Meddig megy el a fantáziád? - Addig vagy képes bármire is. (beszélgetés)
Helló miki!
Végre vége a napnak, jöhet a záró kávé :)
Vakarózom egy kicsit, de ha kell, hát kell.
Ha jól számolom, és ha a végsőkig kitolom a nyelvvizsgát, akkor még nem leszek egészen 60 éves, amikor leteszem. :D
Előttem az élet! :D Fogok én még Ibsent olvasni eredetiben!
Tudom a Henriket, de ez végképp egyszerűsített ügyintézés, nem? :D (egyem a lelkét a jó királynak...)
Olyankor röhögök, amikor pl, megtudtam ezelőtt 15 évvel, hogy a nyelv nem tudja követni a technika fejlődését, és sok számtech és High-tech fogalomnak nem volt nyelvtani neme. Zavarban is voltak nagyon emiatt. (Gondolom, azóta már alakult valami e téren.)
Engem az is mulattat, hogy nő létemre a fejem hímnemű, a lábam semlegesnemű, stb. (Még jó, hogy a "lényegi dolgok" nőneműek!)
Tegnap picit mellbe vágott, hogy majdan a fordító mesterszakhoz egy további, B2 nyelvvizsga kell, de nem ám akármiből, hanem angol, orosz vagy francia nyelvekből. Mivel anno tagozatos voltam a gimiben, a francia nyelvet kell választanom, oroszt nem fogok tanulni, de angolt sem.
Norvégot akartam!
És most muszájból (és az ésszerűség miatt) franciból kell. A csudába.
Mondjuk azt is szeretem. :D IS, mert már a németet is kezdem szeretni.
az anglikán egyház nem az egyszerűség miatt jött létre.. hanem mert Henrik egy "fák jút" akart mutatni Vatikánnak azzal, hogy a törvény és a római egyház szerint nem válhat el.. úgyhogy megalapította a sajátját. persze a "régiben" intézte a válást de asszem ez indította el a dolgot mert Aragóniai Katitól szabadulni akart. párat meg egy fejjel rövidített de az más tészta :D
hiába ered egy tőről, a német agyon van bonyolítva.. ez a minden szónak meg kell tanulni hogy der die vagy das.. és nincs logika benne csak van.. az kiakaszt :D és ez csak egy :D
Az angolok sok mindent leegyszerűsítettek, lásd anglikán egyház... :D
Egy tőről ered a német és az angol. :D A németek "túlspilázták" egy kicsit, mind ahogy minden mást is.
Az ófelnémetben hatféle módot ismertek, és mindet végig ragozták. Volt külön MEGszólító mód is. (Ne kérdezzétek, mi a hóhérnak kellett...de volt!)
Az angolszász nyelv a német népvándorlás idején különült el, később a francia is külön nyelvvé vált. Eredetileg a frank is egy germán törzs volt. Ma is van Frankföld Németországban, igaz, már Bajorországon belül, de kitáblázzák az utakon.
A nyelv, a beszéd csak arra való, hogy jól összezavarjon minket! :D
Ezt valahol olvastam, de van benne igazság! :)
Kommunikálni viszont kell! :)
Ugyan már! Menni fog az, csak akarat és elszántság kérdése. Bízz jobban a képességeidben!
:)
További ajánlott fórumok:
- Folytassd a számot..vajon meddig megy el?
- Meddig lehet elmenni, ilyen helyzetben "elfogadható" a tettlegesség, vagy az már túl megy minden határon?
- Most mi tennél szíved szerint? Csak fantáziadúsan!:)
- Játék! Engedd szabadjára a fantáziád!
- 14 hónapos a lányom és még nem megy. Meddig nem kóros ez?
- Meddig megy ez?