ő pontosan mit is nem szeretne, mennyire eltökélt abban hogy csak és kizárólag a vér szerinti gyerek a gyerek. Sokszor ahogy valaki jobban megismerkedik a témával kiderül hogy a félelmei inkább az ismeretlen dolgok miatt vannak és nem igazán megalapozottak. Persze lehet hogy akkor is elyárkozik mindentől (mondjuk mert esetleg ő nem akar annyira gyereket mint te) akkor rajtad a sor, el kell dönteni hogy mi a fontosabb, a férjed vagy hogy gyereked legyen. Ha a férjed, akkor viszont ezt így nem maradhat, átmenetileg lehet haragudni azokra akiknek van gyerekük vagy gyereket várnak, de egy életet így nem lehet leélni. Vagyis akkor neked kell ezzel valamit kezdeni, akár külső segítséggel is.
43. Csillagszem38 (válaszként erre: 41. - Trapiti)
2022. máj. 8. 12:31
De szerintem az se mindegy h a ferfi v a no a meddo egy kapcsolatban....
42. Csillagszem38 (válaszként erre: 40. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:30
Nem erted lehet rosszul irtam.... o hagyna el engem, ha o meddo lenne. Pont azert mert szeret.
41. trapiti (válaszként erre: 37. - Csillagszem38)
2022. máj. 8. 12:27
Hogy ki kit hagy el vagy kivel marad együtt mindennek ellenére, az elvileg a két ember döntése. Persze vannak még páran általában akik szeretnek beleszólni. Én kamasz koromtól tudtam hogy minimális az esélye annak hogy vér szerinti gyerekem legyen. Ebből kifolyólag 20 éves korom után minden párkapcsolatba úgy mentem bele hogy ezt tudták és elfogadták. Nyílt lapokkal játszottam és bizony volt nem egy olyan akivel emiatt nem lett semmi. De pl. a mostani anyósom (16 éve az) mindent megtett hogy a fiát meggyőzze hogy hagyjon el, amikor megtudta hogy örökbefogadunk, mondván keressen magának egy olyat aki tud szülni. Nem tette és jól tette, nem bánta meg. :) Az viszont igaz, hogy ő a második randin már tudta hogy ha velem tervez akkor örökbefogadunk, én 32 évesen már se a saját se a más idejét nem akartam húzni fölösleges körökkel. Úgyhogy ő ezt a csomagot választotta :)
40. Desert_ofBlood (válaszként erre: 37. - Csillagszem38)
2022. máj. 8. 12:25

Nem hagyom el, mert szinte összenőve élünk és mint mondtam, nem élek aszerint, hogy ha a másiknak problémája van, ráadásul olyan, amiről nem tehet, akkor dobjuk ki, hagyjuk el.

Természetesen, az is elfogadható, ha valaki elhagyja emiatt a párját. Az az ő döntése. Én nem lennék képes ilyenre.

39. Csillagszem38 (válaszként erre: 36. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:19
Sztem en is igy jarnek el. Minek kinozd magad.
38. Desert_ofBlood (válaszként erre: 34. - 754b52541b)
2022. máj. 8. 12:18
❤️
37. Csillagszem38 (válaszként erre: 35. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:17
Nem vagyok a helyedben, nem tudom atelni valosagban a dolgot, de engem elhagyna az uram, ha o meddo lenne... :( es en se biztos h vele szeretnek maradni, barmennyire is szeretem. Dobbenetesen nehez lehet. :(
36. Desert_ofBlood (válaszként erre: 30. - Michelle.r)
2022. máj. 8. 12:16

Őszintén? Jobb lett.

Ha babalátogatóból jövök haza, vagy olyannal beszélek, akiknek babájuk lesz, napok hosszára letargikus állapotba kerülök. Mióta ezek az események ritkulnak és próbálom kizárni a gyerektémát, jobban telnek a mindennapok.

A többire már írtam választ.

35. Desert_ofBlood (válaszként erre: 31. - Sütikee)
2022. máj. 8. 12:14

Nem utálok én senkit, nem is emlékszem, hogy írtam volna ilyet, csak mérhetetlenül sok a kérdőjel bennem és haragszom a világra azért, amiért másnak egy szempillantás alatt megadatik.

Akárhogy is nézem, rossz azt látni, hogy az ismerőseim sorra szülik a gyerekeket. Nem utálom őket, de nem tudok örülni nekik.

34. 754b52541b (válaszként erre: 8. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 8. 12:06

Szívemből szóltál! ❤️

(Hasonló cipőben jártam veled, más végső döntéssel. Nem bántam meg, sőt!)

33. Csillagszem38 (válaszként erre: 32. - Trapiti)
2022. máj. 8. 07:35
🥰
2022. máj. 8. 07:21

Ezen mindenkinek magának kell végigmenni. A meddőség feldolgozása hasonlít a gyászhoz, aminek különböző fázisai vannak. Ezek egyike a harag. Az érzelmek amikről itt szó van, harag, irigység természetesek. Később jön az elfogadás, továbblépés, más utak keresése.

Az örökbefogadás lehet egy út, de nem az egyetlen és egyáltalán nem következik automatikusan a meddőségből. És egyáltalán nem mindenki alkalmas örökbefogadó szülőnek, úgyhogy nem is kell mindenkinek örökbefogadni aki meddő.

Én kamaszkorom óta sejtem és a húszas éveim óta tudom hogy meddő vagyok, sőt azt gondolom ez mostanra (48 leszek) a gyakorlatban is igazolódott. Mi az örökbefogadást választottuk, és életünk legjobb döntése volt, 15 lesz a lányunk ősszel. De csak annak tanácsolnám aki tényleg azt érzi hogy ez az ő útja, akinek már túl van a meddősége feldolgozásán ill. akinek nem pótléknak kell az öf gyerek. Egy öf szülőnek nem elég "csak" szülőnek lennie, terápiás szülők vagyunk akik megpróbáljuk ledolgozni mindazt a hátrányt amiből a gyerekeink indulnak.

31. Sütikee (válaszként erre: 10. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 22:49
Én átérzem a helyzeted, nagyon is! De! Azzal abszolút nem értek egyet, hogy utálni vagy irigyelni kell a gyerekeseket. Ugyanis nem tudhatod, hogy az a gyerek hogyan jött össze, és mennyi mindenen mentek keresztül érte a szülei! Te csak azt látod, hogy van. De hidd el, sokan nagyon is sokat küzdöttek hogy legyen, akárhogyan is. Férjeddel meg kompromisszumot kellene kötni.
30. michelle.r (válaszként erre: 24. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 22:00

Viszont nagyon kitolsz magaddal. Engem speciel semmilyen szinten nem érintene meg ha utálnál azért, mert vannak gyerekeim. A barátnőid társaságától is megfosztottad magad, de most őszintén jobb lett ettől? Az ő érzéseik semmit nem számítanak?

Ha ennyire szeretnél gyereket, miért nem fogadtok örökbe? Üres lesz az életed, ha mindenkitől elfordulsz, csak mert van gyereke. A végén ott maradtok ketten, öregen, és bárhogy is szeretitek most egymást, meglehet hogy egymást fogjátok okolni a gyerek nélküli életért. Ehelyett lehetne az is, hogy befogadtok egy-két gyereket, lesznek majd unokáitok.

Kerülheted most, ami rosszat tesz, de egyszer csak nem lesz választásod, választásotok. Most még van.

29. VendrinerPiroska (válaszként erre: 8. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 19:47

Mint olyan nő, akinek nem lett gyereke, bár szeretett volna, erre annyit tudok mondani: NEM szabad irigykedni.Akinek gyereke van, az nem vett el tőled semmit, mert ők nem a te károdra lettek szerencsések. Legfeljebb akkor szoktam elgondolkodni azon, hogy igazságtalan a világ, ha az ember arról hall, hogy kegyetlenül bánnak gyerekkel, de akkor sem irigykedem a szülőkre, hanem sajnálom a gyereket, hogy méltatlan helyre pottyantotta le a gólya, holott minden gyereknek járna, hogy szeressék a szülei. Nyilván én is, mint mindenki más, arra törekedtem, sőt törekszem, hogy a lehető legboldogabb életet éljem, amit egy ilyen trauma nem könnyít meg, legalábbis amíg friss a dolog, de a gyerekesek sem mind boldogok, mint ahogyan a gyerektelenség sem jelent automatikusan boldogtalan életet.

Mellesleg nem tudhatod, hogy akinek van, mennyit várt, harcolt azért, hogy legyen neki.

28. 5236d12e25 (válaszként erre: 3. - Channa*)
2022. máj. 7. 19:08

Én is vallom, amíg egy nőnek helyén van(nak) a petefészke(i) a méhe, nincs túl a menopauzán nem meddő.

Rengeteg pár egészséges, még sem illenek össze, ez miatt nem lesz gyermekük, majd új pár mellett pik pak.

Nálunk is van a családban "meddőnek" nyílvánított, aki örökbefogadás után teherbe esett.

27. timycat (válaszként erre: 24. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 18:50
Önvédelem logikád alapján be kellene zárkóznod a házba... mivan ha utcán szembejön egy gyerekes család, ne adj Isten még boldogan is 🤦‍♀️
26. timycat (válaszként erre: 8. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 18:47

Emiatt megszakítottad a "barátnőiddel" a kapcsolatot?

Ez übergáz. Baratnővel együtt örülünk a boldogságának és nem köpünk rá, mert az élet - nem a barátnő - kibabrált velünk. Az hogy valakinek gyereke van az neked fáj? Így teljesen kimaradsz egy gyerek adta boldogságból, még időlegesen is megfosztod magad tőle.

Engem elővett valami nyavalyatörés pedig aztán nálam egészségesebben senki nem él a világon. Most gyűlöljek mindenkit akinek nincs baja? Csak mert "irigylem", hogy a kolléganők vígan készülnek a félmaratonra mikor nekem olyan fájdalmaim vannak, hogy lábra állni is nehéz. Az élet ilyen, sokszor igazságtalan, de erről nem a többiek tehetnek.

25. Desert_ofBlood (válaszként erre: 23. - Channa*)
2022. máj. 7. 18:37

“ Csak azért tedd meg, hogy elmúljon ez a mérhetetlen undor pl. ellenem, akinek simán sikerült teherbe esnie és szülnie, majd gyereket nevelnie.”

Bocs, de ez egyenesen provokáció.

Csak azért se, meg semmiért sem fogom megtenni.

Ha ilyen tanácsokat osztogatsz, az csak téged minősít.

24. Desert_ofBlood (válaszként erre: 22. - 37e1ff8723)
2022. máj. 7. 18:35

Te nem érted.

Nem viszonyulok másokhoz primitíven. Nem kívánom azt, hogy másnak ne lehessen, csak egyszerűen nem akarok nap, mint nap azzal szembesülni, hogy másnak lehet, míg nekem nem. Utálni sem utálok senkit, csak egyszerűen nem értek bizonyos dolgokat és nem értem, hogy miért ilyen igazságtalan az élet. Miért pont velünk igazságtalan.

Szerintem az önvédelem is egy teljesen normális reakció és igenis magunkra is gondolni kell. Ha egyszer rosszat tesz valami, akkor próbálom kerülni.

23. Channa* (válaszként erre: 21. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 18:29

Nem kell eldobni!

Csak azért tedd meg, hogy elmúljon ez a mérhetetlen undor pl. ellenem, akinek simán sikerült teherbe esnie és szülnie, majd gyereket nevelnie.

Egyébként kicsit igazad van. Valószínű, hogy te nem érdemled meg. És ez azért lehet, amilyen vagy....

22. 37e1ff8723 (válaszként erre: 19. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 18:28
Nem érted. Azt érzel, amit akarsz. Bármivel kapcsolatban. De nem biztos, hogy jogos. Kötekedni? Aki nem ért egyet, az kötekedik? Az primitív, ahogyan másokhoz viszonyulsz.
21. Desert_ofBlood (válaszként erre: 20. - Channa*)
2022. máj. 7. 18:24

“ Akkor uccu neki és keress egy nem meddő pasit, mert biztos vagy olyan szerencsés te is, hogy sikerül, és mond a férjednek, hogy csoda történt. Ennyi!”

Ennél azért többre tartom magam. Lehet, hogy egyesek körökben ez így működik, de mi tiszteletben tartjuk egymás döntését.

Persze, biztos könnyebb a másikat okolni, meg eldobni a másikat amiért problémái vannak

A többire már inkább nem is reflektálok, mert nem érted.

20. Channa* (válaszként erre: 17. - Desert_ofBlood)
2022. máj. 7. 18:21

Nem, te nem rávilágítani szerettél volna valamire, hanem konkrétan utálsz mindenkit, mert van gyereke.

Jól értem, hogy te nem vagy meddő?

Akkor uccu neki és keress egy nem meddő pasit, mert biztos vagy olyan szerencsés te is, hogy sikerül, és mond a férjednek, hogy csoda történt. Ennyi!

Ezért megszakítani a kapcsolatot valakivel mert terhes, hát nem is tudom, most mit gondoljak rólad az irigységed mellett. Sok-sok jelző eszembe jut az ostobától a rosszindulatúig.

Ha ilyen savanyú akarsz lenni, legyél, de ezt ne vetítsd rá másra!

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook